Косачките за трева в помощ за поддръжката на градината

Спонсорирано съдържание | Обновена: 6 авг 2024 11:25 | 5 авг 2024 17:26, Красимир Ангелов
Косачките за трева в помощ за поддръжката на градината

Косачките за трева са градинска техника, без която поддръжката на големия двор, засаден с трева, е немислима. Предимствата им са, че спестяват време, лесни са за употреба и осигуряват здрав растеж на новата трева. На пазара се предлагат различни видове косачки, между които можете да избирате. Затова в следващите редове ще Ви запознаем с всеки поотделно.

В зависимост от начина на захранване съществуват няколко вида косачки за трева, като те се делят на ръчни, акумулаторни, електрически и бензинови.

Ръчните косачки са най-просто устроени, тъй като са предназначени за малки площи. Оборудвани са с цилиндър с ножове за косене на тревата, дръжка и колела. Повечето модели включват също кош за събиране на окосената трева. Ръчните косачки се задействат с човешка сила чрез избутване. Имат дълъг експлоатационен живот и не изискват голяма поддръжка с изключение на почистването на ножовете след косене. Много от моделите имат опцията за регулиране височината на косене, а работната им ширина варира между 30 и 40 см, но има модели и с по-голяма.

За разлика от тях акумулаторните са едни от най-иновативните. Те са предпочитани заради това, че са мобилни, мощни, екологични. Работят с акумулаторни батерии, чието напрежение може да варира между 18 и 40 V. Последните са едни от най-мощните на пазара и поради това се използват за професионална цел. Някои модели работят с една батерия, а други с 2 или повече. Имат ниски нива на шум и не отделят вредни емисии.

Едни от най-иновативните акумулаторни косачки са косачките робот. При тях батерията е вградена, като те включват също станция за зареждане. Подходящи са за косене на големи площи дори по малки наклони (около 20-25%). Предимството на косачките робот е, че можете да ги свържете към Вашия смартфон и да ги управлявате дистанционно.  Друго голямо предимство е, че не изискват никакви човешки усилия, за да косят. Височината на косене се регулира, а работната ширина може да достигне до 50 см. Освен това те предлагат функции като сензори за дъжд, заобикаляне на препятствия, косене по график и т.н.

Електрическите косачки са едни от най-търсените, тъй като цената им е бюджетна. Те се поддържат лесно и са подходящи за малки и средно големи площи. С тях можете да работите без прекъсване, като единственият недостатък е наличието на кабел, който ограничава оператора. Имат компактни размери, благодарение на които се съхраняват лесно. Те са по-леки и заради това се управляват и транспортират лесно. Не изискват честа поддръжка за разлика от следващия вид – бензиновите.

Ако Вашият избор са бензинови косачки за трева, трябва да знаете, че те са предназначени предимно за професионална употреба или за много големи площи. Много голяма част от моделите са самоходни, което улеснява работата и придвижването на косачката. Така не се налага да полагате усилия за косенето. Предимството им е, че са достатъчно мощни, за да окосят за кратко време много големи площи. Бензиновите косачки обаче имат и някои недостатъци, като някои от тях са вредните емисии, които отделят, високите нива на шум, по-високата им първоначална инвестиция и по-големите разходи за поддържане. Все пак, ако имате голям двор, най-добрият избор е бензиновата косачка.

Съществуват няколко вида моторни косачки – палцови, тракторни, косачки за висока трева. Палцовите косачки се използват за косене на твърда растителност и по-висока трева. Те са изключително мощни, имат голяма работна ширина и могат да се прикачат към трактор. Палцовите косачки косят много ниско тревата и са подходящи дори за неравни терени.

Ако трябва да косите гъста и висока трева, тогава можете да се възползвате от предимствата на косачките за висока трева. Работната им ширина е голяма и позволяват косене дори по наклони. Разделят се на ротационни и тримерни. Докато ротационните са оборудвани с диск с ножчета и по-големи колела, тримерните косят с корда.

Много предпочитани бензинови косачки са също тракторните. Предимството им е, че са оборудвани с волан и седалка, така че да е удобно на оператора. Имат също кош за трева и 4 колела. С тях се косят големи площи за малко време. Работната им ширина достига до 130 см. От своя страна тракторните косачки се делят на други два вида – райдери и косачки с предно рязане. Първите са подходящи за по-малки площи, а вторите за големи дворове.

Откъде да закупя косачка за трева?

Косачките за трева са необходима градинска техника на всеки градинар. Изберете косачката, която ще Ви свърши работа и която ще отговаря на нуждите на двора.

Разнообразие от косачки за трева можете да намерите в един от най-големите онлайн магазини за машини и инструменти в страната – onlinemashini.bg. Там ще намерите акумулаторни, ръчни, електрически и бензинови косачки на изгодни цени. Освен това косачките се доставят безплатно до Вас. Доставката отнема стандартно до 3 работни дни. Можете да платите с наложен платеж или по банков път. Можете да се възползвате и от опцията за разсрочено плащане.

В onlinemashini.bg ще откриете и други видове градинска техника на изгодна цена. Ще намерите продукти на марки като: Bosch, Makita, DeWALT, Einhell, Husqvarna, Stihl, Hecht и други.


Поръчката от сайта е изключително лесна, като не е нужно да правите регистрация, за да поръчате. Това можете да направите както през сайта, така и да се обадите на телефоните, изписани в онлайн магазина.  

Можете да разгледате и фейсбук страницата на сайта - OnlineMashini.bg - Онлайн магазин за машини, където ще намерите информация за новите кампании, промоционалните цени на продуктите и всичко най-актуално за сайта.


Спонсорирани публикации