Украйна: "Касапинът от Буча" си има име - подполковник Омурбеков

Той бил отговорен за масовите убиийства на цивилни
7 апр 2022 12:53, Петя Славова
282
Украйна: "Касапинът от Буча" си има име - подполковник Омурбеков
Снимка: БГНЕС

Подполковник Азатбек Омурбеков, командир на 64-та мотопехотна бригада на руската армия, е отговорен за клането на цивилни в Буча. Това показват данни на Украйна.

Подполковник Азатбек Омурбеков, за когото се смята, че е около 40-те, беше идентифициран от InformNapalm, украинска група, която следи руските военни и специални служби и която оповести домашния му адрес, електронна поща и телефонен номер, предава БГНЕС.

На редките снимки на Омурбек, които могат да се видят публично, се вижда, че той е с униформа, шапка и две звезди на пагоните на раменете, които бележат чина му. Също така на една от снимките, които се разпространяват в социалните мрежи, се вижда Омурбеков със свещеник на Руската православна църква. Според медиите снимката е направена през ноември 2021 г. в Хабаровск, когато е получил благословия от свещеника.

Още по темата

„Историята показва, че повечето битки водим с душите си. Оръжията не са най-важното нещо. Църквата е място, където можем да се причестяваме и да се подготвим за предстоящите събития“, пише британският вестник „Таймс“ след богослужението, наричайки Омурбек „касапинът от Буча“.

Официалните данни за службата му в руската армия показват, че през 2014 г. за изключителни заслуги той е награден от руския заместник-министър на отбраната Дмитрий Булгаков.

В Украйна се смята, че той е отговорен за военните престъпления и организираното убийство на жени и деца в Буча. Омурбеков е начело на частта, която е участвала в превземането на този град, а до края на март е задължен да държи града, на около 25 км от Киев, под руски контрол.

Омурбеков и неговото подразделение напуснаха Буча, след като Русия обяви, че е завършила първата фаза от войната и че фокусът на руската армия се измества към „пълното освобождение на Донбас“, регион на изток от самопровъзгласилите се Луганска и Донецка народни републики.

Според предишни твърдения на руското министерство на отбраната, Омурбеков и неговата 64-та мотопехотна бригада са напуснали Украйна и са в Беларус. Украинското разузнаване твърди, че неговите войски, а вероятно и той, могат да се върнат на фронтовата линия. Според техните данни те скоро трябва да се преместят в Белгород в Западна Русия, преди да бъдат изпратени за борба с горещи точки като Харков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


282
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
207
9
 
5
 
! Отговори
КАКВО,КЪДЕ,КОГА,КАК преди 2 години
ПРЕДСТАВЕНАТА САТЕЛИТНА СНИМКА НА БУЧА И НАПРАВЕНИЯТ РЕПОРТАЖ ОТ САМАТА БУЧА СА НЕСЪВМЕСТИМИ!!! А ЯНКИТЕ ТВЪРДЯТ, ЧЕ ТОВА СА СЪБИТИЯ ОТ 3 СЕДМИЦИ, КАТО АНАЛИЗЪТ ИМ Е НАПРАВЕН ПО СЪВПАДЕНИЕ НА ТЪМНИТЕ ПЕТНА ОТ САТЕЛИТНАТА СНИМКА СЪС СНИМАНИТЕ ТРУПОВЕ. НО ТОВА СЕ ОТРИЧА ОТ СРАВНЯВЯНЕТО НА САТЕЛИТНАТА СНИМКА С ПЕЙЗАЖА ОТ ЗЕМНИТЕ. СМЕТКАТА НЕ ИЗЛИЗА. ИНФОРМАЦИИТЕ НА NYT и BBC ПРОТИВОРЕЧАТ ЕДНА НА ДРУГА.НАЛАГА СЕ ВЕРСИЯТА ЧЕ СЕ РАЗЧИТА НА ЕНТРОПИЯТА!...
206
3
 
9
 
! Отговори
Вуйчо преди 2 години
Задачка.45% от количеството газ което Европа внася е от Русия.Русия изнася газ за Европа 84% от цялото количество което изнася изобщо.Кой ще загуби повече?
205
6
 
8
 
! Отговори
Мнение преди 2 години
Много интересно, защо убийствата на руски военнопленници много бързо (за по-малко от един ден) бяха забравени и никой не се възмути, а сега фейка от Буча се вее като първомайстор байрак?
204
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън-дрън, та плюс... една жена казала
203
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами арестувайте го като сте толкова ербап, ама после да не ревете с пълен глас Ахмат Сила,иначе всички големи юнаци по форумите...
202
10
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
21 -ви век сме, има и сателитни снимки, има информация, има си и разузнаване! Лесно ще се докажат престъпленията срещу човечеството! А и като се има предвид, какви главорези е изпратил военнопрестъпникът Путин, за тях това сигурно е нормално! По-интересно е руските хлеб'арки как ще скочат да лъжат че такова нещо няма! Единият бил "мърдал", другият бил пушил "цигара", третият сигурно мастур/бирал ! Няма по цинични и отвратителну същества от платените лъжци!
201
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май армията на Вова е смачканата,а фашистите се оказаха в Русия.
200
17
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Мачкай фашагите Вова
199
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е Зеленски,както им се иска на някои,целият свят знае истинското име- Путин.
198
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо не ми дреме за Украйна.Да бяха си спазвали Минските споразумения..и Зеленски ми е противен
197
15
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
След като видях оня 'труп', който пуши цигара в камиона с чувалите някакси Украйна загуби и без това никаквия кредит на доверие..
196
15
 
17
 
! Отговори
Манолски преди 2 години
На мен птк Зеления ми е противен и го обявявам за виновник, че е ибрик на чужди интереси
195
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаше ми се да прочета мотив. Трезв мотив. Защо пък руснаците ще избиват цивилни, като е най-вече в тяхна вреда. Искаше ми се да видя източник, който да ме убеди, че е възможно и да не съм прав, но вместо това прочетох: "показват данни от Украйна". Е, това ли е "независимия източник". И накрая, дори да си мислех, че руснаците все пак са извършили злодеянието, щях да разбера, че се мамя. Откъде-накъде пък се замеси православието с такива косвени хипотези на хипотези. Ужас! Срам, днес.бг.
194
12
 
17
 
! Отговори
Krom преди 2 години
До сиромах - Другарю Сиромах ето, че е имало защо да ги подготвят. Защото един Кремълски Гном заля земята им с разруха и убийства. За да им вземе ресурсите. Но ще гризе дървото. Все по ясно е, че не е случил на жертва. Тая ще му избие зъбките. Чака го тъжен и самотен 9 Май, на който да обясни на сънародниците си защо вместо награда на Ден Победъй ще получават телата на невръстните си синове в чували. А тея дето го защитавате, сте по гнясни и от него.
193
12
 
12
 
! Отговори
за цивилни едва ли преди 2 години
ама явно бая бандероси е заклал,за да се разтревожат така тия там...
192
7
 
15
 
! Отговори
До 222 преди 2 години
Покажи ни материал снимки видеа на руски пленници с прерязани гърла, от украински войници.
191
8
 
9
 
! Отговори
До 221 преди 2 години
Хаха да бе..запада имал пропаганда.Сигурно запада е наел и актьори облечени като руски войници, които изпращат откраднатите вещи от украинците...по селата в русия.
190
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе те украинските касапи ще си получат заслуженото,ама всички вие които ги защитавате ,заслужавате само едно: да сте на мястото на руските военнопленници. Пък после говорете. Ако можете с прерязани гърла.
189
15
 
12
 
! Отговори
Жана Д,Арк преди 2 години
Какви са тези снимки от архивите на "LUCAS FILM" с добавена някоя и друга изпотрошена "Лада" за гарнитура и със сюжет . . .Бой на *** в тъмна нощ !Ама тази западна пропаганда вече мина и . . .Гьобелсовите стандарти !!!
188
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Касапинът от Буча си има име : Зеленски!!!!!