Мехмед Юмер: Отслабна митът за всесилния Доган

Времето е от полза за т. нар. “ново ДПС”
5 авг 2024 14:01, Инна Ангелова
29
Мехмед Юмер: Отслабна митът за всесилния Доган
Снимка: БГНЕС

"Тази криза е някак закономерна, защото ДПС се различава от другите партии. Тя тръгна с една кауза, че ще се борят за правата и свободите на своите избиратели”, това каза журналистът и анализатор Мехмед Юмер пред БНР. Той допълни, че каузата, проповядвана от ДПС в началото вече започва да отстъпва място на капитала, а това не се толерира от избирателите на партията.

Според анализатора Делян Пеевски няма да излезе с наведена глава от ситуацията: "Уставът на ДПС не дава много варианти и точно това е драматичното. Отслабва митът за всесилния Доган. Нищо чудно да има и ребрандиране, примерно "ДПС-Ново начало". Времето работи в полза на т.нар. ново начало в ДПС".

Мехмед Юмер подчерта, че наред с въпроса какво е довело до този разлом в ДПС - ключов въпрос е и кой ще реди листите на ДПС за предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Това винаги води до една мъчителна кампания, в която всеки води нещо срещу всеки. Това отблъсква гражданите, избирателите”, каза още Юмер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Пеевски може да регистрира каквото си ще.Едва ли много от българските турци ще тръгнат с него.Доган може да е на години,но си остава все така мъдър политик,най-мъдрият у нас.Куца му обаче кадруването.Пък и е трудно да се намери втори като него.Той е стожерът и мозъкът на ДПС.Надявам се здравият разум да надделее и българските мюсюлмани,които са традиционалисти,да се консолидират около Доган.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дойде демокрацията за ДПС. Ще могат да избират от двете партии.
22
1
 
2
 
! Отговори
Ахмед преди 1 месец
Фето терористите на Гюлен-вестник Заман и Пеевски-Магнитски са подлогиии на США!
21
1
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
Формално лидери на ДПС са Делян Пеевски и Джевдет Чакър. Докато е време, Доган да регистрира ново ДПС за своите поддръжници преди да са се изпокарали кой е по-по-най. Иначе кой ще реди листи и кой ще ги регистрира не е ясно. Току виж стигнали до кьотек при регистрацията.
20
0
 
1
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 месец
До закон на мърфи 7 В Русия точно това , което си написал.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доган и ДпС - на ДС могат да управляват само бедни и безмозъчни человеци. Не вярвам грам на Доган, нито на Пеевски. Но по- добре е взаимно да се унищожат, за да не си цапаме ръцете и ума с лоши мисли.:)
18
4
 
2
 
! Отговори
Аналния отвор: преди 1 месец
време е да изхвърлите шишо, щото е най-противния "политик" след баце в последните 15ина години в България и народа не може да го понася /освен тия, на които им плаща, за да гласуват за него - примерно Мишо ДПС-то от Костинброд/.
17
5
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Юмер, какви права какви свободи!? Мюсюлманите в България са са равни права като всички, даже има и други облекчения. За какво се борите? Това че шишо има пари и може да купи всеки не означава че Доган ще му прости. Знай че Доган не прощава.
16
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Това е много добра новина
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС - ново начало, това партията на пеевски ли ще бъде, ами той вече местан опита с нова партия
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДОГИ работи предимно за себе си и за обръчите от фирми, които го спонсорират. Но също така предава и българските интереси на чужди държави . Факт. Не го слушайте какво говори, а гледайте какво върши и какво усвоява!!!!!
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЦЯЛОТО ДПС И НАЙ- ПЪРВО ИЗМАМНИКЪТ ДОГАН - АУТ В ИСТОРИЯТА!!! НЕ МОЖЕ ДА ИМА ЕТНИЧЕСКА ПАРТИЯ В ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА!!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НЕ Е ВСЕСИЛЕН ДОГАН, А ДС, КОИТО СТОИ ЗАД НЕГО. ОТДЕЛНО МОЖЕ И КГБ ДА Е ЗАМЕСЕНО, СЪЩО И МИТ. ДОГАН МНОГО ПЪТИ ПРЕДАДЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ. СПОМНЕТЕ СИ ОНЯ СПИСЪК, ПРЕДАДЕН НА ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО. А ПОСЛЕДНО - ИЗМАМИ ЛЕСНО ИТН ДА УВЕЛИЧАТ СЕКЦИИТЕ В ТУРЦИЯ ОТ 35 НА 135, МАКАР ЧЕ ТЕК И УМНИЦИТЕ ОТ ИТН ИМАТ ДЕЙНО УЧАСТИЕ.
11
0
 
11
 
! Отговори
Един Българин преди 1 месец
Какво значи "турското посолство"? В България не са разрешени етнически партии и в този ред на мисли никой не трябва да има отворена врата в турското посолство. В противен случай трябва да бъде съден за държавна измяна (на Владимир Зидаров му се размина). Доган да не е дал партията си на Шиши. Вече и гласоподавателите на дпс заповат да осъзнават, че им пускат на час по лъжичка и ги държат бедни.
10
0
 
5
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 месец
ДПС -1 на Доган или ДПС-2 на Шишо Поркъ! Залаганията са открити... дами и господа! -)))
9
4
 
6
 
! Отговори
А митът преди 1 месец
За всесилния Шишо кога ще падне?Той купува медии наред ,за да му лъскат имиджа.
8
3
 
18
 
! Отговори
Закон на смърфи преди 1 месец
Исляма води до затъпяване и овчедушие! Ето в Турция отдавна не различават овце от хора стригат ги наред и то избрани стригачи от техните сънародници!
7
4
 
13
 
! Отговори
ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ преди 1 месец
ПРАВЕТЕ СИ НОВО ДПС ,НО ТОВА ДПС СИ Е МОЕ :D
6
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
колко повече да ги отблъснете... вече гласуват само платени и роднини!
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е как ще е отслабнал, като той доказа че може да се справи дори с най-големия олигарх, който си мислеше че държи цялата държава?