Депутати от ДПС се оплакаха на Главчев и Сарафов от натиск

Според тях това е груба злоупотреба с власт
23 авг 2024 17:30, Нели Христова
28
Депутати от ДПС се оплакаха на Главчев и Сарафов от натиск
Снимка: БГНЕС

От зачестили проверки и натиск от различни държавни институции се оплакаха депутатите от ДПС около председателя Джевдет Чакъров. Проверки имало от ГДБОП, НАП, АДФИ, Комисията за противодействие на корупцията.

Проверявани са членове и симпатизанти на ДПС, техните семейства, фирми и бизнеси, както и общини, управлявани от движението. Затова депутатите са се обърнали към служебния премиер Димитър Главчев и и.ф главен прокурор Борислав Сарафов с искане на спешна среща. "За да призовем да не се допуска употребата на държавните институции с цел сплашване, разправа и възпрепятстване на свободата на изразяване", обясни Чакъров на брифинг в партийната централа.

Днес Чакъров се е чул два пъти с Главчев и бил "възхитен от бързата му реакция". Сега чака обаждане от Сарафов, за да се уговорят за среща. Не разказа какво са се разбрали с Главчев и дали предстоят проверки.

"Никога през последните 35 години нито едно правителство, независимо редовно или служебно, не си е позволявало да използва държавните институции за изпълняване на поръчки на определени политически субекти и лица с цел всяване на страх и психоза. Задължение на служебното правителство е да гарантира провеждането на честни, свободни и демократични избори, организирането на които да бъде наблюдавано най-вече от органи на МВР, отдалечени на равно разстояние от всички политически сили", каза Чакъров и призова институциите да не се подават на натиск.

През последните дни депутатите получавали сигнали за "тенденциозно провеждане на проверки в общини, управлявани от ДПС" и домове на симпатизанти на движението, както и за бъдещи такива.

"Това буди сериозно притеснение у нас за груба злоупотреба с власт и използване на държавните институции като инструмент за натиск в навечерието на предсрочните парламентарни избори", каза Чакъров.

Той призова Главчев, Сарафов, дипломатическия корпус, гражданите и правозащитните организации да не остават безучастни към случващото се, което той определи като злоупотреба с власт.

Това е вторият път, я който депутатите около Чакъров се оплакаха от натиск. Предния път бе в началото на юли. Тогава те също потърсиха съдействие от Сарафов и Главчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Избори 2024
Вече не вярваме, че с гласуване нещо ще се промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Чакъров,умен човек си,а се оплакваш на един заклет гербер и иф гл. прокурор,който е бил редовен гост на осемте джуджета.Основен причинител за дереджето в което се намирате,е дебелият нерез,който не спря да грухте по редакции и студия.Определете му коледата,за да ви спрат проблемите.
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЕК трябва да бъде сезирана, че лидери на ДПС възпрепятстват органите на реда, да провеждат разследване срещу източване на държавата в особено големи размери и незаконна дейност.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ЗА КАКВО СЕ ОПЛАКВАТЕ ЧЕ ВИ СПИРАТ ЛЕСНИТЕ ПАРИ ЛИ ДЕРИБЕИ ЗАЩО НЕ КАЖЕТЕ ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ АБОНИРАНЕ В ПАРЛАМЕНТА КАКВО РАБОТА ВЪРШИТЕ ЗА ВАШИТЕ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НИКАКВА ВЪН А ВАШИТЕ БЕДНИ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ НА КОГО И КЪДЕ ДА СЕ ОПЛАЧАТ ОТ ВАС ДЕРИБЕИ ЗАБОГАТЕЛИ НА ТЕХЕН ГРЪБ
25
0
 
6
 
! Отговори
някой си преди 2 седмици
Партията "ДПС" никой Не я "Закачаше" с Годиниииии! И изведнъж,когато я Закачи Българската Държава и Закон,Ревнаха в "глас"! Защо? Доган си беше "фирмаджия" в Кръговете от Фирми! През Годините обаче е " Огладнял" и няма " Проиходи" към Доганя! Самият Пеевски го е "спомсорирал", защото Главното ДПС е Изоставило Доган на Произвол;а на съдбата! През Години,през Които ни " Управляваше" ГЕРБ уж беше Голям "Мислител" и Недосегаем??ГЕРБ Не " Управлява" 4 години вече! И Няма да Управлява ПОВЕЧЕ!-:))
24
0
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 седмици
Как е иска ли си парите Пеевски.Ще Ви накара да си смените имената или по затворите.Новото начало почна и няма връщане.
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А на арменски поп оплакахте ли се?
22
0
 
0
 
! Отговори
Бау преди 2 седмици
Ти, 20, с НРБ ли ще се сравняваш, бре, ***!?
21
0
 
4
 
! Отговори
Докато небългарите преди 2 седмици
не приемат, че са част от българската нация и се делят агите им ще ги ползват за електорат.
20
0
 
2
 
! Отговори
Бау ли си преди 2 седмици
какъв си не знам, но предната ви екскурзия стана бавно. Просто милицията трябваше да издаде задгранични паспорти. Сега всички имате и ще тръгнете бързо, а и Кап. Андреево има повече трасета за Капъ Куле. Има и нови КПП та. Не злоупотребявайте с търпението на все още боеспособните лъвове.
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
и що да няма, свикнали да не ги проверяват, сега се оплакват, от какво се страхуват
18
0
 
1
 
! Отговори
КИРЕТО МИЛИЯ ЧЕСТНИК преди 2 седмици
НЯМА ЛИ ДА РАЗРУШИШ ОЩЕ НЯКОЙ АНТИФАШИСТКИ ПАМЕТНИК КИРО И ПОСЛЕ ДА ОБЯСНЯВАШ ЧЕ ТИ НЕ СИ ФАШИСТА А КОСТАДИНОВ КОЙТО НЕ РУШИ ПОМЕТНИЦИ Е ФАШИСТ, А НАГЛИ ЛЪЖИ НЯМА ЛИ ДА СКАЛЪПИШ ПАК?!?!?!?НЕКОЯ БОРБА С КОРУПЦИЯТА НЯКОЯ АГЕНЦИЙКА ДА СЪЗДАДЕШ НАЧЕЛО С ЖИВКО КОЦЕВ ПРИМЕРНО НЕМА ЛИ АПрочети още на: https://dnes.bg/politika/2024/08/22/pp-dnes-presledvame-800-uchiteli-utre-moje-da-sa-artisti.617881#comment-newest
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Карма
16
1
 
6
 
! Отговори
бай 100ян преди 2 седмици
Амчи те крадяха толкоз много че и нахални тръгнали да се оплакват.Този Джейхан Ибрямов си е направо за затвора-нали го хванаха че прикривал ДДС за милиони.Какво се прави на неразбрал?Направо са за затвора тия измамници.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До dps Aм че те си проверяват всички.. дан е мислиш, че е само ДПС ? Проверки текат навсякъде и държавният рекет е силен при управлението на Главата на тиквата, както преди по време на истинската тиква.
14
0
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Чакъров да каже как Доган става едноличен собственник на Росенец от Хермес Солар, после на ТЕЦ Варна и както пише с 58 лева собственник Доган. Много честен бил Доган. Дали да повярвам.
13
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
а Сарафовия на кого да се оплаче,че го притискат да работи ?
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Сега кой ми пусна да не казвам къде и какво, че хората вечерят. Да не бяха се полакомили, никой нямаше да ги плаши с нищо.
11
1
 
17
 
! Отговори
dps преди 2 седмици
Мен защо не ме проверяват? Когато крадяхте и с гъзовете си трябваше да помислите че палачинката може да се обърне.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Ze nigmar Разград е турско-помашко селище! Де ги тея уногундури? ))
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Oплакахте се от тези които упражняват натиск върху Вас ли?