Русия се отказва от мораториума за ракети със среден обсег?

Ако Москва направи това, щяло да бъде заради действията на САЩ
25 апр 2023 14:01, Елка Василева
45
Русия се отказва от мораториума за ракети със среден обсег?
Снимка: архив, БГНЕС

Заради действията на САЩ е възможно Русия да се откаже от мораториума за разполагане на ракети със среден и по-малък обсег, предаде Ройтерс, като се позова на високопоставен руски дипломат.

Ръководителят на дирекцията за неразпространение и контрол на въоръженията към руското министерство на външните работи Владимир Ермаков заяви, че Москва ще направи оценка на обсега на ракетите американско производство в Азиатско-Тихоокеанския регион.

„Що се отнася до ракетните оръжия американско производство, които потенциално биха могли да се появят в Азиатско-Тихоокеанския регион, включително на територията на Япония, техните скоростни характеристики далеч не са единственият критерий, по който ще оценяваме подобно разполагане. Обхватът на ракетните системи е също толкова важен", каза той, цитиран от ТАСС.

"По-специално, конкретните параметри на техния обсег ще определят в голяма степен готовността на Русия да продължи едностранния си мораториум върху разполагането на ракети с наземно базиране със среден и по-малък обсег на действие в определени региони. Но дори сега можем уверено да кажем, че дестабилизиращите военни програми на САЩ и техните съюзници правят нашия мораториум все по-крехък – както в Азиатско-Тихоокеанския регион, така и в Европа", поясни Ермаков.

(БТА, Владимир Арангелов)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
Явор преди 1 година
До АнонименТи си луд, бе! Ако забравяш да си пиеш лекарствата, наеми си някой асистент от БТ или си инсталирай приложение на телефона.
39
4
 
1
 
! Отговори
Антикомунист преди 1 година
русия винаги е била АГРЕСОР , и най и харесва да се прави на жертва на " лошия" запад
38
3
 
7
 
! Отговори
Подарихме ви азбука преди 1 година
Чували ли сте за ПРЕСЛАВСКАТА и ТЪРНОВСКАТА КНИЖОВНИ ШКОЛИ, където ГЛАГОЛИЦАТА и КИРИЛИЦАТА БЯХА РАЗВИТИ И КЪДЕТО ХИЛЯДОЛЕТНОТО БЪЛГАРСКО ЗНАНИЕ И 7 ХИЛЯДОЛЕТНИЯТ БЪЛГАРСКИ АСТРОНОМИЧЕСКИ КАЛЕНДАР БЯХА ЗАПИСАНИ В КНИГИ И ПРЕДАДЕНИ НА КИЕВСКАТА РУС. ТОГАВА МОСКВА БЕШЕ ПОД АЗИАТСКО РОБСТВО. КАКТО И СЕГА.
37
10
 
4
 
! Отговори
Луди от дипломация преди 1 година
не разбират. Когато Кремъл заприлича на Бахмут, ще се успокоят.
36
6
 
3
 
! Отговори
Дадохме ви азбука и преди 1 година
КУЛТУРА, АМА ВИЕ ЦЕНИТЕ ЛИ КУЛТУРАТА ? ЗАПЛАШВАТЕ СВЕТА С УНИЩОЖЕНИЕ...
35
0
 
1
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До до Бобчо и как се следи всяка единица? нали се сещаш че когато се транспортира в зоната примерно на трейлър танковете отгоре им поставят един брезент(който става като парашут безформен) и да там се премества танк но какъв Т-72Б немодернизиран, Т-72Б3/ Т-80БВМ / Т-90А/С / Т-90М или Т-14. След това се разтоварва от камиона и веднага някъде се паркира и маскира. Освен това и едните и другите ползват максимално количество МАКЕТИ ясно защо.
34
6
 
11
 
! Отговори
ХА! днеска се оспаха преди 1 година
родните американопапагалчета.
33
5
 
2
 
! Отговори
ТУКА ЛУДИТЕ преди 1 година
да му мислят как ще се наХагат в историята!
32
6
 
4
 
! Отговори
В Хага подготвят преди 1 година
ИСТОРИЯ НА ЛУДИТЕ
31
12
 
16
 
! Отговори
Кремъл неблагодарен преди 1 година
дадохме им азбука, култура, а те заплашват света с унищожение...
30
13
 
16
 
! Отговори
Луди от дипломация преди 1 година
не разбират. Когато Кремъл заприлича на Бахмут, ще се успокоят.
29
14
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До СЯ сега умнико се запознай с корабите клас БУЯН - МРК(Малък ракетен кораб) или прерасъл катер почти 75м дълъг и 11м широк (последни СССР катери торпедни/ракетни 39м * 7,5м). има пускова установка за 8 боеприпаса - Калибър, Циркон или ОНИКС. Как смятате ако 4 такива катери отидат на посещение в Куба и случайно носят ракети(Циркон) с Ядрена бойна Част как смятате колко бързо САЩ ракети от ЕВРОПА ще бъдат евакуирани? Но света ще мине през втора карибска криза.
28
9
 
13
 
! Отговори
Не среден обсег преди 1 година
А далечен да достигнат Брюксел и Вашингтон! За това заслужават тези мишоци европе.ерастки
27
8
 
21
 
! Отговори
Денификация на Укрит преди 1 година
Днес Армата е думкала здраво по Укронацистките позиции нещо контраофанзивата буксува. Вчера в плен са се предали около 3000 украинци. НАТО, ЕС и ВСУ са на предела на силите си а регулярната Руска армия още не се намесила.
26
22
 
8
 
! Отговори
СЯ преди 1 година
КВО СЕ РЕПЧИТЕ? САЩ ИМАТ МНОГО ПОВЧЕЧЕ ОПЦИИ ЗА РАЗПОЛАГАНЕ. ДЖУДЖО НЯМА ДА СМЕЕ ДА РАЗПОЛАГА РАКЕТИ СРЕЩУ НАТО ВСКИТЕ ДЪРЖАВИ, ЩОТО ОТГОВОРЪТ ЩЕ Е РАКЕТИ В 27 ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА ДА НАСОЧАТ ЯДРРЕНИ РАКЕТИ СРЕЩУ МЕЧОКА! ДОСТА ЩЕ СЕ НААКА ТОГАВА ОТ СТРАХ.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТА ВИКАТЕ, МИРОЛЮБЦИ, А? ДА НЕ БИ ДА ИСКАТ ДА ГИ ИЗПОЛЗВАТ В "ПОПЕРАЦИЯТА" ТИЯ РАКЕТИ МИРОЛЮБЦИТЕ НА ФТМАКА?
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Странно или не - точно днес един руски депутатин е предложил да се разположат на подходящи места ракети със среден обсег, прицелени в някои европейски столици на страни-членки на НАТО, като Берлин, Париж, Лондон, Варшава
23
15
 
6
 
! Отговори
Крундел преди 1 година
неадекватните от най-голямата кална психиятрия под открито небе измислят нови и нови безумия, имат невероятен късмет, че в САЩ има президент, който не знае кой е и къде е, че иначе до сега да са им напукали шамарите и да са си седнали на трибуквието и да сме забравили за недоимперията на злото версия 2.0...
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо едностранният руски мораториум върху разполагането на ракети с наземно базиране със среден и по-малък обсег на действие в определени региони е все по-крехък? Дестабилизиращите военни програми на Пиндостан и неговите съюзници ослабват руския мораториум.
21
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руските нещаcтници дори не можаха да спрат тока в Украйна с техните смотани ракети, но когато и да им се удаде възможност да се фукат с некадърните си ракети те не я пропускат. Абе русначета освен да седнете на трите букви на Япония нищо друго не можете да направите. Престанете с перченето и се заемете да работите като всички други хора по земята.