Японски самолетоносач за първи път прие изтребител F-35B

Тестът подобрява оперативната съвместимост между Япония и САЩ
23 окт 2024 23:15, Гергана Попова
10
Японски самолетоносач за първи път прие изтребител F-35B
Снимка: БГНЕС/ EPA

Японският самолетоносач от клас Izumo JS Kaga за първи път прие изтребител F-35B от пето поколение, пише MWM. Капитанът на японските морски сили за самоотбрана Шусаку Такеучи заяви по отношение на забележителността в развитието на военния кораб: „Този ​​тест е от съществено значение за укрепване на отбранителните способности на Япония и е от изключително значение. Ще направим всичко възможно, за да постигнем добри резултати от тестовете заедно с ITF. Този тест не само подобрява способностите на Морските сили за самоотбрана. Той също така подобрява оперативната съвместимост между Япония и САЩ, укрепвайки възможностите за възпиране и реагиране на японско-американския съюз, като по този начин допринася за мира и стабилността в Индо-тихоокеанския регион. F-35B е разработен с възможности за късо излитане и вертикално кацане, което им позволява да се разгръщат както от импровизирани летища , така и от по-малки самолетоносачи като Izumo Class, които нямат спирачно оборудване, наблюдавано на по-големите кораби."

Изданието отбелязва, че  в момента Япония разполага с 42 поръчани F-35B, което ще позволи на Морските сили за самоотбрана да разположат пълни въздушни крила от приблизително 14 F-35B на двата превозвача от клас Izumo, като същевременно поддържат останалите изтребители в процес на поддръжка или на наземно разгръщане. JS Kaga е първият японски самолетоносач, който приема изтребители след края на Втората световна война и първият в историята, който приема реактивен изтребител. Корабите от клас Izumo имат водоизместимост от 27 000 тона всеки и въпреки че първоначално са били наричани хеликоптерни разрушители, те са били проектирани от самото начало да могат да разполагат с F-35B. Двата кораба започнаха да се преоборудват, за да поемат изтребителите в средата на 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от САЩ
Слух или истина: Вицето на Тръмп с очна линия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Русофил преди 53 минути
До 9: след 30 години мъки Просия най накрая реещи да признае,че самолетоносач не е по силите и, затова Кузнеца ще се реже на скрап, а екипажа вече е пратен в Украйна да натори земята. Така завърши една 30 годишна агония и опит за подкарване на корито на въглища.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А какво става с руският самолетоносач, дали вече е модернизиран от въглища вече да се движи на нафта ?
8
1
 
2
 
! Отговори
Краварските кораби преди 1 час
не са кьорави, като рашковските, а виждат от разстояние повече от 1000 морски мили и имат способност да унищожават всяко летящо парче желязо от СеверокУрейски или джуджетно-СеСеСеРейски произход. Наздраве с баяршчик, тавагишч ракетоносчик!
7
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Една севернокорейска ракета , изпратена с любов от началник Ким е достатъчна на който и да било краварски кораб да иде при Титаник !
6
2
 
3
 
! Отговори
Войн преди 1 час
Така е! Когато има джуджета, старите врагове се превръщат в приятели.
5
4
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 час
Май не сте виждали на американците самолетоносачите са 8 пъти по-големи и мн на брой.С това и държат всички океани и търговията.Слана ако може да ги попари, няма да е никак зле.
4
8
 
1
 
! Отговори
Самада Сиготури преди 1 час
Искаме пак да ядем ядрени бомби!
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
На руския самолетоносач дойдоха ли въглищата от Донбас
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Като нямат собствени ще приемат американски, много тъжно.
1
3
 
4
 
! Отговори
Editor-in-chief преди 2 часа
Последно - този тест от съществено, или от изключително значение е?Седем пъти казахме изключително, оп те станали осем.