Медведев нарече Байдън "луд човек с умствени увреждания"

Той го определи и като "позор за Съединените щати"
8 мар 2024 22:06, Елка Василева
283
Медведев нарече Байдън "луд човек с умствени увреждания"
Снимка: архив, БГНЕС

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев, който е изключително приближен на президента Владимир Путин, нарече американския държавен глава Джо Байдън "позор за Съединените щати" и каза, че той няма право да се сравнява с Франклин Рузвелт, предаде Ройтерс.

Още по темата
В началото на речта си "За състоянието на Съюза" Байдън направи отпратка към изявление пред Конгреса на Рузвелт през 1941 г., в която той казва, че САЩ са изправени пред безпрецедентна повратна точка в историята.

Президентът демократ освен това обвини републиканския си съперник Доналд Тръмп в преклонение пред Русия и само две седмици, след като нарече Владимир Путин "откачен кучи син“, каза, че има съобщение за руския президент за Украйна: "Ние няма да си тръгнем."

„Въпреки че Рузвелт беше немощен човек в инвалидна количка, той извади Америка от Депресията. Байдън, от друга страна, е луд човек с умствени увреждания, решил да завлече човечеството в ада", написа в социалната мрежа "Екс" Медведев, който е бивш президент на страната.

"Рузвелт заедно със съюзниците си, включително СССР, се биеше за мир, докато Байдън активно и постоянно се опитва да започне Трета световна война", добави Медведев.

"Рузвелт се е бил срещу фашистите, но Байдън се бори за тях", пише още той на английски език. "Той е позорът на Съединените щати!"

Медведев, който определяше себе си като либерален модернизатор, докато беше президент в периода 2008-2012 г., сега се представя като антизападен привърженик на Кремъл. Дипломатите казват, че неговите възгледи показват мисленето по висшите етажи на кремълския елит.

Войната в Украйна предизвика дълбока криза в отношенията на Русия със Запада, а Байдън разгневи руските власти с неговия коментар „откачен кучи син“. Путин с иронична усмивка каза, че тези думи на американския президент показват защо Кремъл го предпочита пред Тръмп за втори мандат.

Байдън направи изказването си за Путин в твърдение за заплахите пред света, включително "този приятел Путин и другите", рискът от ядрен конфликт и съществуващите заплахи пред човечеството заради климатичните промени.

Путин описва САЩ като рушаща се империя, която заедно със своите съюзници иска да разруши Русия и да открадне природните ѝ богатства.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците са тежки и могат да кажат каквото си поискат. Българите са пaлявoвци дето нямат нито един самолет и Турция ги пази и сигурно ако Македония реши още ичутре Западна България ще е преустановена
185
6
 
9
 
! Отговори
Решетников преди 2 месеца
Димон,ха изтрезней най-после!
184
9
 
15
 
! Отговори
Bormann преди 2 месеца
Не ве, човека просто е възрастен и дементирал и се изпуска от време на време в гащите. Тва е нормално, но защо го пробутаха за Президент на уж най-великата сила - сега цял свят им се смее и им пляска шамарите пред медиите .....
183
8
 
17
 
! Отговори
Не преди 2 месеца
Лъжа ли е?
182
11
 
16
 
! Отговори
Реално преди 2 месеца
Реално украинска армия няма "украинската армия" е руската армия срещу азовци бандери наркомани и обратни.
181
8
 
4
 
! Отговори
Реално преди 2 месеца
Освен това крайна до преврата през 2014 организиран от запада си беше в ОНД заедно с Русия и Беларус, с общо командване на стратегическите военни сили. Ето какво излезе дори вчера Украина выходит изсоглашения СНГовооруженных силах ипограничных войсках. Это соглашение было подписано в Минске 30 декабря 1991 года.Кроме этого, Украина разрывает соглашение с СНГ о поставках товаров для обеспечения национальных гидрометеорологических служб стран - участниц Содружества.
180
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Соростака продължава да вее фашистките азовски и джихадистки знамена и да се изкарва жертва. 8 години бандерите обстрелваха безнаказано Донбас. Порошенко и Турчинов се снимаха в танк, ама Русия била нападала. Обявена война няма и от двете страни. Има специална операция за прочистване на фашистките батальончета азов кракен айдар десен сектор и подобни, които ЦРУ събра даже с лгбт батальон и чуждестранните наемници и това го водят ВСУ.
179
6
 
5
 
! Отговори
За укропитека преди 2 месеца
Денонощно си ти тук с никовете и симулациите си. Русия ако беше ти нямаше да свариш. Само Москва като население е колкото 4-5 Българии. Освен това Русия е с достатъчно часови зони, така че ако решат те да го правят сайта ще се срине. А той даже върви на руският nginx.
178
7
 
14
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Прав е....
177
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ето защо всеки може да се убеди колко са зле Руснаците.
176
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Руснаците избиват невинни хора всеки ден Укаринци , които те наричат Руснаци и имат смелоста да наричат други хора луди с умствени изоставания?
175
9
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
До Фют/ ДЕНОНОЩНО СА ТУК ПЛАТЕНИТЕ ПРОПАГАНДИСТИ НА ФАЛШИВИТЕ ПУТИН И ПИШАТ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ.
174
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 218. Новото робство ти се е отразило както петвековното, само избиване на човешки същества ти е в главата. Животните са по-човеци от теб и подобната св#лоч.
173
10
 
10
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
ЛУДИТЕ СА ТЕЯ ДЕТО ОБЯВИХА, ЧЕ ЦЯЛА УКРАЙНА Е СОБСТВЕНОСТ НА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ТОВА СА ИЗКАЗВАНИЯ НА МЕДВЕДЕВ И ФАЛШИВИТЕ САМОЗВАНИ ПУТИН.
172
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За брикс говориш- я да водим заплати в Раша- мин 300лв, средна 1100лв- след данъци, мин пенсия- 200лв, средна 400лв, лихва на ипотека 7.8%това е една от мощните икономики на БРИКС, същото е положението и на Китай- ИЧР- индекс на човешко развитие/по ООН/- на 71място- най евтината стока там е работната ръка- Мерси ама не- в ЕС ни е добре.
171
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
216 там е разликата че не идваш от радомир а от прокси с което цъкаш оценките. Само че като резнат кабела някъде си и оставаш не в радомир а в мазето на азовстал и се молиш на мъск да ти пусна нета понеже си готвач и така готвиш. Кадиров като изкара азовците от мазето половината се писали готвачи от страх. Е те същия посрьо грантов
170
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А Байдън че е дементен и *** , това е видно за всеки. Но той не е по-различен от другите американски президенти. Бил Клинтън излъга под клетваза сканндала с Моника а рогатата Хилари я целеха с обувка дори в щатите, за разлика от Буш който излъга са Ирак и го целеха с обувка след като отишъл да наглее в региона. Обама се оказа че подслушвал Меркел и излъга че щял да сваля Асад, защото след като Русия се намеси вече не можеше да прокарва "умерени джихадисти" за опозиция. Ей такива психари.
169
2
 
0
 
! Отговори
Ze nigmar преди 2 месеца
Третият Рим не харесва сенека:))) ще ти дойда от Радомир... :)))
168
10
 
9
 
! Отговори
Хи хи преди 2 месеца
3-милиарден БРИКС(половината свят) е с Русия, както и половината от останалите държави, което значи, че с Русия е 75-80% от света !
167
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Реално украинска армия няма "украинската армия" е руската армия срещу азовци бандери наркомани и обратни. Като видиш какви са ни връхнали и от американското посолство в парламента тук ти става ясно. Е *** вчера хванали общинар од ДБ с наркотици, а хазарта е самочризндл се наркоман. Тия същите съдебна реформа щели да правят. А нито един прокурор или съдия не извика хазарта да си изпее дилърите. А после имало нотариуси.