Русия е свалила 87 украински дрона през нощта

Те са били насочени към Ростовска област
14 юни 2024 09:14, Инна Ангелова
62
Русия е свалила 87 украински дрона през нощта
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия съобщава за 87 свалени украински дрона през нощта, 70 от които са били насочени към Ростовска област в южната част на страната, където се намира щабът на руската операция в Украйна, предаде АФП.

Руското мнистерство на отбраната съобщава още, че “през нощта беше предотвратен опитът на киевския режим да извърши терористична атака с помощта на въздушни дронове”.

"Общо 87 украински безпилотни летателни апарата бяха свалени над руски региони. Системите за противовъздушна отбрана прихванаха и унищожиха дронове над Белгородска област (2), Волгоград (2), Воронеж (6), Курск (6), Ростов (70), както и един дрон над Кримския полуостров", анексиран от Русия през 2014 г., се казва още в изявлението.

Василий Голубев съобщава в Telegram, че в Ростовска област, където се намира щабът на руската операция в Украйна, нападението "не е причинило жертви", но е довело до прекъсване на електрозахранването в няколко населени места.

Във Воронежка област, граничеща с Украйна, "цистерна в петролно депо е леко повредена" вследствие на падането на отломки от дрон, според областния управител Александър Гусев.

Украйна от две години е в сблъсък с руската офанзива и редовно отвръща на удара, атакува руски региони и по-специално се насочва към енергийни обекти. Киев е обещал да пренесе бойните действия на руска територия в отмъщение за многобройните бомбардировки на нейна територия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЗЛО, не забравяй, че съществува Русия!
34
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До Кремълски мечти 27 Вярно е има такива дронове от импрегниран картон. Останах доста очарован от Австрийскат афирма която създаде тези дронове камикадзе. Но за твое сведение обсега им е 10-11км...
33
2
 
4
 
! Отговори
хе хе хе преди 4 месеца
Шейсете милярда не хванаха твърде дикиш. Да видим сега новите пейсе милярда какво ще произведат. Но НОТО не воюва с Русия, не! Много е смешно:)
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
с400 също е добра в тараните свалила е два от тях и още едим с радара си
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
най ги сваля су 57 с таран )))
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
коношенковшини тия неща се доказват с клипове на поразени цели и самите свалени дронове не с един пиян руски гей от агит одела в олгиново каза
29
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
И какъв е смисълът да се пращат дронове, като е повече от ясно, че ще бъдат свалени, такъв разход на стредства, пращаш сто , за да достигне поне един. Като при сперматозоидите - пращаш хиляди , за да достигне само един, разпиляване на материал и енергия.
28
1
 
2
 
! Отговори
Говедовъд преди 4 месеца
А пък някакви патриоти дали фира на летище "Жуляни"!Резнали ги с кинжали,нечовешка работа!
27
1
 
3
 
! Отговори
Кремълски мечти преди 4 месеца
БЕЗШУМНИТЕ УКРАИНСКИ ДРОНОВЕ ОТ ИМПРЕГНИРАН ПРЕСОВАН КАРТОН, НЕВИДИМИ ЗА РУСКИТЕ РАДИОЛОКАЦИОННИ РАДАРИ ДЕНОНОЩНО ДОСТАВЯТ ЛЕКАРСТВА ЗА ХРОНИЧНО БОЛНИТЕ КРЕМЪЛСКИ ВОЕННОЛЮБЦИ
26
1
 
2
 
! Отговори
кратко и ясно преди 4 месеца
86 от тях като се е блъснала в тях
25
2
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 месеца
Слава н Украйна. Да питам как ли са ги преброили пияните руснаци в тъмното украинските дронове ..ха.ха те си лъжат по природа ха хаха ха
24
3
 
4
 
! Отговори
как върви преди 4 месеца
контра наступа, превзеха ли Москва, върнаха ли Крим. Изглежда победите им са само в инстаграм и туитър.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
78 са достигнали целта ?!?
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Тиквата.Коментарите може да са платени но и изборния резултат такъв. Явно са от един команден център. Ние бг сме в беда.
21
3
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
До 82-ОМБР Вярно след което намират слабо място възползват се и след това правят ЗУЛУМ. Както свършат тоя Бабаитлък РФ разрушава поредната енергостанция . И накрая ще останат само воените заводи и болниците обслужвани от Дизелови генеатори а в останалата чсат от страната а Обикновените хорица кучета и хиени да ги ръфат.
20
9
 
3
 
! Отговори
82-ОМБР преди 4 месеца
Това значи едно,всъщност както до сега,Украйна тества слабостите в руското ПВО. Очакваме 3-5 дни руснаците отново да пищят като жени!
19
0
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Българинтва 10км обхват дълги вълни ли са?
18
3
 
11
 
! Отговори
Тиква преди 4 месеца
Европа "против "войната, обаче налива доста в нея, забравих нацисти своите другари бандероФашаги не ги оставя,и Ние подкрепяме,така излиза, гледам коментарите,70% фашаги, укрофашисти.
17
10
 
3
 
! Отговори
Фют преди 4 месеца
За свалените разбрахме, а колко са с попадения несвалени? Вонена тайна налЕ :)))))))))
16
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Също така бяха унищожени 50 хаймарса, 35 леопарда и 14 ейбрамс, само за една нощ