Русия прибягва до стара тактика за отблъскване на Украйна

Баражните балони се използват от Първата световна война
8 юли 2024 22:20, Инна Ангелова
121
Русия прибягва до стара тактика за отблъскване на Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Според статия на The Telegraph Русия може да разработи мрежа от баражни балони за отблъскване на удари на украински дронове. Балоните са проектирани да се издигат в редица до 300 метра, преди да пуснат 250-метрова мрежа, предназначена да спира входящите дронове. Те имат максимално натоварване от 30 кг.

Такъв тип система от баражни балони за пръв път са използвани през Първата световна война. Те играят особено ключова роля в отбраната на Великобритания по време на Втората световна война. Според Лондонския имперски военен музей, Великобритания е използвала 2748 баражни балона до септември 1941 г.

"Основната ни дейност е изграждането на товарни дирижабли, но днес, разчитайки на опита на нашите предци, ние създадохме защитната система "Бариер“, казва Полина Албек, главен изпълнителен директор на First Airship.

По думите й, балоните вече са тествани и компанията й е получила поръчка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
5
 
1
 
! Отговори
Български офицер преди 2 месеца
До Евроатлатизма Не се бой , първи тебе ще обесим Рубладжийска родлого .....!!!
93
3
 
1
 
! Отговори
Антикомунист преди 2 месеца
Коментар 96 Писането с главни букви е доказателство за безсилието ти да предоставиш смислен аргумент за простотиите , които си написал!! Ниебразован жа..лък сополанко с руско неосъзнато самосъзнание!!!!
92
4
 
11
 
! Отговори
Евроатлатизма преди 2 месеца
Трябва да спре да съществува.ТОВА Е ЕДНА НЕОФАШИСТКА ГРУПИРОВКА СЪЗДАДЕНА ДА ИЗБИВА ЧОВЕЧЕСТВОТО ПЪК ВИЕ СИ ПЛЮЙТЕ ПУТИН,ДОКАТО ВСЕ ОЩЕ ИЗМИРАТ ХОРА ОТ БУСТЕРИ!!!ЗАПАДА Е ЕДНА ОГРОМНА ЛЪЖА И ЕВРЕЙСКА СХЕМА!!!
91
0
 
9
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
индийският премиер Нарендра Моди каза, че ще обсъди пълния набор от двустранни въпроси със своя приятел президент Владимир Путин по време на двудневно посещение в Русия. Освен енергетиката, сигурността, търговията, инвестициите, здравеопазването, образованието, културата, туризма и международния обмен, конфликтът в Украйна също е в дневния ред на 22-рата среща на върха Индия-Русия.
90
0
 
3
 
! Отговори
До.92 преди 2 месеца
Имаш да кажеш украинския
89
5
 
13
 
! Отговори
ВънСатаНАТОотРодинат преди 2 месеца
Русия трябва спешно и наложително да въоръжи англо- краварските врагове с ракети и дронове,и инструктори,за да атакуват всякакви англо- краварски обекти по света Народната мъдрост гласи:"Враговете на моя враг са мои приятели".
88
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До марчелаЗащо Руският народ тъне в мизерия-защо живеят в саморазрушаващи се дървени къщи от 30г на миналия век, в разпадащи се комуналки- отвори брошурите на Пяторачка, Глобус- цени като тук-заплати и пенсии 200лв/400лв мин и средна заплата 360лв мин и средна 1680лв- следват данъци, ипотечен заем 18%- така да си докараш народа че единственият изход да е месомелачката заедно с убийци и крадци от затворите- това е погром на Велика Русия- дажеГорбачов избяга от Русия- върнаха го умрял- защо....
87
13
 
27
 
! Отговори
марчела преди 2 месеца
За Русия! Вл.Вл. Путин най-после ликвидирай наркоманска ,фашистка Бандеровска Окраина,заедно с наркомана Зеленски.Окраина е Руска Земя! Русия и Руската Армия/ПЕРВАЯ/ трябва да заличи Окраина до последния окраинец-така каза Зеленски.Въпрос:Защо Олена Зеленска си е купила БУГАТИ за милиони долари???
86
29
 
9
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Нато са богоизбрани. Русия са бедни. Нека се бият бедните. Пак ще карат Ладите след 5 години.
85
31
 
16
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 месеца
Това са космическите въздушни сили На Русия.Путин дали си дава сметка къде се натика ?
84
22
 
11
 
! Отговори
ПРИНЦЕСА ЮЛИЯНА преди 2 месеца
НОЩЕМ СЪМ ЕДИН, ДЕНЕМ СЪМ ДРУГА! НОЩЕМ ЮЛИЯН НА КОПЕЙКОВА ЗАПЛАТА КЪМ РЕЖИМА НА ТЪПУТИНИТЕ ПИШЕМ ГЛЮПОСТИ В ЗАХЛАС! НО ДЕНЕМ СЪМ МАГИСТРАЛНАТА ЖРИЦАТА НА ЛЮБОВТА ЮЛИЯНА ГОТОВА ДА ЗАДОВОЛИ НУЖДИТЕ НА КЛИЕНТИТЕ СЪС СВОЯ МНОГО ЛАКОМ ПУТИН
83
28
 
11
 
! Отговори
ПРИНЦЕСА ЮЛИЯНА преди 2 месеца
ЗНАЕТЕ ЛИ КОЛКО Е ГОЛЯМО НЕБЕТО , ЧЕ НЯКАКВИ ИЗМИСЛЕНИ БАЛОНИ ДА СПРАТ КАКВОТО И ДА БИЛО :D ТОВА ПРЕДИ 50 ГОДИНИ МОЖЕ И ДА Е ИМАЛО НЯКАКЪВ ЕФЕКТ НО СЕГА Е С ПОЧТИ 0 ЕФЕКТ!! ВСЕ ПОВЕЧЕ И ПОВЕЧЕ ИЗМИСЛИЦИ СЕ ПУБЛИКУВАТ В ПОЛЗА НА ПРОПАДНАЛАТА ТЕРОРУСКА С ЦЕЛ НЯКОЙ ДА СЕ УПЛАШИ И ДА СЕ ПРИДАВА ВАЖНОСТ НА ТЕРОРУСКАТА
82
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Снощи депутатът от Радата Мосийчук съобщи, че Русия продължава да прибягва към мощни удари по Киев и Киевска област. В град Васильков например, са загинали много военни, защото руски ракети са поразили Щаба на ПВО на Киев и Киевска област. В самия Киев, руските ракети са ударили разположението на КБ "Луч" и завода "Артьом".
81
15
 
42
 
! Отговори
Юлиян до 88 преди 2 месеца
Не обичам наглостта на управляващите в ЕС и НАТО.Провъзгласили са се сами за"богоизбрани"и "перманентно имащи право" да решават всичко вместо"другите"."Единствено и само те"!Само че,"корабът" им вече"трещи" по шевовете и се разпада.Никой,никога,освен БОГ, не е управлявал и притежавал тоя свят и няма да го управлява.
80
3
 
7
 
! Отговори
Днес бг преди 2 месеца
Ще ти блокират мозъка КАТИЛА, дет го нямаш. Поздрави на Люляка и жена ти Розинка Костова от дома за умствено изостанали хора.
79
1
 
5
 
! Отговори
Днес бг преди 2 месеца
КАТИЛА, ти си 48 годишен 103 килограма толуп с 3 години стаж , като охранител. Това е!
78
1
 
4
 
! Отговори
Днес бг преди 2 месеца
КАТИЛА, как е чаавето от Розинка Костова? То ку -ку ли е?
77
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Който не си ляга до късно е червен и утре не е на работа! Отивам да лягам, че тана късно.
76
3
 
2
 
! Отговори
До 97 преди 2 месеца
Куку
75
3
 
2
 
! Отговори
До.94 преди 2 месеца
Пий си хапчетата,че ти се приведат разни твои герои