Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!

Това може да има последици за войната в Украйна
19 юни 2024 20:06, Нели Христова
398
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!
Снимка: БГНЕС

Русия и Северна Корея са подписали споразумение, което предвижда "взаимна помощ" в случай на "агресия" срещу която и да е от тях. Това е заявил президентът Владимир Путин, който е на посещение в КНДР.

Руският президент също така нарече позицията на Пхенян за Украйна "поредно доказателство за суверенната му политика".

Путин обърна внимание на изявленията на Съединените щати и други страни от НАТО, които се съгласиха да позволят на Украйна да нанася удари по цели на територията на Русия с оръжия, доставени от Запада.

"Това не са само изявления, това вече се случва и всичко това е грубо нарушение на ограниченията, които западните държави са поели в рамките на различни международни задължения", каза Путин.

Русия също така не изключва развитието на военнотехническо сътрудничество със Северна Корея във връзка с подписания Договор за стратегическо сътрудничество, заяви Путин след разговори със севернокорейския лидер Ким Чен Ун: "Руската федерация не изключва за себе си развитието на военнотехническото сътрудничество с Корейската народнодемократична република в съответствие с подписания днес документ."

От своя страна Ким нарече Русия "най-честния приятел и съюзник" и посочи Путин "най-скъпия приятел на корейския народ", според доклад на държавната агенция РИА.

Ким Чен Ун каза пред репортери, че Северна Корея ще отговори "без колебание" на "инциденти или войни", пред които е изправена или неговата страна, или Русия, след подписването на новото споразумение с Москва.

Ким не уточни какво ще доведе до отговора или какво смята за "инцидент или война".

"Няма да има разлики в тълкуването или колебание в изпълнението на задължението да реагираме с обединени усилия на различни инциденти или войни, които вече са изправени пред нашите страни или ще се изправят пред нас в бъдеще", каза севернокорейският лидер .

Ким също така обяви, че отношенията между Северна Корея и Русия са надградени "до новото ниво на съюз".

Новият договор между двете страни е "напълно мирен и отбранителен", добави Ким.

Той каза, че договорът ще ускори създаването на "многополюсен свят", където никоя доминираща държава не може да притежава хегемонна власт.

Този пакт за взаимна отбрана може да има последици за войната на Русия в Украйна. Русия може да включи Северна Корея по-общо в конфликта, цитирайки украинските атаки срещу руски градове като Белгород или региони, анексирани от Украйна, която сега счита за руска територия.

Сега също ще бъдат зададени въпроси за това какво може да направи Русия след това, за да смекчи санкциите срещу Северна Корея, след като наскоро наложи вето върху подновяването на надзорния панел на ООН.

Освен подробностите, които грабват заглавията, Кремъл казва, че други подписани документи включват споразумения за изграждането на граничен пътен мост и сътрудничество в здравеопазването, медицинското образование и науката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С какво го нагостиха? В Китай яде патица по пекински! Цели 2 парчета!
101
1
 
6
 
! Отговори
До 108 преди 3 месеца
Така е. Сега се успокой, че ще спукаш вена.
100
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Горчиво!
99
3
 
7
 
! Отговори
Пфф преди 3 месеца
Много кълнат копейките. Пожелават на хората децата им да умрат, ама не знаят, че това се връща по две.
98
0
 
3
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 3 месеца
Путин за пакта със Северна Корея: Ще се защитаваме взаимно от агресия!............ГЛЕ СА КВО СТАА !
97
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Копейките намериха новият си блян
96
4
 
16
 
! Отговори
другари по шашкъния преди 3 месеца
Безаналоговата Русия с Безаналоговите оръжия се оказа Безаналогово оакана до ушите и Безаналогово презряна и отритната от цивилизования свят. Северна Корея е същата отврат.
95
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Смешни диктатори-мутанти! Няма да посмеят, дори да са луди.
94
3
 
8
 
! Отговори
До 95 преди 3 месеца
ЦРУ разполага с високотехнологични самолети с радари които следят другаря Ким нон стоп. Ако реши да прави нещо подобно СК ще се превърне в пустиня
93
2
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 месеца
СТАВА ВСЕ ПО ИНТЕРЕСНО :D ТОКУ ЩО РЕЖИМА В СЕВЕРНА КОРЕЯ СИ ПОДПИСА СМЪРТНАТА ПРИСЪДА АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ КАТО ПРЕЗИДЕНТ НА ФАЩ НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
92
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вчера един приятел се върна от Русия и разправя, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия - някакви блата, няма пътища, разруха. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, и за това 90% гласуват за Путин.
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не знам кой е по-силен. Тия двамата или нашите родни копейки-фенки на грозни и ниски мъже
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички тия дето говорите, че руzия ще превърне корея в някаква мощ... Шегувате ли се или ви плащат. Първо руzия не е никаква мощ, че да помага на чужди икономики. Второ - диктаторите се интересуват от собственото си благо. Дреме им за държава и народ
89
2
 
3
 
! Отговори
До 87 преди 3 месеца
Децата си ще погребеш. Рака ще ги изяде отвътре. Ходете на изследвания.
88
3
 
10
 
! Отговори
До 83 преди 3 месеца
Верно ли така ще направи агент Путин? *** кога ще стане това, той вече 25 години повтаря едни и същи опорки и лъже сънародниците си за да стои на власт.
87
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
*** грачат и кълнат, безсилие и неграмотност се шири сред тях хахах
86
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Идат шокиращи цени на тока.
85
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 3 месеца
Чудя се кола за 280 хиляди лева ли да си взема, нова е, кеш разбира се плащам или втора ръка за 220 хиляди лева и 60 хиляди да подаря на сина ми за 12тия рожден ден.
84
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин в речта си миналата седмица очерта един от основните приоритети за следващото десетилетие - освобождаването на Континента от военното присъствие на неевразийски държави, т.е. изтеглянето на американските войски от Континента - от Лисабон до Япония. И тук Северна Корея като стратегическа ядрена сила (в с скоро бъдеще и като икономическа), наред с Китай, ще изиграе основната роля в този процес.
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До До 71. Ти ога са върна от резиденцията на Кимчо ?