Радев решава в следващите дни кога ще връчи втория мандат

Президентът чака да разбере ще има ли мнозинство
16 юли 2024 11:21, Нели Христова
122
Радев решава в следващите дни кога ще връчи втория мандат
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев заяви, че още тези дни ще вземе решение кога да връчи втория мандат, но ще се води от Конституцията.

"Очаквам още тези дни да стане ясно ще има ли мнозинство в парламента и подкрепа за мандата, даден на втората по численост парламентарна група. И реакциите на другите парламентарно представени партии ще бъдат ясен знак за това дали има такава подкрепа и съответно аз да взема своето решение. Ще се съобразя с програмата на българския парламент.

Още тези дни ще стане ясно и аз ще взема своето решение. Винаги съм се водил от Конституцията, така ще постъпя и сега", подчерта държавният глава.

Президентът коментира и участието си в тренировъчен полет на авиобаза "Враждебна".

"С удоволствие приех поканата да полетя на този прекрасен учебен самолет. Това е нещо съвършено различно като ново поколение в авиацията тренировъчни самолети", отбеляза Радев след като участва в едночасов полет с учебно-тренировъчния самолет от ново поколение РС-21 по повод 20-годишнината от приемането на самолетите „Pilatus“ в състава на българските Военновъздушни сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
9
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
ЕС е най-доброто за България, но мутрофанката му пречи да се развива.
42
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Ние българите сме умни и кадърни хора, и можеме да си оправиме държавата щото сме умни и кадърни, но не ни се занимава, затова ще си живееме в лай_ната, не ние се занимава просто, много са кални борбите в политиката, по добре си е в лай_ната.
41
2
 
15
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
След избори се съставя правителство.Това е нормалната процедура.Искането на ПП/ДБ за тримесечна отсрочка е Шарлатанска изцепка подобна на тази с Конституцията.Три месеца дебели заплати за нищоправене.Не вярвам Президентът да го допусне.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 39 Толкова много зор ли има от мутрофанката, че чак и в теми, които нямат нищо общо го копи пействаш това?
39
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ушан пак ниши и се ослушва. Разперил е пеленгите за сигнали от началниците. Стига се ослушва, Ушане. Връчвай мандата и каквото има да става, да става. С нанишане няма да се свърши работата.
38
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега 500 хиляди украински войници бяха убити, с ранените и инвалидите това е 2 милиона загуба за Украйна. До лятото на 2025г ще бъдат убити и новите 500 хиляди, ако могилизацията успее да ги събере. И тогава започва изпращенето на фронта на 18 годишните, 65 годишните и жените. Анлия и САЩ вече поискаха от Украйна да свали възрастта на 18 години, 17 годишните поличиха призовки да се регистрира, никой не може да напуска Украйна. И до лятото на 2026 ще бъдат убити и децата, жените и старците. И тогава кой ще воюва? От къде ще закарат пушечно месо, сеща ли се някой?
37
0
 
7
 
! Отговори
До 29 преди 1 месец
Не си прав.У нас има много умни и кадърни хора,но те не искат да се занимават с политика,виждайки калните борби,на които сме свидетели.
36
0
 
8
 
! Отговори
сериозно преди 1 месец
Президентът да покани някой свещеник да поръси със светена вода за очистване от лукаваия, от бесове. Зашото какво, ако не "от лукавия", "от бесовете" е дошлата последно тайфа? И да отиде да се поклони на свети Иван Рилски, даже и да не е кръстен.
35
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
34
3
 
6
 
! Отговори
До 27 преди 1 месец
А предишните за 12 години какво направиха,освен че станаха милионери и милиардери,а страната ни остана на последно място по всички показатели.
33
2
 
5
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
До Анонимен 31 Ако имаше "политици като в Русия" сега щеше да си на фронта.
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им го връчва и да вървят по дяволите. Никой нищо не им е длъжен на тези, даже обратното, има много за какво да плащат.
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо в България няма политици като в Русия. Ами всичките са евродебили като Урсула, Борел, Макрон, Шолц, Байдън, Тръмп....
30
6
 
3
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
На Радев не му пука какво пише в Конституцията ни, и го е доказал с действията си.
29
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е качеството на българите, от такъв народ - такива политици. Колкото и да се напъват българите с избори... какви избори, ха ха ха - да избираш пъстърва от каца със цаца, какво ще извадиш колкото и да избираш
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то е ясно,че вървим към избори,но един последен опит с нищо няма да навреди.Освен да се разбере кой иска промени и на кого не изнасят.
27
2
 
8
 
! Отговори
До 22 преди 1 месец
Ами като са първи в дневния ред, къде бляха до сега!? Три години са на власт и в НС! Какво направиха !? Само глупости, интриги, злоба и некадърни закони! За Конституцията да не говорим! Там бозата е пълна!
26
2
 
14
 
! Отговори
Сглобката преди 1 месец
Радев, пускай ги по пързалката тези некадърници !Видяхме ги какво струват,едни схемаджии с ниско ниво на интелигентност
25
0
 
7
 
! Отговори
Туршия мезе преди 1 месец
Няма смисъл да се дава нито втори, нито трети мандат. Няма да има пронародно правителство. Докато не се промени конституцията и избирателният закон, така че при всички случаи 100% от българите да се явят на следващите избори. И накрая черешката на торта трябва да бъде отказ от мутро-парламентарната система с преминаването към президентски модел на власт. И всичко това наистина може да бъде постигнато в следващите 6 месеца, Ако никой не обръща вниманието на наредбите от пендоското посолство.
24
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев връчвай мандата на шайката бързо и избори докато всичката отпадъчни шлакиоттечат в канала