Най-малко 11 души са загинали при обстрела в Лисичанск

Спасителните операции ще продължат през нощта
Обновена: 3 фев 2024 22:41 | 3 фев 2024 22:37, Анисия Иванова
171
Най-малко 11 души са загинали при обстрела в Лисичанск
Снимка: БГНЕС

Украински удар, поразил пекарна в окупирания от руснаците източен град Лисичанск, взе най-малко 11 жертви, съобщиха руските власти, които казаха, че се опасяват, че броят на загиналите ще нарасне, предаде Франс прес.

Лисичанск, който е в Луганска област, беше превзет от руските сили след ожесточена битка в началото на офанзивата на Москва в Украйна през 2022 г.

Според проруските власти украинските сили са ударили сграда, в която се е намира много посещавана пекарна. По всяка вероятност броят на жертвите да нарасне, тъй като сигурно има и други жертви под развалините.

„За съжаление 11 души загинаха“, написа руското министерство на извънредните ситуации в “Телеграм”.

Спасителните операции ще продължат през нощта, според същия източник, който добави, че досега спасителите са извадили 10 души от развалините и са ги предали на лекарите, съобщава БТА.

Леонид Пасечник, назначеният от Русия губернатор на Луганска област, обвини силите на Киев, че са атакували пекарната, която е предлагала пресен хляб през почивните дни.

РИА Новости публикува видео на разрушена сграда, където се вижда и как спасители изваждат от развалините напълно смачкана кола. Едноетажната сграда, на която е имало голяма табела с надпис „Ресторант Адриатик“, сега изглежда напълно разрушена, отбелязва АФП.

Пасечник каза, че местната полиция и спасителните служби са на място и се опитват да "спасяват жертвите със специално оборудване".

Преди руската офанзива в Украйна Лисичанск имаше население от около 111 000 души.  Руските сили поеха контрол над него през лятото на 2022 г., както и над град Северодонецк след една от най-жестоките битки от началото на офанзивата през февруари 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
100% пекарната е ударена от руснаците, а вината трябва да я поемат украинците. Тоя върховен за умствените възможности на руснака номер постоянно се прилага в поробените от Русия области Донецк и Луганск с цел насъскване на местните роби срещу Украйна с крайната цел вменяване на любов към окупатора Русия. Напоследък все по-рядко им се получава номера, защото местното население макар и упоено от безмерната руска пропаганда започна да проумява кой му е истинския враг.
99
12
 
8
 
! Отговори
КОМОНДРУСАН ЯДЕГЪВНЯ преди 3 месеца
ПУТИНИСТИТЕ РАЗБИРАТ САМО ОТ ТРЕПАНЕ , ЗАЩОТО НЯМАТ НИТО СЪВЕСТ НИТО МОРАЛ НИТО СКРУПУЛИ И ИМАТ ЛИ ВЪЗМОЖНОСТ ЩЕ СТОРЯТ ЗЛО!
98
11
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
До САЩисан вие на луна/ ЩОМ СА ОСТАНАЛИ В ОКУПИРАНАТА ТЕРИТОРИЯ ЗНАЧИ СА ЧАСТ ОТ РЕЖИМА И СЛУЖАТ КАТО ЖИВ ЩИТ ЗА РЕЖИМА! ТОЛКОВА СИ ГЛЮПАВА ПУТИНИСТКЕ . БЕЗПОЛЕЗНА ГЛЮПАВА ПУТИНИСТКА
97
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Когато руснаците ударят украинска цивилна сграда проруските послушковци веднага добавят че там е имало войници..ама сега има мълчанка и хляб Добруджа.....
96
5
 
11
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 3 месеца
До АнонимеН Като е територия на 404, защо х0хлите си избиват населението, ве к0х. Жертвите са 20...ще следва бандерски рев, сълзи и сополи от днес.
95
2
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 3 месеца
В Днес са градирали . От провинциално мьиекане са го ударили на ньекане. Комплексари импотентни турци с малки ненужни дъждовни червеи в панталоните! Мутренска декомпозиция !
94
17
 
9
 
! Отговори
Антипутлер преди 3 месеца
Откога рашистите се загрижиха за някакви жертви?
93
2
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 3 месеца
Хайде лека ви нощ.
92
1
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 3 месеца
"Междувременно",поне фантазия и донякъде чувство за хумор не ти липсват.Де да беше подплатено и с прозорливост и реализъм.
91
21
 
10
 
! Отговори
Россия = Психиатрия преди 3 месеца
САЩ най-накрая осъзнаха, че единствения начин да спре войната е ВСУ да окупира Москва, разбира се временно за 5-10 години. Ключовата дума тук е временно. Зеленски е уверил американците че не вижда нужда за по-вече от 10 години. Конгреса на САЩ междувременно гласят пакет от 77 милиарда помощ за Украйна.
90
9
 
15
 
! Отговори
Юлиян до 95-2 преди 3 месеца
...Украйна сама си е виновна.Помисли се за "Велика",повярва си,хвана се на "въдицата" и сега ще плаща.Вместо "ВеликаУкрайна" най-вероятно ще стане "Малороссия" и никой не може да и помогне,а и не иска.На кого му трябват чужди главоболия.Военните. корпорации в САЩ ще спечелят своите парици,Русия ще денацифицира Украйна.Полша,Унгария и евентуално,може би Румъния ще отмъкнат своите парчета,а Украйна...Украйна ще плати"счупените грънци",както се е изразявала Екатерина Втора.
89
4
 
11
 
! Отговори
Юлиян до 95-1 преди 3 месеца
"Цивилизованият свят" така се е "оплел" в Украйна и Палестина,че за "отговор",още повече "бърз" направо и не мечтай.Та проявете най-накрая поне малко здрав разум.В ситуация в света като сегашната бързо се отива само на оня свят и на дъното на Океана.Виждате,ако изобщо вдявате нещо от геополитика,че и САЩ и Великобритания и НАТО внимават да не стане "Голямата беля",че веднъж почне ли се,няма връщане,а вие тук си играете на"Сърди човече"...следва
88
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 99 Е стана ясно ,че си поредния тролей, който се опитва да си пробута украинската простотия и на тия клипове в тубата никой не вярва щото всички знаят как се правят и манипулират.Има специална рубрика в телеграм за такива клипове така,че леко у лево тук не е Урколандия
87
4
 
11
 
! Отговори
Юлиян до"сата&q преди 3 месеца
Май ти звучиш неоправдано бодряшки.При 23000 загинали украински войници само за януари и над 3000 единици унищожена военна техника,включително западна,трябва да си напълно скаран не само с логиката,но и със здравия разум.Данните са официални и са от вчера,но за да можете да звучите"бодряшки" се премълчават и не им се дава гласност.Така че,моят съвет към вас е:"Кръгом" и бодряшки "заднишком напред".Много,ама много ще ви подхожда!
86
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 95 Е само на Господ може да се молиш щото все по-малко стават тия дето искат да се занимават с Урколандия
85
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До95 Е там явно не харесват евреи и американци а пък Урколандия може да се сравнява с някоя най-бедна държава в Африка преди беше най-бедната в Европа
84
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сата НАТО е украинците го сърбат щото са нагли и после що руснаците тръгнали да ги бият и сега такива като теб разтягат локуми ,ама това било онова било всичко ви се връща многократно него ли разбра
83
21
 
9
 
! Отговори
ПутлерКапут преди 3 месеца
Всъщност така стана по-добре, че маските паднаха. Конфликтите в Украйна, Йемен, Газа и Сирия са организирани от новата ос на злото - Москва, Иран и Северна Корея. Отговора на цивилизования свят ще бъде бърз и решителен. Бог да помага на нашите приятели и съюзници от НАТО и Украйна! Докато сме заедно нищо не може да ни уплаши.
82
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 89 Ами там живеят украинци ,а руснаците са на фронта и за това тия не искаха са част от тая Урколандия
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сата НАТО,ами освен ти от смесен брак друг не виждам и щом не си разбрал ,че българите по принцип не обичат някой да им наглее в държавата и да им дава наклон на ОЯ,значи не познаваш българите пък твоите фантазии сме ги чели и не ни минават тия