Лавров: Русия все още е фокусирана върху изконно руската Украйна

Разговорите със Зеленски са безсмислени, Киев да се откаже от неговата мирна формула
19 апр 2024 23:00, Анисия Иванова
297
Лавров: Русия все още е фокусирана върху изконно руската Украйна
Снимка: БГНЕС

След повече от две години интензивни сражения в Украйна руският външен министър Сергей Лавров днес отново изрази претенциите на Москва, че има право да управлява съседната държава, предаде ДПА.

"Не знам какво ще се случи със Западна Украйна", каза Лавров в интервю за  "Спутник", "Говорит Москва" и "Комсомолская правда".

"Много политици изразяват мнението си по този въпрос. Но Украйна, която е изконно руска, която иска да бъде част от руския свят, която иска да говори и да възпитава децата си на руски език, която иска да поднесе цветя на паметниците на онези, които са проливали кръв за тази земя както в Руската империя, така и по време на Съветския съюз във Великата отечествена война - това, според мен, не се обсъжда", допълни руският външен министър, цитиран от ТАСС.

Според 74-годишния Лавров, който оглавява руското външно ведомство от 2004 година насам и е твърд поддръжник и довереник на президента Владимир Путин, не може и дума да става за каквато и да е алтернатива, отбелязва ДПА.

Русия не иска да атакува страни членки на НАТО, както се твърди на Запад, за да се сплашват гласоподавателите, добави Лавров. "Но ако самите те поискат да приближат границите на НАТО до нашите граници, то ние разбира се няма да го позволим, както правим в Украйна“, посочи министърът.  

Лавров отбеляза, че Русия е готова за преговори с Украйна, но само при определени условия, като тази позиция се споделя и от други висши представители на държавното ръководство в Москва.

По време на евентуалните преговори няма да има прекратяване на огъня, разговорите с украинския президент Володимир Зеленски са безсмислени, а Киев ще трябва да се откаже от неговата мирна формула, каза още Лавров.

През есента на 2022 г. Зеленски изготви формула за мир от 10 точки, които включват изтегляне на руските войски, възстановяване на границите на Украйна, изплащането на репарации, съдебно преследване на военнопрестъпниците и др., припомня ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


297
Още от Русия
Украинската армия: Свалихме руски бомбардировач Ту-22М3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
1
 
3
 
! Отговори
Крим не е руски преди 1 седмица
коня трябва да смени розовите руски очила за да може по-добре да фокусира ха ха ха ха
239
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този Франкенщайн да започва да учи значението на думата репарации
238
0
 
3
 
! Отговори
контрол преди 1 седмица
Цвили, коньо, може и да ти подхвърлят прясна трева
237
0
 
2
 
! Отговори
денс преди 1 седмица
Изконна ...Това само един кон може да го каже
236
0
 
3
 
! Отговори
оля преди 1 седмица
ларва конь с очила
235
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
московия дори руснаците искат да изгори няма как да се прави русия около онова блато и хунтата крадливи гноми около Путин Глупавия
234
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
кон
233
2
 
5
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 седмица
Понеже Украйна много иска да е част от руския свят, затова води ожесточена война срещу въпросния свят. Руска логика от руския мир.
232
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крайно време е да се изтеглите от суверенната Украйна, или ви чака як бой!
231
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Заради една Украйна ще затрият Русия конете!!
230
2
 
7
 
! Отговори
др0гаре плоскоземи преди 1 седмица
"изконна" от искам ли произлиза? Някой пияница от пасольството знае ли?
229
2
 
1
 
! Отговори
Правила преди 1 седмица
До 223.Абсолютно точно, светът не последва посоката която всички се надяваха да поеме.Печелившите промениха курса и не са имали и идея да строят справедливост и равен старт за всеки.Друга аудиенция би приела коментара ти с повече разбиране.
228
3
 
8
 
! Отговори
Мед ми капе преди 1 седмица
Одобриха 60 милиарда за Украйна. Сега Рууууснята ще поеме нова порция Пейтриът и ATACMS
227
12
 
8
 
! Отговори
Жири преди 1 седмица
Със или без американска помощ украйна е обречена . Само *** не го разбраха !
226
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Що Лъжеш бре? Ти въобще помниш ли " социализма"? Казвам Социализма,защото си беше Социализъм! А сега,Новите " демократи", да не би да Не ги, " Убочаеват" на Английски??-:( Тогава се учеше,руски,френски,немски ! И Не беше Задължително!!!
225
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Този защо си мисли, че говори от името на целия украински народ? Според него излиза, че украинците до един искат да живеят под руско знаме, да говорят руски и да се наричат руснаци....най- нелепото нещо, което човек може да чуе, като се има предвид колко яростно се сражава Украйна срещу "изконната" Русия !
224
0
 
7
 
! Отговори
Аууу!!! преди 1 седмица
УБОЧАВАХА??? Леле!
223
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И нас по руско-съветското робство ни убочаваха задължително на руски език от малки. явно много сме желаели да го говорим.
222
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Лавров е грузинец , Сталин грузинец, Путин грузинец . Грузинците са убийците на руснаците. Те ги бутат във вечни войни . Руснака е винаги готов за война или е на война.
221
4
 
11
 
! Отговори
конска фашкия преди 1 седмица
от Русия.. ха ха ха ха с очила