Мъртъв ли е наистина Багдади? Москва се усъмни

Поредната смърт на лидера на ИД нямало да се отрази на Сирия
36
Мъртъв ли е наистина Багдади? Москва се усъмни
Снимка: Reuters, архив

Поредното изявление за ликвидиране на лидера на терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД) Абу Бакр ал Багдади няма да окаже влияние върху обстановката в Сирия. Това заяви днес говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и БТА.

Още по темата

От момента на окончателния разгром на ИД от армията на сирийското правителство с подкрепата на руските военновъздушнни сили в началото на 2018 г. поредната "смърт" на Багдади няма абсолютно никакво оперативно значение за обстановката в Сирия или за действията на останалите терористи в Идлиб, каза Конашенков пред журналисти.

По думите му руското министерство на отбраната не разполага с достоверна информация за ликвидирането на Багдади и се съмнява в реалността на тази операция.

Според говорителя увеличаването на броя на хората, които заявяват, че са участвали в ликвидирането на лидера на ИД и разпространяват противоречиви подробности за операцията, буди съмнения в истинността и успеха й.

Руското министерство на отбраната през последните дни не е засякло удари от американските ВВС или водената от САЩ коалиция в зоната на деескалация Идлиб, заяви Конашенков.

Той допълни, че руските власти не разполагат и с информация за оказване на съдействие за прелитане на американски самолети в зоната при въпросната операция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: САЩРусияСирия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
10
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Чудя се коя сапунка ще стане повече серии, убиството да Багдади или Брекзит?
29
5
 
6
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Само, че Търпи благодари за помощта на Москва, точно за конкретния случай.. Още ли си мислиш, че не са знаели за 8-те хеликоптера или просто е било съгласувано и са оставили на американците да си пишат една червена точка.. щото напоследък бая черни им се събраха...
28
2
 
10
 
! Отговори
Мухаха преди 4 години
"Убиването на Багдади" - холивудско - ориенталски сапунен сериал ..... с ЕДИН основен въпрос зададен в края на сегашния епизод : КОГО ДЪ ФАК УБИХМЕ в предишния сезон на сериала ?
27
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Москва се усъмниЛа, защото 8 хеликоптери бяха в контролирана от тях територия плюс въздушен удар без да могат да реагират със извънземните с 300/400/500/600 и тн.И аз ще се срамувам да призная.
26
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
'мАсква се усъмни"........аууууу сериозно........*** никой не ни питал за прелитане в зоната, *** нямаме данни за американска атака в района......ЗАЩОТО никой не ви е бава.
25
4
 
13
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До 1: "Русия и Асад не са воювали с ислямска държава:? Изръсил си поредната порция лъжи от русофобската пропаганда. Сирйската армия с подкрепата на Русия вече е отвоювала 80% от територията на Русия. Да си припомним що ревове бяха на Запад при превземането на Алепо и транспортирането с автобуси на джихадистите към Турция.Неуважаеми ***. Не разчитайте на късата памет на хората. Не е толкова къса, колкото на вас ви се иска.
24
0
 
15
 
! Отговори
Щрайхер преди 4 години
Масква ни вярва на сълзи! Хахаха
23
7
 
36
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Москва се усъмни"Не е само Москва, много хора по цял свят се съмняват и не без основание. Макар че, дали е жив или мъртъв, е реално без значение. Просто имиджова акция на американците, имаща за цел поне малко да пооправи репутацията им, че напоследък е на минус.
22
1
 
23
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
На новината за Багади у наше село викат партенка.
21
32
 
6
 
! Отговори
мухахахахахахахахаха преди 4 години
Алкашите досега не са направили буквално нищо срещу ИД. Единственото което направиха досега в Сирия е да закрепят руската марионетка - сатрапът Асад на власт. Някой да помни кога е била последната операция на Русия срещу ИД???
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Останките са закарани с космическа совалка САЩ на луната и там са заровени на сто метра дълбочина
19
4
 
35
 
! Отговори
цирк преди 4 години
А къде са доказателствата?или сега ги снимат в Холивуд?
18
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пропагандата в действие, начело с тръмпела, който дори споделя какви са били последните минути, плакал бил и прочие. Ами ако не е плакал?!? Или ако не е бил той?!? Важното е да се туитват фалшиви новини и те така!
17
6
 
30
 
! Отговори
не преди 4 години
Как да вярваш на сащ та те сътвориха тази касапница в Сирия с техните терористи а сега ги чистят и бягат?!
16
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прекалено много внимание се обръща ,на един в м и р и са н брадат чичак в лоша физическа форма и казармен автомат от миналото.
15
1
 
26
 
! Отговори
1111 преди 4 години
Ба мааа му , на тоа не му ли писна да го тепат на всеки три месеца? Търпеливо ***!!!
14
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Borgir Матросов се метна на амбразурата.Захлеби с някоя рубла.
13
41
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
Поредната порция руски лъжи.русия и асад не са воювали с ислямска държава, с много дребни изключения.руснаците и сирийския кръволок воюваха със сирийския народ, изибиха стотици хиляди и прокудиха милиони.срещу ислямска държава воюваха кюрдите с помощтта на САЩ.След като американците си отидоха,кюрдите също, сега наистина ще им се наложи да повоюват с ислямистите.Така че, малко по-кротичко...
12
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Усъмни се защото е при тях на гости
11
5
 
19
 
! Отговори
Ал Рашиди преди 4 години
До 5Цялата гюролтия е заради услужнената политическа обстановка в Сирия, където "***" и "ушанките" изхвърлиха "краварите" от територията на страната !Сега те се чувствуват засегнати от това и са решили да се"потупат по гърдите" като KING KONG от едноимения филм . . .