Путин заплаши Украйна: Отговорът на Русия на терористичните атаки ще е суров

Путин нападна Украйна, защото е отчаян, заяви Дмитро Кулеба
Обновена: 10 окт 2022 14:10 | 10 окт 2022 13:45, Нели Христова
442
Путин заплаши Украйна: Отговорът на Русия на терористичните атаки ще е суров
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заплаши със "суров отговор", ако атаките срещу Русия продължат, часове след като войските му започнаха масивна вълна от удари, насочени към градове в Украйна. Атаките са в отговор на атаката срещу Керченския мост, свързващ Русия и Крим.

В телевизионни изявления Путин отново обвини Украйна за атаката на Керченския мост, описвайки я като "терористичен акт".

Още по темата
"Днес Русия е нанесла ракетни атаки с далечен обсег срещу енергийната, военната и комуникационната инфраструктура на Украйна като отмъщение за атаката на моста", каза той.

Говорейки на заседание на Съвета за сигурност в Санкт Петербург тази сутрин, Путин каза:

"Ако атаките срещу Русия продължат, отговорът ще бъде суров. Отговорите ще бъдат от същия мащаб като заплахите към Русия. При нови опити за извършване на терористични актове на наша територия отговорът на Русия ще бъде твърд."

"Режимът в Киев отдавна използва терористични методи - убийства на общественици, учени, журналисти", заяви Путин във връзка с терористичната атака на Кримския мост.

Той обвини украинските власти, че са се опитвали да организират взрив на участък от газопровода "Турски поток", това било доказано и потвърдено включително от задържаните изпълнители на терористичните актове.

"Русия не е допусната до разследването на саботажа на "Северен поток", въпреки че бенефициентът" е известен, каза Путин.

Украйна е извършила три терористични атаки срещу АЕЦ в Курск, като е взривила електропроводи - заяви Путин. Според президента на Русия сериозните последици от терористичните атаки са били избегнати.

Путин също така нарече атаките на Киев срещу Запорожката АЕЦ атомен тероризъм.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отвърна на последните изявления на Владимир Путин и каза, че руският президент не е бил "провокиран" да започне ракетни атаки с далечен обсег срещу Украйна.

"Путин нападна Украйна, защото е отчаян и използва ракетен терор, за да се опита да промени темпото на войната в своя полза", каза Кулеба в поредица от публикации в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
242
6
 
4
 
! Отговори
Morski преди 1 година
До обективен Кво ти е подарила бе робски мозък?! Срещу вагон злато , загуба на територии и покоряване с робско мислене - ПО-СТРАШНО ОТ ПОКЛОННИЦИТЕ НА ТУРЦИТЕ ПРЕЗ ОСМАНСКОТО РОБСТВО! РУСИЯ ,АКО НИ Е ИСКАЛА СВОБОДАТА,ЗАЩО САМО 7 ГОДИНИ ПО-КЪСНО СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО? МНОГО СИ ПЛОСЪК И РОБСКИ ПО НАТУРА! НЕ ЗАСЛУЖАВАШ ИМЕТО БЪЛГАРИН!
241
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До обективен- русия НИКАКВА СВОБОДА НЕ НИ Е ПОДАРИЛА!ИЗМЪЧЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е ПАТИЛ НА ''натрапената освободителка '' ПАРИЧНАТА равностойност на 32 ТОНА ЗЛАТО!!!ТОВА НЕ Е ОСВОБОЖДЕНИЕ , А ПЛАДНЕШКИ ОБИР НА ЕДИН ИЗСТРАДАЛ НАРОД!!!ТОВА СА ИСТИНСКИТЕ ФАКТИ!!!!!!!!!!!!!!!
240
2
 
2
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
ПРЕВОДАЧА ВИ ОТ РУСКИ Е ГОЛА ВОДА
239
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Амчерикосите не са ми никакви. Грам не са се загрижили за БГ, вън от къщи, махайте си базите и се изнасяйте у село боровинково.
238
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама недей само да предупреждаваш. Накажи ги. Искам.
237
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
..кулеба излаял нещо си от колибката..
236
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мдаааа,скъпичко ще излезе на украинците това заиграване с моста,всъщност не вярвам тая идея да е тяхна а по скоро на хората които разпалват огъня там повече от десет години!
235
2
 
1
 
! Отговори
Братушка преди 1 година
с мека чушка - мама татара я люблю, мама при путина бегу
234
14
 
6
 
! Отговори
ники преди 1 година
Абе нали Крим наш ли кво беше. Май скоро няма да е ваш, ами ще си е украински.
233
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Регати " руския отговор" ВСУ им разпра кримския мост а тия *** пуцат на СЛЯПО къде падне подобието на " ракета", това не е ракетен удар, а подигравка с тоя вид военна практика! Да погледнат какво прави Пентагона с истински ракети, вкарва бомбата в отвора на диктатора! И къде изчезнаха ядрените заплахи- и те в канала отекоха!
232
5
 
3
 
! Отговори
Храбрия Мужик Татар преди 1 година
Много искам да ида на фронта , ама нямам желание...
231
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киркоров е гримиран травестит, нормално е да е Z!
230
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фашистите са тука из форума, само хвалят Путин.
229
16
 
9
 
! Отговори
атака преди 1 година
Руските партезани атакуват режима на Путин на всякъде, а той обвинява Украйна.
228
16
 
26
 
! Отговори
СПРАВЕДЛИВ преди 1 година
Дано Путин срине фашистката *** за няколко дни ,че да се върнем към нормалното си ежедневие.На всички ни е писнало от украинските навлеци и скимтенето на наркомана Зеленски.Цяла джендърска Европа барабар със световните агресори краварите ,помага на долните бандеровци ,но цената я плащаме ние!!!На кой му пука за вонящите укрофашаги?Който иска може веднага да тръгне към Киев!!!Прав му път и никога повече да не връща!
227
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В разгара на мръсната руска война и успешното контранастъпление на Украйна, освобождаваща незаконно окупираните от Кремъл нейни територии, България отново се оказа на страната на насилника и злодея. Този път руската хибридна операция на наша територия е замаскирана като културна проява. Става дума за концерт на обявения за руска звезда Филип Киркоров, който през последните години и месеци се изявява като ревностен поддръжник на Путин и зверствата, които Русия върши в Украйна. Изявата на Кирковор ще бъде на 3-и ноември в НДК.
226
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И това лице говори за хуманизъм!
225
16
 
27
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Всички достойни ,почтени и помнещи българи са на страната на Русия.Русия ,която ни подари свободата.Всички продажни ,алчни и безродствени политици рИват за укрите и се кланят на краварите.Рано или късно фашистка *** ще капитулира и тогава родните български предатели ще бъдат първите ,които ще приветстват победителите и ще пеят песни за Путин.Долно ,продажно и подло поведение на българските политици.Плювню ,Пасито ,Кремчева ,Агов и подобни жалко твари ,просто плачат да бъдат пратени в Киев.
224
12
 
1
 
! Отговори
татарчик преди 1 година
дори и да внимават, ние ще си инсценираме атаки по милиционерски, каза тавариш главен татарчик путиН
223
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това може путин и шайката му - да заплашват все по-люто. И накрая се чува как излизат газове от задния му вход. Ще повикат-повикат и ще се кротнат. А въпрос на време е да почнат да падат ХИМАРС-овете на растояние 80см по схема върху моста. Рашистите вече са го играли това с мостовете по Днепър. Сега няма да е по-различно.