Ще отвърне ли Украйна на руската атака?

В столицата Киев е ден на траур
9 юли 2024 12:13, Инна Ангелова
133

Равносметката след руското нападение по детската болница - десетки убити и ранени. Европа, а и Запада като цяло осъдиха зверската руска атака, жертви на която станаха невинни деца. Днес в Киев е обявен ден на траур. Повече за ужаса разказва кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Киев доц. Даниел Бенатов.

"Във въпросната детска болница се лекуват едни от най-тежките пациенти. Тя е близо до моята сграда. Ужасно е, че вчерашната атака беше през деня, когато хората отиват на работа и има интензивно движение по пътищата", коментира Бенатов в ефира на "България сутрин".

Той допълни, че хората стават все по-внимателни и още при първия сигнал за тревога се местят в бомбоубежищата си.
Една от сградите на болницата е напълно разрушена, а над 50 души са пострадали.

"Много бързо, след десетина минути започнаха да пристигат линейки, пожарникари, спасители, а след 30 минути започнаха да идват и обикновени хора от съседни квартали, които да помогнат да разчистят", разказа доц. Бенатов за Bulgaria ON AIR.

Според Бенатов Украйна няма да отвърне на удара, а причината е, че не иска да замесва още невинни деца. “Украйна няма да бомбардира детските болници, например в Белгород. Нашата държава не воюва с децата”.

По негови думи проблем пред Украйна е фактът, че не могат да използват оръжията си в дълбоката територия на Русия, а именно там се намират логистичните центрове на армията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
11
 
! Отговори
Шефрет преди 2 месеца
Укрия ще си отмъсти на ЕС ,че не и дават всичко къде проси. Ще пусне много вдовици да разнасят венерически болести по Европа.
45
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Този едва ли би могъл да говори от името на Украйна. Освен това не е наясно с укрофашисткото мислене. А приказките, че Украйна не воюва с деца, са приказки за наивници. Не е ли чувал за алеята на ангелите? И ония деца са убити в периода 2014-02,2022.
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 38 - а още по хубаво - че, както и да завъпши фамозното "СВО" ти ще си останеш все същия жалък, злобен и беден хомяк!
43
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А,не,бе.Басма ще им цепят.
42
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иzповръщаните тук коментари са основно на жалки мъжленца с малки мишленца, които разбират руските военни престъпления като "свой" отговор към лошия Свят който ги е наврял в ъгъла. Загубили всякакъв човешки образ, тези индивиди са оскотяли от безсилие, маргиналност и най вече - нежелание сами да се изтеглят от ямата. Скотска история. На жертвите в болницата - Светла памет! На роднините - да дава Бог сили да преодолеят това. На леещите тук злоба- не забравяйте- Бог не обича убийците и феновете им.
41
1
 
1
 
! Отговори
gog преди 2 месеца
Кой ве, оная оранжевата ли, или оня с билюрите
40
1
 
3
 
! Отговори
goerg преди 2 месеца
В ООнето има представление - как 4-5-6 ПВО-та се забиват нейде там
39
4
 
11
 
! Отговори
joreto преди 2 месеца
Мечо като се събуди, е мнооого гладен. Да му мислят еврогейовете
38
1
 
4
 
! Отговори
gogo преди 2 месеца
Демек ойде ни културното наследство - и кво ша прай нашият индиана джоунсссс
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най хубавото на СВО е че умират Украинци. Най пропадналата нация.
36
2
 
2
 
! Отговори
gogo преди 2 месеца
МОГИЛИЗАЦИЯ - хубаво звучи. Ама ако я почнем в Бг, няма да останат тракийски могили
35
6
 
27
 
! Отговори
Реалист преди 2 месеца
Тези бомби не са руски. Това са бомби на Украйна. Типичен американски сценарий както 9-11. Те взривиха собствените си кули, за да си създадат по измамен начин враг - талибаните. Сега Украйна прави абсолютно същото, точно преди срещата на НАТО за да привлече вниманието на медиите и да накарат хората да повярват, че Русия е агресивна страна. Не, Русия не е агресивна. Агресивни са САЩ и всичките им слуги от Европа.
34
4
 
12
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 месеца
Егати как дотегнахте с тази украйна. Не се търпите вече. Като ви е толкова интересна, куфарите и марш на фронта. В България искам да чета за България, не за украйната ВИ.
33
2
 
3
 
! Отговори
joreto преди 2 месеца
Не закачайте почетния председател,ако ще и да е хвърлил ракета по хамериканското управление у Софето
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Украинската МОГИЛИЗАЦИЯ върви много добре. БРАВО УКРАЙНА ха ха ха
31
4
 
8
 
! Отговори
Баба Меца преди 2 месеца
Се събуди.Европлъховете да се оправят...
30
4
 
4
 
! Отговори
жорето преди 2 месеца
Я да видимкво става в резиденцията на падишаха - не ме занимавайте с укротъпотии
29
1
 
7
 
! Отговори
Нема лабово преди 2 месеца
Военни инструктори от Северна Корея на посещение в Русия, съобщиха днес севернокорейски медии, цитирани от Ройтерс. КНДР са комунисти!П
28
17
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Руски терорист разбира само от здраво блъскане в празната и алкохолизирана кратуна.От Афганистан се изнесоха,когато местните фермери ги подпукаха стабилно.Украйна трябва да действа по същия начин.
27
5
 
20
 
! Отговори
Azz преди 2 месеца
Как ще отвръщат....та те вече си го послаха,като убиха плажуващи!!!!!!Сега ще си търпят последиците...А всички *** в купом повтарат едни и същи глупости - има доказателства,че укрите с тяхната си ракета,опитвайки да свалят руска са си думнали болницата...Ама нали цял Холивуд работи - филма е ясен...