"Българската следа" при пейджърите: Операцията е перфектно измислена

Акад. Ралчев: Вратата за преговори все още не е затворена
Обновена: 20 сеп 2024 12:13 | 20 сеп 2024 12:12, Инна Ангелова
38

ДАНС официално съобщи, че в България не са произвеждани, изнасяни или внасяни пейджъри като тези, които се взривиха в Ливан и Сирия.

"Независимо от становището на ДАНС, ангажиментът трябва да е по-дълбок, като се проверят всички версии и да се излезе на държавно ниво с позиция, доколко и ангажирани ли сме по тази сделка. Закъсняваме с тази реакция, това в дадени моменти е доста фатално. Неминуемо ще има отговор по отношение на тази избухвания, какъв ще е той - локализиран ли ще е, или ще тръгнат по света - за да се интернационализира този проблем", коментира председателят на УС на Национална служба "Безопасност и охрана" акад. Румен Ралчев в студиото на "България сутрин".

По думите му в рамките на 24 часа след взривовете службите могат да съберат информация за т.нар. "българска следа". Той определи ситуацията като "горещ картоф", който всеки иска да прехвърли, за да излезе от положение.

"Отлична реализация на оригинално хрумване"

Експертът по национална сигурност определи операцията като перфектната комбинация, римейк на няколко филма, в които се взривяват пейджъри.

“Толкова масово и претеглено действие показва изключителни позиции за разузнавателното управление, което е реализирало тази акция. Това е христоматиен пример, който не се се среща толкова често в историята. Пейджърите са поръчани и обработени - имали са възможност за това проникване, да се раздадат и да е ясно, че функционират, и тогава да се натисне копчето", каза още акад. Ралчев пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Масовото взривяване на пейджърите показва голям пробив в сигурността на "Хизбула" и дълбоките позиции на чуждото разузнаване. Гостът подчерта, че с тези действия са извадени хиляди души от ръководния състав на "Хизбула".

Вижда ли се краят на войната?

Акад. Румен Ралчев сподели мнението си, че несправедливото разпределение на площта, която владее Израел и недаването на възможност за организирането на палестинска държава, независимо от решението на ООН, ще поддържа жив конфликта, който продължава повече от половин век.

"Това са няколко поколения, които са до крайна степен радикализирани и решаването може да стане с волята на всички държави, справедливо. Важно е да не поощряваме Израел. Този конфликт ще продължи, оборудват се с по-добро оръжие. Какво чакаме - да се направи химическо заразяване, радиоактивно? Когато човек е притиснат в ъгъла, той се чувства обречен", подчерта гостът.

Журналистът Весела Райчинова от Бат Ям сподели в ефира на Bulgaria ON AIR, че страховете в Израел са се увеличили след масовото взривяване на пейджъри.

"Опасност винаги съществува, това е конфликт, който е от дълги години. Въпросът е до каква степен може да даде друга картина - безпрецедентно събитие, което може да доведе до глобална война. Никой не е заинтересован от нея - нито Ливан, нито Израел. Копчето може да се натисне във всеки един момент, на няколко фронта", каза журналистът.

Според нея обаче вратата за преговори не е затворена.

Тя припомни, че днес се навършват 350 дни от задържането на отвлечените в Ивицата Газа хора.

Акад. Румен Ралчев също е на мнение, че вратата за преговори не е затворена, независимо каква война се води.

Гледайте видео с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от Избори 2024
Киберексперт: По хеш кода може да се познае дали машината е повредена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
ПЕЙДЖЪРА НА ПУТИН преди 8 минути
СИГУРНО ВЕЧЕ ГО Е ИЗХВЪРЛИЛ ОТ СТРАХ И ПАРАНОЯ.....
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 минути
Взрива в Елин Пелин да не е бил с цел прикриване на следи, а?
34
0
 
3
 
! Отговори
КГБ ряпа да яде преди 17 минути
русняците са велики ...на приказки!!!
33
0
 
5
 
! Отговори
недостижими преди 19 минути
Израелците са недостижими!!!
32
1
 
1
 
! Отговори
Закривай израел! преди 22 минути
Най-вредните животни!
31
0
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 50 минути
1. Всеки пише както иска. Аз го правя защото е по прегледно 2. Не ми отговори разбираш ли какво са ми причинили цру или не разбираш3. След като на мен са го причинили правят ли същото на други?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 51 минути
Ок, ок, ок - Значи тези роганизации, не си следят източниците на критичноважните способ за информция, след като знаят, че биват следени постоянно и винаги се ооитват да им пробутт бомби, но ние трябва да вярваме, че успявят да заблудят цялата агентура на Мосад, ЦРУ и други и да нападнат с десетки хилядид бойци в един ден, с мотори, танк, делтапланери, парашути, да завладеят гранични бази и и да изпозлват тамошната техника ... вече ми идва много нагласено ...
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
До Войводата - Нужно ли е да говориш ... Точка Първа, точка втора ... 3. че после 4. ... Звучи алко ... бавен.
28
0
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 56 минути
1. Разбирам потенциалния четник с язвителни коментари към мен2. Ако не си агент тук който се опитва по заповед на негов господар да ме дискредитира от страх 3. То ти просто не ме разбираш. На чужд гръб и 100 тояги са малко. Теб само веднъж САЩ да те уволни от някъде ще разбереш. Губиш работа веднага плащаш 2 брутни и ги съдиш плащаш на адвокат.
27
1
 
0
 
! Отговори
аноним преди 57 минути
Човекът на снимката не е ли Ботьо Ботев?
26
0
 
3
 
! Отговори
1-3 преди 1 час
Възможно е,и то от години да има участие от наша страна,но не в този смисъл,и не от страна на българи,а от по българени такива,които много дейно подпомагат терористите,тъй като са внедрени тук от десетки години като ,,уж"емигранти.Всички те вече доста умело са се покрили тук,почти всички богаташи-да не кажа милионери,с фирми, дюнери и т.н.Печелят яко,и яки пари пращат на главорезите.С тая цел са разпръснати из Европа,която е на път да се ислямизира напълно!
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Войводата-1.луд 2.умора 3.няма
24
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ако го бяха направили арабите щеше да е терористичен акт. Но когато го правят евреите е гениална операция. Същото е и когато убият някой ирански генерал с ракета на някое летище. Ако иранците думнат американски такъв ще е обявяване на война, но не и когато е обратното. Ходи го разбери този побъркан свят и псевдо демокрацията му.
23
0
 
4
 
! Отговори
аноним преди 1 час
До 6-майката-В Израел също убиват деца,и то по много жесток,нечовешки начин.Видяхме видеата от 7.10-със изпечени във фурна,разчленени,осакатени дечица.Или ти избираш по симпатия.Кои деца за теб са по-добри,и изобщо може ли нормален човек да прави избор между деца?Колкото до това дете,убиецът е баща му,тъй като терорист главорез е бил удостоен с ,,честта"да притежава устройството.Не плачи на чужд гроб с крокодилски сълзи!!!
22
1
 
5
 
! Отговори
Войводата преди 1 час
1. Чета ся размисъл. 2. Този експерт какъв отговор би дал на негов колега от цру ако последния иска ЯЗ да бъда уволнен дисциплинарно от някоя фирма3. След като се кефи на такава операция дали ще се дърпа много с операция срещу мен?4. Ей заради такива палячовци без достойнство по всички етажи сме най бедни 5. САЩ са виновни за 30% от всичките ми уволнения ми 6 за още толкова
21
4
 
7
 
! Отговори
тхездбгц преди 1 час
Къф академик е тоя пъдпъдък бе? Вие наред ли сте? Измислен пост-тоталитарен пъдар. С афинитет към косплей с оная гадачка аЕлена...
20
1
 
6
 
! Отговори
До 6 преди 1 час
Не Правите Разлика Между "Перфектно Измислена" и "Перфектно Изпълнена" - Анализаторът е на много високо ниво!
19
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Оффф толкова ли са отвратителни тия фалшиви медии да ни набутват у шамарите без никаква причина, заплашват сигурността и живота ни!!!. ДАНС ДА ИМ КАЖЕ ДА МЛЪКВАТ!
18
1
 
5
 
! Отговори
Оцеола преди 1 час
Черните вдовици,мюсюлмански братя и други спящи клетки чакат команди.Това е причината всички наши политици начело с Толупа да отричат българска следа.
17
3
 
7
 
! Отговори
Митю Очите преди 1 час
Румен Ралчев/Мусона.Шев на личната охрана на Бай ви Тошо.Перфектни сме,първо с камиона пълен с взрив който се взриви на Кримския мост,сега пейджъри.Криминална бандитска държава.