Надеждите на Бойко: В понеделник кабинет и решения на проблемите

Според него Калин Стоянов се е справял добре
23 авг 2024 16:13, Александър Попов
53
Надеждите на Бойко: В понеделник кабинет и решения на проблемите
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов изрази надежда в понеделник да има правителство, защото след това политическата криза ще е още по-тежка. Той поздрави от Свищов президента Румен Радев и Димитър Главчев, че „намериха сили“ да се представи нов състав на служебен кабинет.

Бойко Борисов посочи в Свищов, че по никакъв начин не се меси и не иска да се меси в никое служебно правителство.

„След връщането на мандата на Горица Кожарева, това означава, че президентът Радев има претенции към състава. Ако има и предпочитания, както тя каза, е хубаво в понеделник и Главчев, и той да споделят, къде са били компромисите в новия служебен кабинет“, каза Борисов.

Той добави, че е коментирал вътрешния министър Калин Стоянов, защото се е създало напрежение около името му.

„Калин се справяше много добре, какво му беше да отива там пред президентството, не знам. Самият Петков каза как сме го избрали, как той го е интервюирал и тогава и двамата поехме ангажимент той да стои дълго министър. Ние сме печелили избори с министър Бойко Рашков, с „ала-бала“ с машините, с „наше МВР“, както господин Василев казва, изобщо не ме интересува кой ще е вътрешен министър. Интересува ме само да пази границата, както трябва, битовата престъпност, борбата с организираната престъпност, наркотрафик. Има точно определени задачи“, каза още Бойко Борисов.

Той смята, че в тази обстановка изборът на друг министър на вътрешните работи няма да е лесен.

„Аз не знам кой професионалист от тези, които що годе могат да бъдат министри и познават системата, за два или три месеца ще се съгласи да стане министър. След това отива на боклука. След това отива там, където не може да си намери работа. Това е месомелачка за хора и техните кариери. Ние дори в заблудата си, да си мъстим, да се карат, ние не мислим чисто човешки как се чувстват тези десетки, стотици ръководители на тези звена, на по всеки три-четири месеца. Не вършат работа. Не, че не могат. Чакат да видят дали ще останат. Чакат да видят нов, стар министър, а той стар вече е на 2-3 месеца министър“, коментира Бойко Борисов.

Той каза още, че е поставен под съмнение и изборът на регулатори, който се покрива с попълването на т. нар. домова книга, от която може да се избира потенциален служебен премиер. Изборът на регулатори сега ще се превърне в заложник на избор на премиер, смята Борисов. Ние няма как и за регулаторите да се разберем, заяви лидерът на ГЕРБ.

Той призова вместо да се търсят различия и да се разменят списъци с учители, които, по думите му, са само повод за агитация и „помпане на електората“ на „Възраждане“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“, да се търсят важни теми и проблеми за решение, като проблемите с безводието, довършването на магистрала „Хемус“, изграждането на „Русе – Велико Търново“ и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Бойко Борисов
Още от Избори 2024
Вече не вярваме, че с гласуване нещо ще се промени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 седмици
Ама Кире затуй по-богат- чел много книги в Харвардя.а Баце сал Винету чел!? А и Кире на любовния фронт по-добре изглежда- по парапетите мачка сочни дамски дупен_ца,а наш Боко...сам толу_пе на спалнята напреки тумбака полага с празни ръце...
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В пондрелник няма да има кабинет!
43
1
 
0
 
! Отговори
Главчев, преди 2 седмици
Ако ще сменяш министър, с когото работи толкова месеци успешно, избери Бойко Рашков. Той и без това е безобиден от па,дъК. След изборите на никого няма да липсва. А ще запазиш и един професионалис за бъдещето.
42
1
 
5
 
! Отговори
ВОНИ преди 2 седмици
КАК МОЖЕ ПРЕЗ 2019 ГОДИНА ДА Е ТЕГЛЕН КРЕДИТ ОТ 150 МЛН И ДА НЕ Е ОБСЛУЖВАН ДОСЕГА, И 5 ГОДИНИ НЯКОЙ В ПРОКУРАТУРАТА ДА ДРЕМЕ И СЪВСЕМ УМИШЛЕНО ДА СИ ЗАТВОРЯ ОЧИТЕ!!!КОЙ Е ТОЙ?
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо много " притеснен" ми се виждаш др Борисов! Защо така " бързаш"? Страх те е,и тези " сигурните" които те подкрепиха,на предните избори,да Не те " разлюбят" ли?-:) Доста голяма маса избиратели на ГЕРБ те разлюбиха! И още Ще Има Гаранция!!-:) Ще ги видиш след изборите!!!-:) Погрешна ще е " надеждата" ти,че Ще " Хукнем" всички да " гласуваме" за Групировката ти ГЕРБ!! На тези предстоящи избори,всички Ще сте НА ДОЛУ!!-:))) Пак ще " влезеш" в НС ,но само Толкова!!!-:)
40
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
наглец,лицемер и циркаджия !...Циркаджилъците му минават,защото по-отстрелян народ от нашия няма !
39
1
 
1
 
! Отговори
Сега преди 2 седмици
Който работи повече има и повече пари
38
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
НЯМА НАДЕЖДИ. ЗАТВОР ЗАРАДИ ПЪТНАТА КАРТА И МИЛИОНИТЕ ПОДАРЕНИ НА РУСИЯ ОТ МОЯ И НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ПАРИЧКИ. ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО РЕШЕНИЕ. РАЗЛЕДВАНЕ ЗАРАДИ БОТАШ. А НЕ БЕЗПЛАТНИ ПРЕКАРВАНИЯ НА ГАЗ НА ХОРАТА ДА ВИ ПЛАЩАТ СМЕТКИТЕ. ВИНОВНИТЕ В ЗАТВОРА. 35 ГОДИНИ ПРЕХОД СТИГАТ.
37
2
 
5
 
! Отговори
Пълен лъ ец преди 2 седмици
Борисофф обикаля кмвтовете с джипката , за да раздаде парите за купуване на гласовете за изборите, а уж е да решава безводието, което той сам сътвори, като построи Путиновия газопровод с бтлгарските данъци и такси!! Умни българи, не гласувайте за този подлец!
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Да се решат проблемите!" , които той 15 години създава на държавата!
35
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Хахааа, ами като нямаше сняг и не е валяло 2 месеца от къде вода бре?
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В понеделник пак няма да има кабинет, защото ромските фантазии от пяна свършват!
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вместо да даде 3 милиарда за решаване на проблемите с водата той даде народната пара за да строи на Путин газов поток. Сега се загрижил, че хората са на сухо?!!! Тотален лицемер и некадърник!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каквото и да направи Главчев с министъра, все ще се намерят хора да го плюят. Ама, както казваше един мой познат - аз да не съм петолевка, та всички да ме харесват.
31
1
 
2
 
! Отговори
Ох преди 2 седмици
Най-трудно се раздели с Цвъки.
30
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бойко залязва, бъдещето е на Делян.Делян е подготвен да води родината.С две сериозни образования- икономика и право.Делян няма грешка.Има и чувсгво за хумор.Съсипа Радев на практика.Мистър Кеш ще остане фолклорното определение за агента на Москва, влязал в президентството и предизвикал най - голямата политическа криза след 1989г.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
- Татко, защо когато корабът потъва, капитанът вика "Първо жените и децата"? - Синко, преди беше лесно - корабът потъва и първо се спасяват жените, а сега докато уточнят кой какъв е.... акулите чакат гладни!
28
0
 
2
 
! Отговори
ех .Бойче преди 2 седмици
Как за тябе преди 23 години не каза, че си прескочил границата.Да те пратят на бо...ка.Ама тогава беше любимец на медиите.
27
5
 
10
 
! Отговори
А преди 2 седмици
Защо да не отиде пред президентството? Да беше слезнал и Радев с юмуручето. Радев не изложи никакви аргументи срещу Калин Стоянов. Просто не го иска в списъка.
26
0
 
8
 
! Отговори
А бе преди 2 седмици
Интересува го и да напазарува гласове.