Руски МиГ-31 съпроводи два американски бомбардировача

Не е допуснал навлизане в руското въздушно пространство
26 мар 2024 15:29, Елка Василева
81
Руски МиГ-31 съпроводи два американски бомбардировача
Снимка: архив, БГНЕС

Руски самолет изтребител МиГ-31 е съпроводил днес два американски бомбардировача над Баренцово море (между северното крайбрежие на континентална Европа и Северния ледовит океан), предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на руското министерство на отбраната.

В изявлението изрично се отбелязва, че изтребителят не е допуснал навлизане в руското въздушно пространство от страна на американските бомбардировачи.

"На 26 март руските системи за контрол на въздушното пространство засякоха над акваторията на Баренцово море приближаваща се към държавните граници на Руската федерация групова въздушна цел. С цел опознаването на въздушната цел и недопускането ѝ през държавните граници на Руската федерация във въздуха бе вдигнат изтребител МиГ-31 от състава на застъпилите на бойно дежурство сили за противовъздушна отбрана".

След приближаването на руския изтребител американските стратегически бомбардировачи са променили летателния си план, като са се отдалечили от границите на Русия, а след това и са обърнали курса си, поясни руското министерство на отбраната.

"Руският самолет се прибра благополучно в базата, без да бъдат допуснати нарушения на държавните граници на Руската федерация. Полетът му бе изпълнен в стриктно съответствие с международния правилник за използване на въздушното пространство над неутрални води и при спазване на мерките за безопасност", пише още в изявлението.

В неделя руското министерство на отбраната също съобщи за вдигнат във въздуха по тревога изтребител МиГ-31, след като американски бомбардировачи са наближили руското въздушно пространство над Баренцово море.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
ВЕСТТА ВИ Е ОСТААРЯЛААА!!!
72
4
 
1
 
! Отговори
Гаварит Масква преди 4 седмици
Най-съществената новина е, че руският самолет се е прибрал благополучно в базата. Много други нямаха този късмет.
71
9
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Русия нали нямала граници, как така пазила границите си?
70
2
 
5
 
! Отговори
Американски журналис преди 1 месец
Американски журналист пише цяла книга "Как спечелихме Студената война". Която аз четох. Вече не помня името му. В нея описва как по времето на Рейгън, американски ядрени бомбардировачи на висока скорост летели към границата на СССР. На последните няколко метри преди самата граница, завивали наляво и надясно. Една от целите било провокация и сплашване. Друга цел, да бъдат задействни руските радари и се запише и анализира техният сигнал. За да бъде неутрализиран в бъдеща война.
69
3
 
4
 
! Отговори
Няма име преди 1 месец
Явно пилотът не е пушил по време на полет, а и чиповете от откраднатите от Украйна перални не са дали някаква грешка.
68
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Руският самолет се прибра благополучно в базата" - ей, добре, че не му падна двигателя като на другите...
67
10
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
65, то само у Баренцово да беше...Руснаците били ***, били не знам си какво. Те си защитават правото на техния начин на живот, техния етнос, техните граници, територии и интереси. Както всяка друга голяма/можеща държава някога е правила. И то го правят дефанзивно, не нападателно. Да, дори сега в конфликта в Украйна руснаците го правят дефанзивно. Казаха си го много отдавна, но евроатлантиците не искат да вдянат. Да бяха мирни седяли, не биха чудо видяли. Докараха света до война.
66
6
 
39
 
! Отговори
на майка си тръбата преди 1 месец
ли търсят фермерските хвърчила до руската граница, да си стоят на насрАния континент, после русия била агресивна, нали са много смели, защо не са навлезнали малко навътре да и м ударят една ваксина "ракета" на болните мозъци.
65
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
У Баренцово море има атомна подводница готова за Англия )
64
24
 
8
 
! Отговори
Men преди 1 месец
Късия е припкал към бункера с кафяво на гащите
63
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
56, Анализатор, ако американците *МОЖЕХА* (не искаха, те си искат ама не могат) Русия щеше да е "демократизирана" от поне преди 50 години и сега всички тези потоци от природни ресурси щяха да текат където те искаха. Но при положение че Русия има ядрено оръжие, това се оказва НЕВЪЗМОЖНО, това го знаят и децата. Надявам се да ти се изясни ралистичната ситуация.
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 50 До неграмотните....Аз ако ти бях учител по география никога нямаше да видиш повече от двойка. Заклевам се.
61
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За сведение на изцепката отдолу 'Пилота на руската бракма викал: "Момчета, само не карайте много бързо"' Миг 31 е най-бързият въоръжен самолет в света. Американските бракми в случая са много по-бавни. А между другото на снимката е Миг 29/35.
60
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 50 До "неграмотните" журналисти се обръщаш, а ти самият ставаш за смях, *** такъв! Нерде Баренцово море, нерде Берингово море? Правиш ли разлика между двете морета, смеееешник неграмотен?
59
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
МИГ 31 даже не ги е засякал .
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Д8 АналЛизатор Казваш бомбарировачите унищожавт изтребители без проблем. Муахахахахаааааа.... Отивай да се погрижиш за акнето си и не се излагай публично!
57
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 56 Анализаторче краварско, въпросът е какво маааайка си дирят американски бомбардировачи в близост до руското въздушно пространство в Баренцово море? Кажи веее, кравар жалъъъък?
56
36
 
7
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Няма такъв таашаак бе хора,тия русняци не са за смях,жалки са.Руски изтребител възпрял 2 американски бомбандировача да влезят в руското въздушно пространство.Смяяях!Американците не са влезли,защото не е била това целта им.Ако искаха от руската барака МИГ 31 щеше да остане купчина ламарини.
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до неграмотните Абе левак в случая неграмотния си ти,морето между Аляска и Русия е Берингово а не Баренцово. Според такива географи като теб Бяло море е в Гърция,ама в действителност то е доста по на север.
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до Анкета И с двата цвята са били краварите. Опиканииии и Осраааниии, както обича да се изразява Киро Брейка за младежта! Муахахаххаа..