Вратар с тежка изповед: Умирам, искам да изгледам мач на всичките ми отбори

Георг Кох бе съотборник на Мариан Христов в Кайзерслаутерн
15
Вратар с тежка изповед: Умирам, искам да изгледам мач на всичките ми отбори
Снимка: fck.de

Бившият германски вратар Георг Кох разтърси футболната общественост в страната с откровено интервю за Bild am Sonntag, в което споделя, че е неизлечимо болен от рак на панкреаса и му остават броени седмици живот.

"Болестта е нелечима, ще умра. Но Бог още не е решил кога ще ме вземе!", призна 52-годишният Кох в интервюто. Той разбира, че е болен преди около година и затова е бил принуден да напусне работата си като треньор на вратарите в отбора на Виктория Кьолн.

Диагнозата му е поставена след рутинен преглед, а лекарите му казали, че му остават шест месеца живот. Кох обаче споделя с усмивка, че ги е опровергал и се надява да отложи с още колкото е възможно идващия край.

"Когато влязох в болницата и видях, че ракът поразява деца и млади хора, си дадох сметка, че съм късметлия и съм имал прекрасен живот“, допълва бившият съотборник на нашия Мариян Христов в германския Кайзерслаутерн и продължава с откровението:

"През кариерата си спечелих пари, които ми позволяват да съм на лечение в САЩ. Сега пия медикаменти, които вероятно не са разрешени в Германия. Трудно издържам болките“, откровен е Кох.

В своята кариера Георг Кох има над 410 мача, като е играл за Фортуна Дюселдорф, ПСВ, Арминия Билефелд, Кайзерслаутерн, Енерги Котбус, Дуисбург, Динамо Загреб и Рапид Виена. Именно при австрийците той слага край преждевременно на своята кариера заради инцидент през сезон 2008/09. По време на мач хвърлена ракета от фенове пада до него и уврежда вътрешното му ухо. От това той дълго време има проблеми с пазенето на равновесие, което го принуждава да приключи с футбола.

Бившият вратар признава в интервюто, че последната му голяма мечта е да посети по един мач на всеки един отбор в кариерата си. Наскоро това направи и популярният треньор Свен Горан Ериксон, който също е неизлечимо болен. Той ръководи любимия си Ливърпул в специален мач, а след това присъства лично и бе почетен от феновете на бившите си отбори ИФК Гьотеборг, Бенфика и Сампдория.

"Нещата, които правех за пет секунди, сега ми отнемат половин минута. Но трябва да се примиря с болестта. Оплакването е безполезно и никога не е било мое нещо", завършва откровеното си интервю Кох.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Русия
Как мобилизацията застраши ключовата енергийната индустрия на Русия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 седмица
Ами то той живота едва сега на тая възраст започва за повечето хора... много тъжно , само на 52 ...
14
0
 
3
 
! Отговори
Нюрнберг преди 1 седмица
До Анонимен 12 Кайзерслаутерн си беше голям отбор по онова време, помня го много добре докато играеше. Съжалявам много за него, за съжаление и в Германия е имало такива недобросъвестни фенове с ракети и ето пострадал :( Уважаван и много свестен, дано си поживее още и да има силите да се бори! Кураж!!!
13
0
 
4
 
! Отговори
да му се не види преди 1 седмица
Язък за мъжкото момче!:(
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Макар че не игра за големи отбори, беше доста добър вратар.
11
3
 
0
 
! Отговори
НЕ Е преди 1 седмица
ИМАЛ КЪСМЕТ НЯКОИ УМРЯХА ОТ УРТИКАРИЯ
10
3
 
0
 
! Отговори
ПИЯНИЦИТЕ преди 1 седмица
СЕ ПРИВЛИЧАТ
9
0
 
0
 
! Отговори
И преди 1 седмица
АЗ ТАКА СЪС ЧОВЕК ГО ОБЪРКАХ ПОСЛЕ СЪС СЕБЕ СИ
8
2
 
6
 
! Отговори
Неведоми са пътищата преди 1 седмица
Имах един познат, който беше опериран от рак на панкреаса някъде 92,93 година в Австрия от български лекар.Бивш дипломат, и там е бил диагностициран и лекуван.Преди 4 години го оперираха от Карцином на кожата.. Миналата година почина от инфаркт на 72години..
7
0
 
24
 
! Отговори
Рендето преди 1 седмица
Кофти..., само на 52, това са годините когато си натрупал достатъчен жизнен опит, вече знаеш кое е важното и как да го цениш, гледаш на живота през призмата на зрял човек, но все още с енергията на залязвщата младост, животът придобива вкус като на отлежало вино, да пиеш и да се насладиш ... Жалко за човека.
6
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стискам палци на този храбър мъж! Задава модел на достойно поведение в такива ситуации, шапка му свалям!
5
2
 
23
 
! Отговори
Запознат преди 1 седмица
Приятелю, дори да си лекар, хич не си прав. Към днешна дата, 07.05.2024 г., ракът на панкреаса си остава едно от най-смъртоносните ракови заболявания. Някои мерят 5-годишна преживяемост, да има много малък процент. Като цяло, ако чуеш такава диагноза, оправи си имотните дела (нямам впредвид съдебни) незабавно и се моли поне да боли по-малко, като не правиш планове за дълъг живот. Накратко, такъв рак е смъртна присъда.
4
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Животът на този свят е една лъжа и всичко в него е лъжа. Само Христос е истината. Всичко друго ще умре или ще се разпадне.
3
3
 
10
 
! Отговори
Християнин преди 1 седмица
В името на йсус Христос този човек ще бъде избавен от тази болест и ще живее дълги години.. аз се моля в името на моя спасител йсус Христос изворат на живота.. вечна слава на нашия спасител йсус Христос изворат на живота и вечна слава на нашия създател йеова създател на живота.. аз съм сигурен че този бивш вратар ще публикува как Исус Христос го изцери напълно.. амин..
2
2
 
19
 
! Отговори
до 1 преди 1 седмица
Напротив, възможно е ракът да е възникнал и да се е развил много бързо и агресивно, и да е бил със сериозни метастази, тоест, неопирабилен, а именно благодарение на лечениет да са удължили живота му! Животът е непредсазуем квест!
1
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Рак на панкреаса и в България дори оперират и има спасени хора. Не е толкоз нелечимо. Зависи от фазата. Ама да му сложат диагноза преди година, а само да го чакат, явно са по-зле и от нашите лекари.