Путин: Украйна сама се вкара в ъгъла, прекъсвайки преговорите преди две години

Русия трябвало да атакува украински енергийни обекти в отговор на ударите на Киев
12 апр 2024 07:00, Елка Василева
129
Путин: Украйна сама се вкара в ъгъла, прекъсвайки преговорите преди две години
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин разкритикува планираната за юни в Швейцария международна конференция на високо равнище за мир в Украйна, предаде ДПА.

Русия няма да бъде поканена на конференцията, но в същото време ще стане ясно, че нищо не може да бъде решено без Москва, заяви Путин по време на среща с беларуския лидер Александър Лукашенко.

Още по темата
"И тъй като ние не отиваме там, сега хората казват, че ние отказваме да преговаряме", заяви Путин и сравни форума в Швейцария с "истински паноптикум", добави Путин.

В сряда руското посолство в Берн заяви, че Русия не е поканена на форума в Швейцария през юни, но добави, че и да беше поканена, Русия нямаше да участва в срещата.

Според Путин Украйна сама се е вкарала в ъгъла, като е прекъснала преговорите преди две години - малко след началото на войната.

Другата страна е смятала, че Русия може да бъде победена на бойното поле. Но това се оказа невъзможно, предположи Путин.

Москва е готова да преговаря, но не и по схеми, "които нямат нищо общо с реалността", заяви руският президент.
 
Сред темите в дневния ред на конференцията в Швейцария е формулата за мир предложена от украинския президент Володимир Зеленски.  Зеленски призова за изтегляне на руските войски от всички окупирани райони на Украйна. Но Путин настоява за мир, при който да бъдат запазени предишните завоевания на Русия, както и превръщането на Украйна в демилитаризирана, неутрална страна, която се отказва от членство в НАТО.

Путин заяви още,  че Русия е била принудена да започне да атакува украински енергийни обекти в отговор на атаките на Киев по руски обекти, предаде Ройтерс.

"За съжаление наблюдавахме серия от удари по нашите енергийни обекти и бяхме принудени да отговорим", цитират  руските информационни агенции казаното от Путин пред президента на Беларус Александър Лукашенко.

Путин заяви, че нападенията са част от целта на Русия за "демилитаризиране" на Украйна, тъй като атаките са засегнали военната промишленост на  Киев.

"Ако всичко се върти около решаването на въпросите, за които говорихме в началото, в енергийния сектор те са свързани наред с други неща с решаването на една от задачите, които си поставихме, а именно демилитаризацията. На първо място, ние изхождаме от това, че по този начин влияем на военнопромишления комплекс - отбранително-промишления комплекс на Украйна, и то пряко", каза Путин, цитиран от ТАСС.

По думите му Русия се е въздържала от извършване на подобни атаки през зимата "от хуманитарни съображения", предаде Ройтерс.

От своя страна на срещата Лукашенко заявил, че Беларус е готова да участва в процеса на мирно уреждане на ситуацията в Украйна, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Така че в този случай аз абсолютно подкрепям мирния процес, от който Русия никога не се е отказвала - и днес, наред с други неща", заяви беларуският президент.

Москва е готова за конструктивен диалог по украинското урегулиране, но няма да позволи налагането на позиции, които не се основават на реалностите, предупреди пък руският президент.

 "Нашата цел не е да поставяме всички в трудно положение. Напротив, ние сме готови да работим конструктивно", увери Путин в разговора с беларуския си колега Александър Лукашенко, визирайки уреждане на украинската криза.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пълна и безусловна капитулация на Открайна и разделянето и от Полша, Унгария, Чехия и Русия и Румъния.
24
3
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
СЛЕД ОКОЛО 7 МЕСЕЦА ЩЕ СЕ СЪСТОИ НАЙ-ВАЖНАТА БИТКА КОЯТО ЩЕ ОПРЕДЕЛИ И ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА! А ДОТОГАВА МИРНО СПОРАЗУМЕНИЕ НЯМА ДА ИМА !
23
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
План А за Русия беше бързо сваляне на режима в Киев, но не стана. Тогава мина на план Б - война на изтощение на Украйна и запада, и този план сработи. А Западът имаше план А - санкци с които да унищожи икономиката на Русия, стратегическа победа на бойното поле в Украйна, сваляне на Путин и подмяна с прозападен режим. Нищо от това не се случи, но западът няма план Б и продължава да цикли на план А.
22
5
 
11
 
! Отговори
ДОНАЛД ТРЪМП преди 1 месец
ИЗБЕРЕТЕ МЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА СЪЩ И ВОЙНАТА В УКРАЙНА ЩЕ ПРИКЛЮЧИ ДОСТА БЪРЗО С ПОБЕДА ЗА ДРУГАРЯ МИ ПУТИН РАЗБИРА СЕ!
21
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ДО ИЗБОРЕТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В ФЪЩ НЕМОЖЕ ДА СЕ ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛЯ ВЪВ ВОЙНАТА! ВЗРИВЯВАНЕ И НА ДНИПРО ХЕС И НА ЗАЕС НЕ СА ФАКТОР ЗА ПОБЕДА НИТО НА ЕДНАТА СТРАНА НИТО НА ДРУГАТА. ТОВА Е ВОЙНА МЕЖДУ ФАЩ И ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ , ЗАЩОТО ФАЩ СА ГАРАНТ ЗА ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА УКРАЙНА ПО МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА.
20
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западналите евроатлантици пак си правят сметката без кръчмаря. За 2 години нищо не научиха, а за историята предните два-три века, хич да не говорим. Ще си спретнат една оргия, ще се правят на мъже няколко часа и ще се приберат при африканските си любовници с големи буздугани
19
28
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕЗАСЛУЖАВА ДА СЪЩЕСТВУВА И НАЙ-ДОБРОТО И ЗА НЕЯ Е ДА СЕ РАЗПАДНЕ НАЙ-ВЕРОЯТНО ХОРАТА ТАМ ЩЕ ЖИВЕЯТ ПО ДОБРЕ СЛЕД РАЗПАДА И. ЩЕ СЕ РОДИ НОВА РУСИЯ И ЕДИН КУП ДРУГИ ДЪРЖАВИ СЛЕД РАЗПАДА И!!! И ТОВА ГО ИМАТЕ ГАРАНТИРАНО АКО ДЖО БАЙДЪН БЪДЕ ПРЕИЗБРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ! РЕЖИМА В ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ И 2 ГОДИНИ ОТ ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ДЖО БАЙДЪН ЗА ПРЕЗИДЕНТ А НА ГЛАВИТЕ НА ПУТИНИСТИТЕ ЩЕ СЕ ИЗСИПВАТ НА ГОДИНА ПО НАД 1 МИЛИОН ДРОНА И СНАРЯДА
18
20
 
30
 
! Отговори
ало ало преди 1 месец
СЛАВА НА ВЕЛИКА РУСИЯ! СЛАВА НА ПУТИН - стожер на славянството!
17
8
 
11
 
! Отговори
следвамехронологията преди 1 месец
Франция и Наглобритания съобщиха, че създават обновена Антанта за борба срещу Русия. Този факт ме накара да си спомня англо-френско съглашение за разделяне на сферите на влияние над Русия от 23.12.1917 г., потвърдено на основата на Антантата на 13.11.1918 г.: Британия взима Северен Кавказ, Дон, Закавказието, Средна Азия; Франция взима Украйна, Крим, Бесарабия; Пиндостан взима Сибирь и част от Далечния Изток; Япония - другата част от Далечния Изток.
16
15
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
и големи като вас да са буквите с които пишете, измислената украйна отича в канала....най-малко изкукуригалия Бай Пън ще я спаси!
15
6
 
7
 
! Отговори
Дедо с подарък преди 1 месец
Вовата тежкарее, ама премълчава, че Украйна му я поднасят на тепсия хитреците от онези фондове с трилиончетата. Те и тяхната политическа прислуга в Щатите знаят колко е изгодна схемичката "я да си поддържаме сериозен враг-плашило за пред баламите вкъщи, които скубем неуморно". Никой от глобалните мошеници не иска неизбежния разгром на руската армия, какъвто щеше да има, ако Украйна беше получила необходимата военна помощ. Жаравата трябва да се ръчка, за да не гасне, дето викат у наше село.
14
11
 
13
 
! Отговори
абе преди 1 месец
хайде, вървете да се биете за любимата ви украйна, тя има нужда от вас - ние ще ви чакаме обратно в черни чували!
13
22
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ВОЙНАТА ЗАВИСИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ТОВА КОЙ ЩЕ Е ВЪРХОВЕН ВОЕННО ГЛАВНОКОМАНДВАЩ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ И ТОВА ЩЕ СЕ РЕШИ НА ИЗБОРИТЕ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ГОДИНА! АКО Е БАЙДЪН ТОВА Е КРАЯ НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ АМА НАИСТИНА КРАЯ, ЗАЩОТО СРЕД СВАЛЯНЕТО НА ПУТИНУВИЯ РЕЖИМ СЪС СИЛА И БЯГСТВОТО МУ В БЕЛАРУС ЩЕ СЕ И РАЗПАДНЕ ОТНОВО ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ И ПАК ЗАРАДИ УКРАЙНА! АКО Е ТРЪМП ПЕЧЕЛИ АВТОМАТИЧНО ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ! ШАНСОВЕТЕ ЗА ПОБЕДА И НА ДВАМАТА НЕ СА МАЛКИ.
12
14
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Велик
11
17
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мачкай ги Вова!!
10
13
 
30
 
! Отговори
да преди 1 месец
нашите дж.ендъри сън не ги лови, че руснаците запукаха яко киев, очаквайте скоро одеса да бъде освободена от укрофашистите - тогава трябва да си правите харакири!
9
32
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
АЗ ОБЯВЯВАМ УКРАЙНА ЗА ПОБЕДИТЕЛ ВЪВ ВОЙНАТА С ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ В МИГА В КОЙТО СЕ ОБЯВИ, ЧЕ ДЖО БАЙДЪН Е ПРЕИЗБРАН ЗА 2-РИ МАНДАТ ПА ВСЕКИ ДА СИ ПИШЕ ТОГАВА КВОТО ИСКА :D ПРЕИЗБИРАНЕТО НА ДЖО БАЙДЪН ЗНАЧИ ТОТАЛНА ПОДКРЕПА И ОТ ЕС И ОТ НАТО И ОТ САЩ И ТО В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ПОДКРЕПА ОТ ТОВА КОЕТО Е ИМАЛО ДОСЕГА! ЗАРАДИ ЕВРО ИЗБОРИТЕ ЕС ДЪРЖАВИТЕ СЕ ВЪЗДЪРЖАТ ОТ ДАВАНЕ НА ПОВЕЧЕ ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА, КАКТО И ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ В САЩ. ПРИ ДЖО БАЙДЪН 2-РИ МАНДАТ ТОВА Е КРАЯ ЗА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!
8
13
 
40
 
! Отговори
Айрян без кисело мля преди 1 месец
Преговори за Ус-райна без Русия все едно АЙРЯН БЕЗ КИСЕЛО МЛЯКО ! НАТО ЗАГУБИ ВОЙНАТА СЕГА СИ ПРАВИ Г-Е-Й КУПОНИ САМОСТОЯТЕЛНО
7
15
 
11
 
! Отговори
ДЖО БАЙДЪН преди 1 месец
ПОДКРЕПЕТЕ МЕ ЗА ИЗБОРИТЕ ДА БЪДА ПРЕИЗБРАН ЗА 2-РИ МАНДАТ И ВИ ОБЕЩАВАМ ТАКА ЗДРАВО ДА ГИ ОШАМАРЯ ПУТИНИСТИТЕ В УКРАЙНА, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА ТЕРОРУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДА ИЗПИТВА УЖАС ОТ ПУТИНУВСКИТЕ МОБИЛИЗАЦИИ
6
14
 
16
 
! Отговори
Коментар преди 1 месец
Допускам че това е така. Ако си бяхя седнали на *** още в началото щяха само политически да се свият но не и физически. Сега вече връщане назад няма. Много бензин се изсипа в огъня. Трябва да го оставят да изгори. Няма гасене.