Зеленски: Боевете за Соледар продължават

Първоначално "Вагнер" обяви, че е овладял Соледар
14 яну 2023 10:07, Петя Славова
453
Зеленски: Боевете за Соледар продължават
Снимка: БГНЕС


Въпреки твърденията на Русия, че руските войски са овладели източноукраинския град Соледар, президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че битката за града продължава, съобщи БТА, позовавайки се на ДПА.

"Тежката борба за Донецк продължава", каза Зеленски в ежедневното си видеообръщение в петък вечер. "Битката за Бахмут и Соледар, за Кремнина, за други градове и села в източната част на нашата страна продължава", каза той.

Още по темата

Той изрази лична благодарност към украинските военни части, които защитават Соледар и Бахмут от руските атаки. "Голяма благодарност към бойците от частта "Кракен" за решителните действия за унищожаване на врага в района на Соледар", заяви Зеленски.

Що се отнася до Бахмут той спомена и приноса на Международния легион, военна част, съставена от чуждестранни бойци.

Както руската армия, така и известната руска наемническа част "Вагнер", която действа в района на Соледар, обявиха, че са завзели града.

Първоначално "Вагнер" обяви, че е овладял Соледар, след което руското министерство на отбраната първоначално опроверга това съобщение, но по-късно отстъпи и приписа победата на наемническите сили.

"Те вече се разправят помежду си на кого е заслугата за едно тактическо напредване", коментира Зеленски и определи това като "ясен сигнал за провал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


453
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
16
 
5
 
! Отговори
Русуфилчо преди 1 година
Путин обеща Лада на дедо ако ме застрелят в Украйна. Продавам се за една Лада
342
25
 
6
 
! Отговори
Пикая на Русия преди 1 година
Най обичам широко отворените отверстия на БГ русуфилите. Всякви колци влизат там. Русия добре ги е разширила - за 5 копейки стават ваши
341
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Пикая на Русия 375. Ще пикаеш само през катетър.
340
4
 
31
 
! Отговори
тя преди 1 година
Украинските социални туристи да си ходят в Украйна , айде стига вече са живяли на чужд гръб !
339
1
 
21
 
! Отговори
тя преди 1 година
Най- противна физономия на 21 век !
338
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ВЧЕРА СВЪРШИХА !
337
3
 
30
 
! Отговори
Манолски преди 1 година
фашизоиднте укропитеци що бой изядоха и пак се ежат. А зеления не знае на кой свят се намира вече, скоро неговите ще му резнат зелката
336
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички украинци е нужно да на пуснат българия веднага
335
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опа,тоя говори за"Кракен",че защитавали Соледар,а за четирите украински бригади,които също бяха вкарани като подкрепление по негова настояване там си мълчи все едно не са били там.Работата е ясна
334
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 365. От повечето е останала само пепел, така че ще се водят безчезно изследнали...Солнцепека не е шега работа. Както и затворените кутии на бронетранспортьори, танкове, бронирани автомобили където като се взриви боекомплекта от екипажа нищо не остава.
333
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вероятно в главата на Зеленски е така. Този е като нашето Кире -лъже и си вярва, настоява и другите да му вярват, а ако не искат се сърди. Инфантилна работа. Впрочем, най-добре ще е Зеленски да се осъзнае и да спре да праща хора в месомелачката. Защото и търпението на военните си има граници, независимо дали са от ВСУ или натовски "отпускари". На никого не му се мре за тоя дето духа.
332
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колеги, опрайхте ли на кого е Соледар или още не сте са уточнили ?
331
0
 
11
 
! Отговори
Емил ЗАШЕВ преди 1 година
Парадокс...бият се два братски народа...сащ и Англия, запада направиха така че да има тази война
330
19
 
3
 
! Отговори
Русомраз преди 1 година
Руските opки торят ли торят украинската земя с телата си!
329
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ще се отрази в подкрепата на Запада за украинската криза. Също така, тактиката на натиск и изнудване на партньорите ще има лоши последици за Украйна. Израел е добър пример за това. Тази година много неща могат да се променят до есента. Тревогата за въздушна атака в Украйна е отменена. Очевидно все пак не е имало изстрелвания. Съобщава се, че в Клинцовски район на Брянска област, Русия силите на ПВО са свалили ракета Точка-У, изстреляна от територията на Украйна. Областният управител съобщи, че няма пострадали.
328
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
WarGonzo съобщава, че по време на евакуацията на цивилни в село Хромово, военни от ВСУ са открили прицелен огън по групата, въпреки че ясно се вижда, че цивилни с деца се извеждат. В резултат на обстрела е убита една жена и е ранено дете. Вагнеровците оказват първа помощ на цивилните. Азовците така действаха и в Мариупол. Разлика няма едни и същи гадни неонацистки плъхове са ВСУ. Украинските политически канали в Telegram пишат, че малко хора са забелязали, че на Запад се увеличава броят на тези, които критикуват Киев и Зеленски. Ако преди шест месеца беше трудно да си го представим, сега вече
327
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До джон А на русофил-педофила Джон ли да вярваме?
326
12
 
4
 
! Отговори
МИНЬОР ПЕРНИК преди 1 година
Всички koм'yняru, дружну под зимята!
325
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 351 А ти обясни ядрената държава СССР как загуби войната в Афганистан? При това СССР имаше брутен продукт 50% от този на САЩ, а не както мушицата Русия с 3% брутен продукт от този на САЩ.
324
2
 
14
 
! Отговори
куку от карлукуву преди 1 година
зелнски сдай се бе.