МВнР: Не можем да спираме чествания, организирани от посолства на други страни

Не е давано и разрешение
22 фев 2024 19:38, Стела Стоянова
40
МВнР: Не можем да спираме чествания, организирани от посолства на други страни
Снимка БГНЕС, архив

Даването на разрешения или откази за провеждането на събития, организирани от посолствата на други държави в България, не попада в компетенциите на Министерството на външните работи (МВнР). Това заявиха от Министерството в позиция, публикувана на сайта на ведомството.

Във връзка с постъпили медийни запитвания относно провеждане на честване, организирано от посолството на Руската федерация в София, от МВнР информираха, че не са предоставяли разрешения за организиране на подобни чествания.

От Министерството обясниха, че съгласно разпоредбите на Виенската конвенция за дипломатическите отношения следва да бъдат уведомени по установения ред от страна на дипломатическите мисии, акредитирани в България, за мероприятие, което съответната дипломатическа мисия възнамерява да организира. Като целта е информиране на компетентните български органи за предприемане на съответните мерки за сигурност.

В конкретния случай компетентен орган е кметът на Столична община или оправомощено от него длъжностно лице, заявиха още от външно министерство.

Днес в декларация общинските съветници от "Продължаваме промяната-Демократина България" ("Спаси София") настояха кметът на София Васил Терзиев да забрани честванията на „Деня на защитниците на отечеството" или Ден на Съветската армия. "Нашата политическа декларация е израз на почит и солидарност с борбата на Алексей Навални, който беше показно убит от режима на Путин. А примерът на неговата непримиримост стана по-силен от всякога", заяви общинската съветничка Марта Георгиева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Мдааа, преди 2 месеца
грешката е вярна - "Демократина", комбинация между демони и кртени...
28
0
 
1
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
До Иде Видов ден: А тези, 11, тръгнали да възраждат комболшевизма/сталинизма/нацизма чрез подкрепяне на путинизма, те - какво?
27
0
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 2 месеца
Значи по тая логика, ако посолството на кндр реши да провежда честване на ким, или иран - на аятолаха, или... 'баси!...
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само мълча и им гледам сеира на ПП и компания.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В колонията ние робете нищо не можем
24
2
 
7
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
На пп/дб забранява ли някой да честват -2ри февруариАйде да си гледат - посолството
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом сме подписали Виенската конвенция,толкоз.Само уведомяват ,а общината осигурява охпана.А.бе да си честват ,не ни интересува.Ще понесат цветя, да си поднасят!А ППДБ се лигавят,уж заради починалия,а е толкова изкуствено.
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Държави, които са ни обявили за вражеска държава да не могат да честват какво и да било в нашата страна. Кое му е трудното?!? Ама то се иска топки за тая работа, а Габриел очевидно няма...
21
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Задунайското племе нищо не може да направи!! Много правилно се е подиграл с българите граф Игнатиев!
20
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И особено на..... Му,трофанова!!
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Русофобчета, нацистчета ще си изядете ли чорапите от яд?
18
8
 
4
 
! Отговори
Дори и организирани преди 2 месеца
От вражески държави
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Маша Габриел.
16
22
 
11
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
Майка Русия!!!Боже колко предатели имаме на тази земя...време е за чистка и рублонационалистите ,вкарани в концлагер...Значи Българският Луковмарш може да бъде забранен,а руският фашистки марш на Съветската армия ,може да се проведе.Срам и позор.Слава за България и смърт за предателите!
15
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"В конкретния случай компетентият орган е кметът на София" . Органът е компетентен да вземе решение, но явно личността на кмета - не е. За него по важно е да не ядоса Митрофанова.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Господа и дами илетерати,трябва да се чете българската класика .Още дядо Вазов в романа ПОД ИГОТО е написал кой ще ни избави от робството.../което и да е то/
13
9
 
19
 
! Отговори
Къде е джуджето Зе преди 2 месеца
Ами къде е онова гадно Зелено джудже Зе питам аз?В бункера в Киев ли се е навряло или е избягало в Полша.Днеска гадното джудже изграка с оня глас на гарга че са превзели един град ама не каза кой.Набързо го каза и изчезна пак нанякъде.Къде е джуджето питам аз?
12
11
 
21
 
! Отговори
Всички мълчаха преди 2 месеца
Путин им каза, че ако продължават. Ще ядат Атома. ВСИЧКИ МЪЛЧАХА!
11
7
 
20
 
! Отговори
Иде Видов ден преди 2 месеца
Руското министерство на вътрешните работи обяви латвийския министър на правосъдието Инесе Либиню-Егнер, министъра на финансите Арвилс Ашераденс, министъра на земеделието Армандс Краузе и бившия ръководител на латвийското вътрешно министерство Мария Голубева в списъка за издирване като част от наказателно дело, относно съзнателно разрушаване и повреждане на паметници на съветските войници от Втората световна война.Надявам се този факт да отрезви и някои болни мозъци на политици в България, тръгнали по пътя на фашизма и вандализма !
10
20
 
16
 
! Отговори
МАЙКА РУСИЯ преди 2 месеца
Ще се събудим рано една сутрин, още преди изгрев, но ще видим, че слънцето вече е изгряло. Ядреното слънце! Секунди по-късно ще ни помете вълната. Ударната вълна! В последния си миг живот ще съжалим че сме дръзнали да застанем срещу майката. МАЙКА РУСИЯ!