В Русия арестуваха двама американци, единият е войник

Кражба и излизане гол на улицата са провиненията им
17
В Русия арестуваха двама американци, единият е войник
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Руските власти задържаха двама граждани на САЩ, включително американски войник на активна военна служба, по две отделни дела, съобщиха днес руското министерство на вътрешните работи и Московската съдебна служба, цитирани от Ройтерс.

Военнослужещият, задържан вчера по обвинение в престъпно поведение, е бил арестуван за кражба от властите във град Владивосток в руския Далечен изток, се казва в изявление на регионалната служба на министерството на вътрешните работи.

Вчера от американската армия заявиха, че са били информирани за задържането, но не посочиха името на войника.

Министерството на вътрешните работи на Русия не идентифицира обвиняемия като военнослужещ, не назовава името му и не уточнява националността му, но посочи, че е на 34-годишна възраст.

Позовавайки се на пресслужбата на съда, руската държавна новинарска агенция РИА съобщи, че войникът, когото съдът идентифицира като Гордън Блек, трябва да бъде държан в ареста до 2 юни.

Ведомството също така съобщи, че 32-годишна жена е подала сигнал срещу обвиняемия, с когото се е запознала в Южна Корея, където е работила по онова време. Двамата започнали връзка и след като жената се върнала във Владивосток, мъжът ѝ дошъл на гости на 10 април. Няколко дни по-късно обаче двамата се скарали.

След като мъжът си тръгнал от дома ѝ, жената установила, че липсва неустановена сума пари, и съобщила за случилото се в полицията. Според Министерството на вътрешните работи мъжът е бил арестуван в местен хотел, като властите са установили, че е бил закупил самолетни билети, възнамерявайки да избяга в родината си.

Руският ежедневник "Известия", съобщи, че войникът е откраднал 200 000 рубли (2196 американски долара) от въпросната жена. Ройтерс засега не може да провери информацията на руския вестник чрез независим източник.

При друг случай днес Московската съдебна служба съобщи, че властите са задържали за период от 10 дни американски гражданин, когото идентифицира като Уилям Ръсел Найкъм, за "дребно хулиганство". В съобщението се казва, че мъжът е бил открит гол навън, след като е употребил алкохол, като според текста това е било "явно неуважение към обществото, гражданите и обществения ред".

"Запознати сме със съобщенията за арестите на американски граждани в Русия. Консулите от посолството винаги се стремят да помогнат на гражданите с подходящото съдействие, но от съображения за защита на личните им данни не сме в състояние да даваме повече подробности", заяви говорител на посолството на САЩ в Москва, след като Ройтерс се свърза с него във връзка със задържанията на двамата мъже.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от Русия
Как мобилизацията застраши ключовата енергийната индустрия на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Американската нация хич не е способна на кражби ... само че имат 3 000 000 затворници в щатските затвори.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ако такива извършат престъпление тук не подлежат на арест. Агите на 21 век.
10
1
 
1
 
! Отговори
Другарят Путин преди 1 седмица
Ще ги пратим на мнооого дълга почивка в Сибир за сметка на Руската Федерация! А ако мног знаят - може и при Нахални да отидат!
9
1
 
0
 
! Отговори
До Костакис преди 1 седмица
А бе костакис малакос, в статията не се споменава нищо за турците,отде пък го измисли това и тях да ги споменаваш!?Май кошмарни неща за турците ти е разказвала баба ти елена малакос,а? Кажи й да не скучае,много скоро пак ще дойдем на дълго посещение от няколко века! Допълваме си някои недостатъци от кораби и самолети и скоро ще се видим! Малакос елиникос тиканис!!!Гиди юнан кьопек!
8
1
 
2
 
! Отговори
хо хо хо преди 1 седмица
Тя обичала афро! какво падение с хамериканец афро
7
3
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 седмица
А рускинята от къде има толкова пари?
6
3
 
13
 
! Отговори
До хахах преди 1 седмица
А продажните български политици приеха още преди три десетилетия закон, според който американски гражданин не може да бъде съден тук, но за сметка на това сме длъжни да предадем всеки български гражданин, който са решили, че им пречи. Виждал ли си безпомощните съдии, които при дела за екстрадиция извън заседание ти казват, че това е кокунство.
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще ги размемят пак за някой *** измамик хакер, търговец на наркотици и или оръжия и т.н.такива в Америка с лопата да ги ринешш
4
5
 
4
 
! Отговори
вечер в хату преди 1 седмица
на тъкър карлсън аудиторията е изплискала легено. айде са малко да видят как е в черния делфин да им се наместят понятията
3
7
 
22
 
! Отговори
що не може ли? преди 1 седмица
какво изключително има в краварските граждани?
2
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нещо не разбирам след толкова санкции срещу Русия какво прави американски войник там на екскурзия ли е отишъл.
1
19
 
9
 
! Отговори
Хахаах преди 1 седмица
Америка ако тръгне да задържа руски граждани, няма да им стигнат затворите.