В Куба акостираха четири руски бойни кораба

Москва определи визитата като "неофициална"
Обновена: 12 юни 2024 22:43 | 12 юни 2024 22:43, Инна Ангелова
399
В Куба акостираха четири руски бойни кораба
Снимка: Pixabay

Под внимателния поглед на Вашингтон четири руски бойни кораба са акостирали в Хавана, столицата на Куба, съобщава БНТ.

Визитата се възприема като демонстрация на сила от страна на Москва на фона на напрежението със Запада заради войната в Украйна. Руската флотилия пристигна на карибския остров след ракетни учения в Атлантическия океан и хвърли котва само на 145 силометра от Флорида. В състава ѝ влизат фрегатата адмирал Горшков и ядрената подводница "Казан", които носят хиперзвукови ракети "Циркон".

От Москва определиха визитата за “неофициална” и е част от почивка на екипажите. Според Хавана, никой от корабите не носи ядрено оръжие и петдневният им престой в Куба не представлява опасност за региона.

Според BBC руските кораби дават ясен сигнал на Кремъл към столицата Вашингтон за това  какво се смята за влизане в задния двор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До (^.^) 273 --- ти ли си ЦИВИЛИЗОВАНОТО ЧОВЕЧЕСТВО бе . От компютъра си и от телефона си се отделяш само за да вършиш естествените си нужди. Какво друго си научил и какво си направил в живота?
269
10
 
13
 
! Отговори
Ами да преди 4 месеца
Ще стане интересно ако в Мексико руснаците спретнат организацийки като Русия за Мексико например и ги поканят в Брикс. Разположат две три военни бази. Започнат съвместни учения и обучения със армията им. Ще им стане гот на американците нали.Обявят се за събаряне на пограничната стена със САЩ и го затръбят в целия свят. Щом за САЩ може защо за Русия да не може.
268
1
 
1
 
! Отговори
M"dolla преди 4 месеца
"силометра"Четете ги тези сатий предии да ги публикувате!
267
10
 
13
 
! Отговори
*** преди 4 месеца
То май това е целият останал руШки флот, другите корита отдавна са приводнени от украинците и са се присъединили към царството на Нептун ... !!!
266
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
паркирали се на 145км от флорида, е това не е ли заплаха з аамериканската сигурност и причина америка да нападне рушландия, както рушландия нападна Украйна, щото се чувствала застрашена?.... м??...
265
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
тез прошляци демонстрация на сила правели....
264
5
 
12
 
! Отговори
(^.^) преди 4 месеца
Пак се появиха някакви "братушки", тези дето се сродяват с чукчита, чеченци, буряти, дъгестанци и всякакви други изрусени монголоиди, да се изнасят от тази страна и да ходят в матушката си ... Тук е България товарищи и в нея живеят български граждани, а не хибридни елементи с български паспорти и руско самосъзнание ... !!!
263
6
 
13
 
! Отговори
(^.^) преди 4 месеца
Човечеството няма как да живее с кремълския тумор, както и с други подобни злокачествени разсейки на други места в света ... ядрените куфарчета с които ни плашат такива като путин, няма как да спрат прогреса на цивилизованото човечество ... рано или късно всеки сатрап и диктатор ще си получи заслуженото ... !!!
262
8
 
9
 
! Отговори
Случаен минувач преди 4 месеца
До 2026 няма руснак 271Няма руснак, но го няма и целия свят. Това ли искаш - човечеството да се самоунищожи? Аз не искам. Със сигурност в радиус от 100 светлинни години от нас няма друга разумна цивилизация. Технологичните цивилизации са голяма рядкост както в Галактиката, така и във Вселената. Някои със сигурност са се самоунищожили, но защо трябва и ние да сме сред тях?
261
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ти много да не се отваряш ,че следващото е да се появят едни ланцети и сармати в ръщете на хусите, в отговор на течащото нон стоп оръжие с което се заплашва да се удря по територията на Руската федерация.
260
7
 
7
 
! Отговори
до янките преди 4 месеца
яж и пий народе като за последно, че утре не се знае.
259
6
 
13
 
! Отговори
Whitestar преди 4 месеца
Крайно време е да се потърси диалог с Русия. Това е единственият разумен ход! Няма как да има преговори без двете стани и това е ясно. Къде е стратегията на Запада, къде е трезвата мисъл, която ще спаси бъдещия мир, вместо той да бъде изтърван, заедно с животите на бъдещите жертви на безсмислената война???
258
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 4 месеца
Антики.
257
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще им треснат нещо с Цирконите да им вземат страха и ще го разберем чак след 20 години, като го разсекретят. Във Флорида има радари за ранно предупреждение.
256
13
 
9
 
! Отговори
Дежурната Копейка преди 4 месеца
Компекасар и побъркан. Руската немощ е ясна. Питай Газпром
255
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А така!
254
3
 
7
 
! Отговори
Интересно преди 4 месеца
Хахаха. Голамя цирк.
253
7
 
14
 
! Отговори
Руски памперс преди 4 месеца
Избягаха от украинските дронове чак в Куба...
252
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хаха..отново доставка на памперси за американосите!От Куба до флорида е "един хвърлей"-8 мин.А със Кинжала-1 мин.!!Бойния радар на измишльотината "патриот" няма да успее да изгрее даже!Нямат полезен ход краварите,освен да си целунат долния край на гърба за сбогом и да се молят Владимир да не е ядосан,хахаха.Тези гостувания може да зачестят,може и пикник да си направят русите,за"почивка на екипажите"естествено!хахаха
251
3
 
5
 
! Отговори
десните са на власт преди 4 месеца
В ЕВРОПА И СОЦмутантите СА ВЪН