Путин заплаши Украйна: Отговорът на Русия на терористичните атаки ще е суров

Путин нападна Украйна, защото е отчаян, заяви Дмитро Кулеба
Обновена: 10 окт 2022 14:10 | 10 окт 2022 13:45, Нели Христова
442
Путин заплаши Украйна: Отговорът на Русия на терористичните атаки ще е суров
Снимка: БГНЕС

Президентът Владимир Путин заплаши със "суров отговор", ако атаките срещу Русия продължат, часове след като войските му започнаха масивна вълна от удари, насочени към градове в Украйна. Атаките са в отговор на атаката срещу Керченския мост, свързващ Русия и Крим.

В телевизионни изявления Путин отново обвини Украйна за атаката на Керченския мост, описвайки я като "терористичен акт".

Още по темата
"Днес Русия е нанесла ракетни атаки с далечен обсег срещу енергийната, военната и комуникационната инфраструктура на Украйна като отмъщение за атаката на моста", каза той.

Говорейки на заседание на Съвета за сигурност в Санкт Петербург тази сутрин, Путин каза:

"Ако атаките срещу Русия продължат, отговорът ще бъде суров. Отговорите ще бъдат от същия мащаб като заплахите към Русия. При нови опити за извършване на терористични актове на наша територия отговорът на Русия ще бъде твърд."

"Режимът в Киев отдавна използва терористични методи - убийства на общественици, учени, журналисти", заяви Путин във връзка с терористичната атака на Кримския мост.

Той обвини украинските власти, че са се опитвали да организират взрив на участък от газопровода "Турски поток", това било доказано и потвърдено включително от задържаните изпълнители на терористичните актове.

"Русия не е допусната до разследването на саботажа на "Северен поток", въпреки че бенефициентът" е известен, каза Путин.

Украйна е извършила три терористични атаки срещу АЕЦ в Курск, като е взривила електропроводи - заяви Путин. Според президента на Русия сериозните последици от терористичните атаки са били избегнати.

Путин също така нарече атаките на Киев срещу Запорожката АЕЦ атомен тероризъм.

Министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба отвърна на последните изявления на Владимир Путин и каза, че руският президент не е бил "провокиран" да започне ракетни атаки с далечен обсег срещу Украйна.

"Путин нападна Украйна, защото е отчаян и използва ракетен терор, за да се опита да промени темпото на войната в своя полза", каза Кулеба в поредица от публикации в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


442
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците как пък веднага разбраха кой стои зад взрива на моста, като още няма резултати от разследването? Сигурен съм, че нямат никакви доказателства. И няма да се учудя ако сами са си го взривили, за да могат да обвинят Украйна и да оправдаят сегашната рекетна атака, която са подготвяли от месеци.
261
5
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Брях брях!? Еми тавариш п.ткин знам въ, че алцхаймерът ви *** по главата! Но нека ви светна вие преди 7-8 месеца започнахте една война! като нападнахте една суверенна държава! Която държава е призната даже и от русия! Та тогава убивахте и оставяхте телата на цивилни граждани да стоят месеци по улиците на градовете! Има и снимки даже! И сега гато тази държава отвърна на удара почнахте да ми ревете!! Еми ай сиктир!!!!
260
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЛЕЛЕ КОЛКО СТЕ ЗЛЕ - Обзалагам се на по бира с теб, че няма да се случи така, както си написал. Понеже не се познаваме, затова като загубиш да почерпиш една бира някой по твой избор. Ако не го направиш, ще изгубиш 5 лева някъде някога... :) ... Стига да приемаш облога де, иначе не се брои. Ако аз загубя, аз ще почерпя някой по мой избор една бира. Съгласен?
259
8
 
11
 
! Отговори
ЛЕЛЕ КОЛКО СТЕ ЗЛЕ преди 1 година
Нациста е само един. Крие се в бункера под кремъл и нарежда удари по болници и детски градини. Кораба му потъна, газопровода му гръмна, моста му се срути... Скоро ще висне на въжето.
258
5
 
9
 
! Отговори
Чарли преди 1 година
Дребно и злобно същество е др. Путин.
257
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"И ЗА НАС СА СЕ БИЛИ И РУМЪНЦИ И ФИНЛАНДЦИ , НО НЕ СА ИСКАЛИ ПАРИ!!!ЗА ТЯХ МОГА ДА КАЖА , ЧЕ СА ОСВОБОДИТЕЛИ , А НЕ КАТО калните руски ботуши!!!!!!!!!!!!" - Да не мислиш, че обикновените руснаци участващи в Освобождението лично са получили тези 32 тона злато? хахаха Шегаджия... :) ... Тези пари са поискани от организаторите на Освобождението, тези същите, които са привикали румънци и финландци да се бият за каузата България. Ако нямаше кой да ги организира щяха ли да дойдат да се бият за Бг?
256
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ТОВА НЕ Е СВОБОДА ,А ПОСЛЕДВАЩО РОБСТВО ОТ русия!БЪЛГАРИЯ КАК ЖИВЯ ПОСЛЕДНИТЕ 45 г." - Бъркаш Царска Русия със СССР. Царска Русия ни освобождава и ние плащаме на нея 32 тона злато, а това, че 67 години след Освобождението попадаме в Източния блок и под влиянието на СССР е нещо съвсем различно. СССР се управлява основно от хора, които са близки и далечни роднини на тези, които днес управляват САЩ, а между другото и на Зеленски. Сърди се на тях... :) ... И не, не са руснаци... :)
255
1
 
4
 
! Отговори
Поляк преди 1 година
По интересен ще е отговора на отговора:)
254
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен272--------ТОВА НЕ Е СВОБОДА ,А ПОСЛЕДВАЩО РОБСТВО ОТ русия!БЪЛГАРИЯ КАК ЖИВЯ ПОСЛЕДНИТЕ 45 г.,като 16 губерния на русия , НЯМАХМЕ НИКАКВА ИДЕНТИЧНОСТ!!! И ЗА НАС СА СЕ БИЛИ И РУМЪНЦИ И ФИНЛАНДЦИ , НО НЕ СА ИСКАЛИ ПАРИ!!!ЗА ТЯХ МОГА ДА КАЖА , ЧЕ СА ОСВОБОДИТЕЛИ , А НЕ КАТО калните руски ботуши!!!!!!!!!!!!
253
7
 
16
 
! Отговори
Алооо преди 1 година
Като почнаха да им падат бомбите на главите се разреваха. Путин се опита с лека ръка да станат нещата, но се вижда че няма да стане така.
252
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 276 Глупаците в България нафишкани с руски опорки никога няма да свършат в България докато не свърши Русия." - И още нещо. Не съм русофил, даже работя за американска компания и ще си загубя работата, ако Русия дойде в Бг, но истината за мен е по-важна (поне на този етап) и тя е, че щом сме платили 32 тона за Освобождението, значи хората в Бг днес сме с 5,33 грама злато по-бедни, но си имаме България. Ако някой мисли, че това е висока цена, то ми е жал за него... :)
251
5
 
4
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Ген.Залужни- " Унищожихме "професионалната " армия на Русия, чакаме любителската!" Добавка - А като свърши и тя да идва алкашката- ако е останала Русия!
250
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"До Анонимен 276 Глупаците в България нафишкани с руски опорки никога няма да свършат в България докато не свърши Русия." - Кое в коментара ми не е вярно? Или пишеш наизуст, защото ти плащат на брой коментирания?
249
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 276 Глупаците в България нафишкани с руски опорки никога няма да свършат в България докато не свърши Русия.
248
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин май ще изяде тоягата на НАТО ако продължава да се държи като бандит.
247
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"русия НИКАКВА СВОБОДА НЕ НИ Е ПОДАРИЛА!ИЗМЪЧЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е ПАТИЛ НА ''натрапената освободителка '' ПАРИЧНАТА равностойност на 32 ТОНА ЗЛАТО" - И още нещо. Написах ти, че Освобождението ни е струвало по 5,33 грама на човек (виж по-долу коментара). Знаеш ли колко злато плащаме годишно, за да са ни приятели САЩ? Питай в Челопеч. Вероятно вече сме платили няколко пъти по 32 тона само за няколко години, за да имаме привилегията да сме авери с американците... :)
246
5
 
4
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Много скоро, Русия ще изпита същатата болка. Няма да си управят икономиката и да привличат млади и талантливи хора, а винаги са готови за война и да убиват невинни граждани. Не нормални пиянки
245
4
 
4
 
! Отговори
Кремълското жуже преди 1 година
ще гри..зне дървото съвсем скоро.
244
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"русия НИКАКВА СВОБОДА НЕ НИ Е ПОДАРИЛА!ИЗМЪЧЕНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД Е ПАТИЛ НА ''натрапената освободителка '' ПАРИЧНАТА равностойност на 32 ТОНА ЗЛАТО" - Ти твоята лична свобода на колко злато я оценяш? 5,33 грама? Питам, защото явно се продава, щом мислиш, че 32 тона злато е равно на свободата на българския народ. Защо пиша 5,33 грама ли? Ами 32 тона са 32 000 кг. или 32 000 000 грама. Ако разделим количеството на 6 000 000 (днешното население) излиза, че сме платили по 5,33 грама, което е нищо.
243
5
 
8
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Ако онова са украински земи, за какъв дявол ги обстрелваха осем години. Тогава нямаше руски части там. Като си е техен Крим, защо взривяват жизнено важна инфраструктура. Ще го отнесе зеления, пък вие си цъкайте минуси.