Европа ще трябва да понесе по-голяма тежест в подкрепа на Украйна

Като европейци губим нашата сигурност
23 окт 2024 19:20, Гергана Попова
81
Европа ще трябва да понесе по-голяма тежест в подкрепа на Украйна
Снимка: БГНЕС

Европа ще трябва да понесе по-голяма тежест в подкрепа на Украйна – военна и политическа. Това заяви за БНР Ева Майдел, евродепутат от ЕНП.

Още по темата

По думите й, като европейци губим нашата сигурност.

Относно плана на Зеленски за край на войната тя посочи, че "липсва възможността да изградим нашия план – на Европа и на НАТО, по какъв начин планираме да подкрепим Украйна оттук нататък". Някои от важните елементи според нея са дали ще се позволи на Украйна да използва оръжия към руска територия, както и как да бъде принудена Русия да седне на масата на преговорите, без да поставя неприемливи условия.

Има нужда от задълбочаване на отношенията със САЩ, особено в области като високите технологии и отбраната. Трябва да имаме силни връзки да преговаряме как да привличаме технологии и иновации, как да привличаме финансови капитали", подчерта тя и добави, че Европа няма друг подобен партньор в тази дейност, който от една страна да бъде технологичен лидер, от друга – да има сходни ценности. Политическото единство на Запада се засили. Запитана за войната в Близкия изток, Ева Майдел подчерта, че "тепърва ще влизаме в този конфликт като потърпевши, и то от миграцията. Ако се отреже достъпът до микрочиповете, произвеждани предимно и монополно в Тайван, няма да можем да си купим нещо повече от хладилник, каза още Майдел.

"Ако тази верига се прекъсне, няма да имаме производство на автомобили, телефони, компютри, военни изделия. Затова един от най-важните разговори в света е как да опазим Тайван."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от Русия
Форумът на БРИКС в Русия показва, че Путин далеч не е изолиран
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
6
 
! Отговори
Въпрос? преди 2 часа
Тази пи-к-ла кой я инсталира на голямата заплата в ЕС? Има ли изобщо малко представа от нещата в ЕС, или само служи да дрънка глупости?
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Анонимен 53Какво да му кажа.Поне помогнах със съвет за някаква готвена храна.ако харчи 12 шв на седмица му остават 400 лв за другите разходи.И няма да яде само хляб и мляко.Все е нещо.Майка ми по времето на управлението на кафявият дебелак магистралчик беше на 400 лв.Така оцеляваше с консерви и аз квото мога помагах.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Урките сами да се оправят.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"Ако тази верига се прекъсне, няма да имаме производство на автомобили, телефони, компютри, военни изделия. Затова един от най-важните разговори в света е как да опазим Тайван." - ако сме в БРИКС, този проблем няма да съществува.
41
0
 
27
 
! Отговори
к преди 3 часа
Каква тежест да поема още с 460 лв пенсия? Спрях да се къпя с топла вода! През деня стоя на студено! Спрях дори да се храня с друго освен с хляб, картофи, мляко.Спрях да си купувам лекарства! Вие,давате ли си сметка до какво положение ни докарахте?
40
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Едно време беше борба за мир в целия свят. Сега обратното - борба да пламне война в целия свят! Сбъркан свят.....
39
1
 
19
 
! Отговори
@@@ преди 3 часа
Неестествено изглежда това младо момиче да ръси умнотии за подкрепа и прочее с данъците на бачкаторите.Тия метаморфози всеки да се изказва по теми извън компетентността си докарват обществото до неприятни действия и последици.
38
1
 
23
 
! Отговори
Аналена 2 ? преди 3 часа
Що не я фане некой брадат чеченец да и напраи г-за като влков тунел а аз ще обяснявам как трябва да поеме още.
37
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Кукла на конци на американците. Отлично знае че не само китай и тайван произвеждат чипове. Отлично знае че конфронтирайки се едновременно с Русия и Китай единственият начин да ги победи просто така е ядрена война. И тва не става. И каква сигурност ще получи ако руснаците почнат да пращат зелени човечета в ЕС а китайците заобиколят Тайван с бойни кораби ? Защо винаги някакви едеоти управляват ЕС.
36
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Я тая да взема да отива да годи да бяга да скача! С моите пари ще подкрепям аз фашисти, нацисти и терористи. И от какъв зор? Да не са ми чукали буци на лозето? Малко им бяха 308 милиарда, окрадоха всичко, братушките ги млатят като шкембе у дувар, а зеленския наркос сънува планове за победа. Е, затова и молдованците отрязаха ЕС и Санду. Наложи се пак либерастите да правят машинации и манипулации, че да стане на тяхната! Е и за това няма да ходя да избирам нашите национални предатели, защото и те
35
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен 37 - Ъхъм, БКП, Комсомол....ще имаш много здраве. Тогава такива простотии просто бяха невъзможни! А в соц.съревнованието нямаше нищо лошо.
34
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Преглеждайки регистъра на религиозните обшности у нас,т.е. на юридическите лица, на които е дадено право за дейсност по влияние на съзнанието, има около 10 !!!! "църкви", неричащи се "баптистки" и всички без една с основно лице чужденец, английки и далекоизточни имена, Баптистка е и Камала Харис. Това са общности, в които "се приема с гласуване на членовете", не приема нито кръст, нито икони, още по-малко светии, т.е. не почита предците. Това е най-малкото. Въпросът е: Какво точно правят? ???
33
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Тези кога ще станат изборни от европейците, а не назначения от краварите?
32
1
 
19
 
! Отговори
Тя преди 3 часа
Едно гюле върху ограничената ти тиква ,та и ти да понесеш ТЕЖЕСТИ!!!
31
0
 
24
 
! Отговори
Тя преди 3 часа
Тежест си ни и ти жено и всички там настанили се в огромната сграда които сте си направили такива доходи ,че за 2-3години ставате милионери и в същото време товарите европейците с тежести ! Безсрамница!
30
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Не е приемливо държава, съставена от хора, плюли на род и родина, да се разпорежда със света, в частност, с България. Те са на ниво наакано бебе в общото си развитие.
29
0
 
23
 
! Отговори
Цначи преди 3 часа
Брюкселските зелчици ще трупат пачки, откраднати от нашите тежести??? Моооре каква кюския шъ ядете, та кебапчета ше повръщате, мршии!
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Тея хлебят от Ковид, от война, от теризъма който сами създадоха, от всичко което пречи на нормалното човешко съществуване! Алчни адови изчадия!!!
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
"От къде ги намирят тия кукумявки?" ......краварите си ги произвеждат, не ги намират!
26
0
 
11
 
! Отговори
Кон Дихот преди 4 часа
в Банани е истина, Санчо, в Бананите!