Най-малко 11 души са загинали при обстрела в Лисичанск

Спасителните операции ще продължат през нощта
Обновена: 3 фев 2024 22:41 | 3 фев 2024 22:37, Анисия Иванова
171
Най-малко 11 души са загинали при обстрела в Лисичанск
Снимка: БГНЕС

Украински удар, поразил пекарна в окупирания от руснаците източен град Лисичанск, взе най-малко 11 жертви, съобщиха руските власти, които казаха, че се опасяват, че броят на загиналите ще нарасне, предаде Франс прес.

Лисичанск, който е в Луганска област, беше превзет от руските сили след ожесточена битка в началото на офанзивата на Москва в Украйна през 2022 г.

Според проруските власти украинските сили са ударили сграда, в която се е намира много посещавана пекарна. По всяка вероятност броят на жертвите да нарасне, тъй като сигурно има и други жертви под развалините.

„За съжаление 11 души загинаха“, написа руското министерство на извънредните ситуации в “Телеграм”.

Спасителните операции ще продължат през нощта, според същия източник, който добави, че досега спасителите са извадили 10 души от развалините и са ги предали на лекарите, съобщава БТА.

Леонид Пасечник, назначеният от Русия губернатор на Луганска област, обвини силите на Киев, че са атакували пекарната, която е предлагала пресен хляб през почивните дни.

РИА Новости публикува видео на разрушена сграда, където се вижда и как спасители изваждат от развалините напълно смачкана кола. Едноетажната сграда, на която е имало голяма табела с надпис „Ресторант Адриатик“, сега изглежда напълно разрушена, отбелязва АФП.

Пасечник каза, че местната полиция и спасителните служби са на място и се опитват да "спасяват жертвите със специално оборудване".

Преди руската офанзива в Украйна Лисичанск имаше население от около 111 000 души.  Руските сили поеха контрол над него през лятото на 2022 г., както и над град Северодонецк след една от най-жестоките битки от началото на офанзивата през февруари 2022 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
4
 
8
 
! Отговори
Юлиян до "сага- преди 3 месеца
Нещо не личи,че ще трябва да "сърбат".Напредват бавно и методично,като тъкмо по тая причина по-систематично и без пропуски чистят "кафявата украинска зараза".Жалко,че заедно с нея загиват и нормалните,нямащи нищо общо с неонацистите украинци.Но така е като се поведеш по акъла на НАТО-то.
79
7
 
8
 
! Отговори
Юлиян преди 3 месеца
"Евроатланти",четете по-внимателно какво казва 76-"Орбан".Той също като истинския Орбан притежава здрав разум,желязна логика и умее да вижда развитието на процесите в перспектива.Прав е.Колкото по-дълго продължи войната,толкова повече украинци ще загинат.Русия в крайна сметка пак ще спечели.В противен случай вас ви чака съдбата на вашите древни"адаши"-атлантите,на дъното на Океана.
78
13
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
Нещо от известно време бодрите съобщения за превземането на ТКЗС-то и крайните къщи на Табаевка не радват българчетата от смесени бракове. Гледам, че одат като метиляви офци и гледат с празен поглед в пространството. А колко величествено надигаха стаканите с водка и се готвеха да посрещат Путин на бел кон. Ихии!
77
10
 
6
 
! Отговори
В. Дочев, София преди 3 месеца
Ясно, ликвидирана е поредната голяма група русофашистки окупатори. Поздравявам ВСУ с успешната операция. АлкашитеНе могат ли да измислят нещо ново освен, че са ударени хлебарница или детска градина?
76
9
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 месеца
вече 2 години повече от 50 страни "воюват" срщу Руската федерация и Беларус... -----////------ Да, воюват. Отбраняват се от Просията и Беларус, които нападнаха Европа. Можеше да не нападат и нямаше да има война. Сега ще си изсърбат забърканото, ама така, че и правнуците им ги проклинат.
75
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Нищо не върви по план.
74
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Страните членки на ЕС с тези си решения са самазакопават, вече 2 години повече от 50 страни "воюват" срщу Руската федерация и Беларус...и какво е на лице от тази война освен избитите хора от двете страни и разрушенията в Украйна. Отидоха маса пари за нови оръжия, а в същото врме се осакатяват програми на ЕС, които бяха от полза за жителите на Европа. Санкциите, които се прилагат се оказаха не така ефективни и много страни от ЕС на практика тайно ги заобикалят за да подържат собствените си икономики. Има видимо несъгласие в парламентите на някои страни от общността по отношение на тази насочено
73
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Войната я водят кравсрите енгелизите и французите с техни ракети се обстрелват градове и села. Ако беше Медведев на мястото на путин щеше да им е еал макята на всички оня е луд за десет села. Войната щеше да е свършила за няколко месрца
72
0
 
10
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
ГОЛЯМА ВОЙНА СЕ ВОДИ
71
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 79 Е имам и други неща дебели ще ти дам адрес ,не че не съм го давал поне 6 пъти и никой не е дошъл да ти ги покажа пък ще видим кой каква глава има
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 74 Е аз съм си в страната и тук искам да си стоя пък ти като ми нагееш ще те наритам към урколандия щото никой е длъжен в собствената си страна да търпи някаква си украинска простотия.Нещо здраво си се объркал къде се намираш ми се струва
69
6
 
1
 
! Отговори
До 72 преди 3 месеца
Никога не съм се съмнявал, че си с дебели пръсти, щото си и с дебела и куха глава. :)
68
8
 
4
 
! Отговори
До 73 преди 3 месеца
Споко. Най-напред превземете Украйна и тогава ще говорим. Този месец ще отпразнувате 2 (две) години от превземането на укротериторията, нали така? Нещо май не ви се удаде далаверата.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 71 И това ли е необходимо,за да не харесваш наглите украинци или щото си си в страната и си е мое право дали да ги харесвам или не.Е като дойдеш и ме занимаваш с твоите глупости дето не съм те и канил тук не очаквай да те харесам
66
6
 
9
 
! Отговори
Орбан преди 3 месеца
Ако тази сделка не беше постигната и Унгария беше продължила да използва ветото си, 26-те държави-членки на ЕС все още щяха да насочват пари към Украйна, което аз не можех да спра. И ще вземат средствата, предназначени за Унгария, и ще ги пратят в Украйна. Ще бъде ли добре? Западът смята, че времето е на тяхна страна, на наша страна. Но е обратното, времето е на страната на руснаците. И колкото по-дълго продължава войната, толкова повече хора ще загиват и балансът на силите ще се промени не в полза на Украйна. Така че защо да продължаваме войната?
65
5
 
10
 
! Отговори
Украйна преди 3 месеца
Държава терорист!
64
7
 
8
 
! Отговори
До 68 преди 3 месеца
Е, като не ти харесва в България някой да не те е вързал с гумняво въже. Западът отвори вратите на зоопарка още през 1989. Ти на кому оная работа държиш в БГ? Като не ти харесва хващай самальота и бегом в Матушката ви.
63
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Укрофили, я кажете сега тука, какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим.
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 66 Е ще ти дам адрес да не се луташ да видиш кой съм пък правя грешки щото съм българин с дебели пръсти А твоите фантазии за ЦРУ си ги носи в Урколандия
61
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейки, я кажете след 2 години пълномащабна война колхозниците контролират ли изцяло някоя от анексираните територии на 25 пъти по-малката държава? А дадоха ли жертви невиждани от ВСВ за сметка на това?