Путин: Санкциите на Запада ни отварят нови възможности

Моментът не е лесен за световната общност
17 юни 2022 15:30, Екип на Investor.bg
127
Путин: Санкциите на Запада ни отварят нови възможности
Снимка: БГНЕС

Въпреки безпрецедентните санкции на Запада срещу Русия лидерът на Кремъл Владимир Путин смята, че богатата на ресурси суперсила е по пътя към успеха. 20-те години на века трябва да се превърнат във време на „утвърждаване на икономическия суверенитет на Русия", пише Путин в приветствие към участниците в 25-ия Петербургски международен икономически форум, цитирано от DPA, съобщава Investor.bg

Този петък руският президент ще обясни по време на форума как да се действа в условията на санкции, наложени от Запада заради агресивната война на Русия в Украйна.

„Юбилейната среща се провежда в момент, който не е лесен за световната общност", казва Путин. Западът смята, че 69-годишният лидер е отговорен за многобройните кризи, както и за високите цени на енергоизточниците и храните.

Лидерът в Кремъл отхвърля това: „Годините на грешки на западните държави в икономическата политика и незаконните санкции доведоха до вълна от глобална инфлация, разрушаване на обичайните вериги за доставки и производство, както и до рязко нарастване на бедността и дефицита на храни“.

Путин неведнъж е давал да се разбере, че Русия няма да се впечатли от санкциите, наложени от ЕС и САЩ. В същото време той заяви, че ситуацията предлага нови перспективи. С оглед на огромното напрежение със Запада икономическата ориентация на Русия все повече се насочва към Азия, особено към Китай и Индия, но също и към Африка и Южна Америка.

Русия все повече пренасочва доставките си на нефт и газ от ЕС към други региони на света. Поради високите цени на петрола и газа на световния пазар страната в момента получава особено високи приходи. Националната валута също се възстанови значително, след като в началото на войната преди почти четири месеца загуби голяма част от стойността си спрямо долара и еврото. Но днес рублата е най-силна от години.

Заради санкциите много западни компании, включително европейски, напуснаха Русия. Путин обясни, че други компании са запълнили пропуските. Например след напускането на американската верига McDonald's в клоновете на веригата току-що бяха открити нови ресторанти за бургери под името „Вкусно и точка“. От дни в Москва пред ресторантите се образуват опашки.

Под мотото „Нов свят - нови възможности" организаторите на Икономическия форум съобщават, че тази година в него ще участват представители на 115 държави. През рекордната 2020 г. в него участваха 19 хил. души от 145 държави. Този път не се посочва броят на участниците. Тази година предприемачите имат възможност да присъстват на форума анонимно, за да не бъдат санкционирани в рамките на политиката на санкции на Запада. По информация на медиите са се регистрирали и участници от Франция, Италия, Канада и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА МИЗЕРИЯ
72
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВСИЧКО ЩО Е СОРОС УМИРА ОТ ЗЛОБА ПРИ ИСТИНАТА - НАЛИ ПИСАТЕЛИ ТУК НА ФОРУМА
71
13
 
14
 
! Отговори
анализатор преди 1 година
Типично мислене на пенсиониран полковник от КГБ!
70
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато и да го утрепят - все е късно
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами, яхвайте ги, какво чакате?
68
12
 
19
 
! Отговори
МММ преди 1 година
До Анонимен 68 - подлец и социопат? Мне, обикновен руски "Самодържец" - т.е. лъжлив и жесток индивид, мачкащ собствения си народ и презиращ всеки който не е от неговата черга. Прочетете примерно "Война и мир" и ще разберете от великия Лев Толстой какво е било /и е/ отношението на руската аристокрация към народа им. Презрение и подтисничество. Носили са го винаги - от Иван Грозни и Петър I, до Екатерина удавила в кръв бунта на Емилиан Пугачов и Сталин. Защо днес да са по различни?
67
3
 
7
 
! Отговори
ТИ преди 1 година
ДА ВИДИШ !!!!!
66
10
 
23
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахаа, тоя психопат съвсем се е побъркал. С икономика по-малка от на Холандия тръгнал да се хвали?!? :)))))))))))))))))))))))))) Със заплата 230лв. :)))))))))))))))))))))))))
65
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин е в кома. Не се появява никъде. На този форум в Петербург също не е присъствал... Дай боже скоро да гушне букета!
64
15
 
14
 
! Отговори
Aze преди 1 година
Чакай бе, Путин не беше ли в кома?? Хахахаххс
63
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така ще си умре в бункера, както и другите престъпници около него. Милиони хора желаят смъртта му, заради погубените животи на хиляди руснаци и украинци... Вместо да даде пари на народа си да живее достойно сега харчи милиарди да убива други, че и свои в тази война. Абсолютен пoдлец и социопат.
62
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едно е да нападаш, друго е да убедиш некой, че си му приятел, вие избрахте първото, това не важи много в Европа :))) Ние българите сме родениза война, но не я искаме, учи се от нас Путин :))
61
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-много ми хареса обещанието на Путин след 20 г. управление пред младежи.Ба въпроса какво бъдеще очаква Русия,той скромно каза - "Ще живеем по-добре.. След 10 г." Преди 10 г.каза същото!?
60
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъже пcиxoпата... За 20 години, поне това е научил.
59
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
да ,да се върнете там където ви е мястото,Индия,Китай ,Иран ,но помолете гражданите си да не бягат на Запад и САЩ,дръжте си децата и парите в тези проспериращи държави ?
58
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нощна тарифа на ток 0.03 стотинки дневна 0.20
57
6
 
15
 
! Отговори
Диоген преди 1 година
Преди час Путин трябваше да говори на форума. Но е имало хакерска кибератака и изявлението се отлага. Не започва добре ерата на "новите възможности"..
56
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали ако санкциите вършеха работа досега Русия да е фалирала.А в момента Русия печели от износ на енергия повече пари от преди операцията.Нали ако няма пари няма и как да хранят армията а тя си продължава операцията и въобще не смята да спира.Тоест нещо не е както трябва май.
55
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще ги докараш руснаците до просешка тояга Путин, то е въпрос на време Запада да ви отсвири :))
54
5
 
15
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
На московчани им се отваря възможност да живеят като якутите и бурятите, които умират за тяхното благо.