Моди към Путин: Смъртта на деца е много болезнена

Двамата лидери се срещнаха в Москва
9 юли 2024 21:32, Инна Ангелова
61
Моди към Путин: Смъртта на деца е много болезнена
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Индийският премиер Нарендра Моди заяви пред руския президент Владимир Путин, че смъртта на невинни деца повече време на война, конфликт или терористична атака, “е много болезнена”, предаде Ройтерс.

Моди добави, че решението на войната в Украйна "не може да бъде намерено на бойното поле, трябва да постигнем мир чрез преговори". Русия отрече да е атакувала детската болница в украинската столица.

От своя страна, Владимир Путин заяви пред индийския премиер, че страните им имат специално стратегическо партньорство и му благодари за усилията му да намери мирно решение на войната в Украйна.

Според очакванията, двамата лидери ще разговарят да включват руските енергийни доставки за Индия и икономическите и стратегическите връзки, допълва БТА. Руската държавна компания за ядрена енергия "Росатом" заяви, че води преговори за възможността за изграждане на още шест ядрени енергоблока в Индия.

Сътрудничеството между Индия и Русия осигури стабилност на световния енергиен пазар, подчерта Нарендра Моди преди началото на официалните разговори между руската и индийската делегация в Кремъл. "Целият свят трябва да признае, че индийско-руското сътрудничество в областта на енергетиката осигури стабилност на световния пазар", каза той.

Моди подчерта, че целият свят е изправен пред криза с горивата, но благодарение на сътрудничеството между двете държави, са избегнати всякакви трудности за обикновените граждани на Индия, на които са осигурени бензин и дизел.

"Енергийните договорености спомогнаха за осигуряването на гориво за гражданите и за контролирането на инфлацията, като по този начин осигуриха стабилност", допълни още индийският премиер.

Индийският министър на външните работи Субрахманям Джайшанкар заяви през май, че широкото енергийно сътрудничество с Русия и увеличаването на индийско-руската търговия са подхранили растящата икономика на републиката. Той заяви, че е имало опити Индия "да бъде принудена" да не купува петрол от Русия, но Делхи е настоял на своето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: срещаРусияИндия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
10
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 2 месеца
Не е тайна слабостта към деца на Кремълския Чикатило Путин.
36
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди, като имаше шанс за мир направиха постановката в Буча, сега ден преди срещата на НАТО това нещо. В същото време аз трябва да вярвам на честната дума на укропитеците доказателства няма.
35
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Каза ромът дето в атунската му държава човешкия живот не струва 1 стотинка и и има кастов система.
34
6
 
20
 
! Отговори
Германец преди 2 месеца
"Тези двамата вече се чудят какво да си правят Рупиите" -- Той Моди му каза още миналата година, че рупиите може да се инвестират в инфраструктурни проекти в Индия :) Демек, хем ще ни продаваш нефт и газ на 1/3 от пазарната цена, хем с парите ще строиш инфра у нас :) Рашистанци това го разчитат като суверенна победа... После не живеели в паралелна вселена :)
33
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А смъртта на децата в Севастопол, а смъртта на хилядите деца от укрупитешките изстъпления след преврата през 2014 какво бе ром?
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До до хемус 32. Кви стрелби бе застрелян ?
31
6
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
След провалът на търговията в рупии, на тези двамата им остава да се разплащат с гoлo дyпe :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Нямат доларес :))))))))))))
30
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нервноатлантиците гъбясали ха ха ха ха
29
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До болниците и децата 20. То и няма нищо за снимане.
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Германец 26. Само туй ли ти е в глъвътъ бе ? У ващо село за друго не мислите ли освен за туй и за шльокавицата дето варите в казаня ?
27
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Тези двамата вече се чудят какво да си правят Рупиите :))))))))))))))) Нали търгуват в рупии, ама после с тях нищо не могат да си купят :)))))))))))))) По-евтини са и от тоалетната хартия :))))))))))))))))))))))
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До така е 24. Прочетох. Заглавието и в едно изречение извън цялостната картинка и хоп - пропагандата е готова.
25
7
 
12
 
! Отговори
Германец преди 2 месеца
На пyтинкaта от смъртта на деца му става чypката. Особености на руZZкий мир, сър...
24
12
 
7
 
! Отговори
Хемус преди 2 месеца
А наглите украинци,които ядат и пият по-заведения и хотели,дали им пука за българските деца
23
13
 
9
 
! Отговори
така е преди 2 месеца
Цял ден днес мълчат и не пишат за визитата на Моди в Москва. Решиха се да съобщят едва когато успяха да изфабрикиват някаква упорка, че Моди казал нещо за Украйна. Да, болезнена е смъртта на децата, но деца загиват не само там. Освен това е нагло да обвиняваш други, когато сам си убил децата, както правят укрофашистите.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сунак да му подари едно костюмче! Ходи, като клошар!
21
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боли ги фара путин и копейките за някакви си деца, още по-малко украински. Те не ги признават за хора, даже се радват, че ги избиват, а вие им говорите за състрадание. Смях! Ама и на бхаратецут не му пука много, важното е алъш-вериша да върви.
20
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Смъртта на децата е украинска постановка. Те имат опит с избиване на своите.
19
12
 
6
 
! Отговори
болниците и децата преди 2 месеца
една читава снимка няма още!
18
13
 
5
 
! Отговори
деца и болници преди 2 месеца
познат похват на западната преса! А дайте сега и снимки или доказателства де! Или само се упражняваме в спрягане?