US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица

И двете страни трябва да намерят алтернативен метод
22 юни 2024 21:30, Инна Ангелова
323
US генерал: Войната в Украйна стигна до задънена улица
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войната в Украйна е дотигнала до задънена улица, а Русия не е успяла да постигне целите си, но въпреки всичко не е готова да седне на масата за преговори. Също така руските войски претърпяха значителни загуби в хода на бойните действия, които продължават повече от две години. Това мнение изказа бившият председател на Обединения щаб на началник-щабовете генерал Марк Мили на среща в Принстънския университет, посветена на глобалните предизвикателства,  съобщава Voice of America.

Според Мили, когато нито една страна във войната не може да постигне военните си цели, са необходими преговори, но Русия не е показала желание да влезе в такива, а самият Владимир Путин – по думите му - "не е надежден партньор за преговори“, пише “Труд”.

"Малко вероятно е някой да успее да постигне политическо решение с военни средства. И двете страни трябва да осъзнаят това и да намерят алтернативен метод за решаване на политическия проблем – преговорите. Но трябва да бъдем реалисти – руснаците очевидно не са готови за преговори“, заяви Мили.

Американецът също така подчерта, че решението за водене за преговори ще зависи от Украйна, но едва ли ще се стигне до чисто военно решение за войната.

"Нито една от страните не е готова да преговаря и те ще продължат да се атакуват взаимно, освен ако на бойното поле не се случи нещо наистина непредсказуемо и неочаквано“, убеден е американският генерал. Той смята, че Путин възнамерява да възроди "нещо като Руската империя, да създаде буферна зона по границите си, да унищожи НАТО и да го отдели от САЩ“.

Мили подчерта, че предоставянето на достатъчно оръжия и издигането на украинската армия до ниво, при което да може изтласка 300 000 руски войници от своята територия, може да се окаже непостижима военна цел. По негови оценки числеността на руските сили на територията на Украйна в момента е около 200 000 войници.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
3
 
! Отговори
Недоброволец преди 3 месеца
Ей, ако не бяхме в НАТО и ние сега щяхме да сме на фронта. Ах, жалко много наистина. Какво по-хубаво от това. Танкове, Дрони, фуражки. Блян.
76
9
 
12
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 месеца
Путин предложи план за мир - изтегляне на Украйна от новите региони на Руската федерация, неутрален и безядрен статут, демилитаризация и денацификация. Но не вярвам скоро САЩ и сателитите им да го приемат. Последната дума все пак има украинският народ. Украинците загиват на фронта в една война, която Украйна не може да спечели.
75
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 86 - Точно толкова колкото останаха на украинците до Крим.
74
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
много руснак е готов да умира за путуну.И много руснак умира.Трябва да им се признае.
73
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По сто пъти кликам но лайковете не ми се ловят.
72
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На американски генерали не вярвам! Помня един черничък пентагонец, който с пакетче прах за пране, описан като опасно химическо оръжие от Ирак, заплашващо света излъга същия този запад и нападна Ирак. После един вече бивш британски премиер си призна, че излъгали за да нападнат Садам и да му земат петрола. Путин ще си постигне целите въпреки натовските американски генерали.
71
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Държава, с президент чийто мандат е изтекъл каква улица може да има...
70
6
 
7
 
! Отговори
До 85 преди 3 месеца
На кой ли нормален мъж му се умира? Освен на руснаците, дето уж се бият доброволно за родини. Що така им се мре..
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Все някога ве умните и красотните бибитковци.
68
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Колко метра останаха до Киев?
67
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толкова е задънена, че от армията на укрите нищо не остана...Мобилизират всичко наред, но кандидати много да умират няма.
66
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Този генерал дали е в час и знае колко е дълга тази задънена улица, като се почне от Мариупол, през Волноваха, Лисичанск, Соледар, Авдеевка,...скоро и Харков....То заради такива специалисти избягаха позорно от Афганистан.
65
3
 
0
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Кога..
64
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Задокеанските трролове пак са тук но няма те да ходят на фронта. Вие ще ходите на фронта гламаци.
63
3
 
7
 
! Отговори
Сармат преди 3 месеца
Хахахах, не войната, Вие стигнахте до задънена улица.
62
7
 
7
 
! Отговори
До 73 преди 3 месеца
Е Българите какъв точно избор да имат? Или ще са в НАТО или ще се молят на Русия. Пък може и на Ердоган да се предадем, що не. По логиката на Путин ние сме били част от османската империя, значи и Турция има право да претендира.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 73, какво имаш предвид?
60
5
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Не е в задъдена улица. Просто Русия бавно и методично унищожава остатъците от Украйна. Прави го бавно, за да е с минимални загуби. Вече на фронта се ползват ФАБ-3000. Това нещо буквално изпепелява всичко живо в радиус от 50 метра. Вчера руската армия пое контрол над две населени места, днес над още едно (Шуми).
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
на украинска територия били 200 хиляди руски войници, а ще изтласкват 300 хиляди, кое число е правилното, а с нелигитимния зеленски преговори не могат да се водят и точно затова сега всичко ще стоварят на него, милиардите с човешка кръв ще се изпарят
58
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Соломон Паси вкара Бг в Нато но българите не си направиха изводите и пак продължават със същите грешки.