Милиардерът Мохамед Ал Файед е най-големият сексуален престъпник в света?

Над 200 жени са съобщили, че са жертви на покойния богаташ
Обновена: 11 окт 2024 09:54 | 11 окт 2024 09:54, Елка Василева
116
Милиардерът Мохамед Ал Файед е най-големият сексуален престъпник в света?
Снимка: архив, БГНЕС

Покойният милиардер Мохамед Ал Файед може да се окаже най-големият сексуален престъпник в света. Броят на жените, които твърдят, че са насилвани от бившия собственик на известния лондонски магазин „Хародс“, вече надхвърли 200.

Още по темата
Още 65 жени са се свързали с Би Би Си, след като британската медия пусна документален филм с някои от жертвите на египетския бизнесмен. Част от тях твърдят, че са подавали сигнали в полицията през годините, но никой не е дръзвал да повдигне обвинения на милиардера, предаде кореспондентът на Нова тв.

Кралската прокуратура е получила 19 сигнала и е работила много усилено по всеки случай. Не са събрани достатъчно доказателства обаче, за да бъде осъден Ал Файед. Той е бил заобиколен от голям екип от добри адвокати, които са заличавали всякакви възможни следи и доказателства.

В момента популярният магазин „Хародс“ е затрупан със стотици оплаквания от служителки, които твърдят, че са сексуални жертви на милиардера, и ги обезщетява, за да не стане още по-голям скандала в Обединеното кралство. Оказва се, че не само на Острова се случват самопризнания на пострадали жени. Малайзия, Канада, САЩ и Дубай са сред страните, в които Мохамед също е извършвал сексуални посегателства.

Появиха се шокиращи признания от жени, които твърдят, че от 1997 г. до 2013 г. Ал Файед се е възползвал от тях. По думите им НR отделът на луксозния магазин е бил превърнат в машина за откриване на момичета, които биха се харесали на египетския магнат. Припомняме, че се появи информация за двама назначени лекари, които били анагажирани да следят гинекологичното състояние и здраве на тези жени, които най-често били назначавани за лични асистенти, секретарки и дори детегледачки в дома на Ал Файед.

Първото обвинение

В най-ранното обвинение в малтретиране, споделено с BBC, жена казва, че е била нападната от Ал Файед в Дубай през 1977 г., осем години преди покупката на Harrods да му помогне да стане известно име в Обединеното кралство.

Тя описва, как Ал Файед лично я е преследвал и заплашвал. Жени, които са работили в Harrods, казват, че по-късно той е извършил подобни тактики на сплашване чрез екип от служители по сигурността.

Бивша гримьорка на BBC също твърди, че е била сексуално нападната от Ал Файед, когато е работила върху епизод от шоу  през 1989 г., в което милиардерът е интервюиран във Вила Уиндзор, дома му в Париж.

Историята на Марго - от интервю за работа до изнасилване в имение

Марго е била на 19 години, когато отговорила на обява за работа в списание The Lady през 1985 г. за позиция като бавачка и гувернантка в Съри. Тя изпратила молбата си и снимка, както било поискано. Сторило й се странно, че в края на интервюто е била попитана дали има, или някога е имала гадже.

„Казах не… Интервюиращият изглеждаше облекчен за това“, казва тя пред BBC.

Едва когато й била предложена работата, й казали, че ще работи за Ал Файед и семейството му, в имението им Бароу Грийн Корт в Окстед. Майка й я насърчила да опита.

„Спомням си, че ме караха в лимузина с шофьор през невероятно впечатляващите входни порти на Бароу Грийн Корт и дългата алея до масивна тухлена къща“, казва тя.

Вътре Марго казва, че е била въведена в малка, слабо осветена стая - която имало единично легло, бюро и вътрешен телефон. Скоро тя се научила да се страхува от звука на звънене и Ал Файед, който я призовава. Очаквайки да види децата, тя го намирала сам. Тогава започнали многократните сексуални посегателства.

„Работата просто не съществуваше. Той нямаше нужда от бавачка. Той не искаше бавачка“, казва тя пред BBC.

В продължение на пет дни Марго казва, че е виждала децата само два пъти и не й е било позволено да общува с тях. Вместо това всеки път, когато е била викана Ал Файед, те е била сексуално насилвана от него - на различни места в имението, включително закрит басейн, градини и кабинет.

Чувствала се в капан.

„Влезеш ли веднъж в къщата, не можеш да излезеш. Трябва да слезете по дълга алея и през големи порти в дъното. Той трябва да даде разрешение портите да се отворят“, разказва Марго пред BBC.

Една сутрин в ранните часове Ал Файед влязъл в стаята й, влязъл в леглото й, притиснал я към стената и я изнасилил.

След като той напуснал стаята й, тя веднага опаковала куфара си и казала на Ал Файед по-късно същия ден, че иска да си тръгне и не разбира защо е там. Но той отказал и й казал, че длъжностната характеристика ще „стане много по-ясна с времето“.

Той й казал да му даде още 24 часа, че ще й купи къща и ще й даде повече пари. Марго твърди, че той много се ядосал, когато тя отново му казала, че иска да си тръгне.

„Бях държана в Бароу Грийн Корт, против волята си, като затворник в продължение на няколко дни и все още смятам, че имах голям късмет да избягам".

Тя казва, че в крайна сметка той я пуснал да си тръгне, но докато си отивала, член на персонала й казал „да не казва нищо за времето си тук, или животът ми ще стане много труден“.

„Поглеждайки назад, смятам, че бях вербувана само като потенциален секс партньор или играчка за Ал Файед, оттук и въпросите на интервюто, за да се установи дали съм била девствена“, казва Марго. „Събитията от тази седмица ми повлияха оттогава, вече не съм същият доверчив човек и никога няма да бъда.“

BBC чува разкази и на други жени, които казват, че са били вербувани като бавачки, готвачи и камериерки, които казват, че са били малтретирани в частните му жилища. Те също твърдят, че когато са пристигнали, работата им е изглеждала несъществуваща и смятат, че са били наети под фалшив претекст.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от София
3 млрд. лв. нужни за оздравяването на "Топлофикация София"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Аааааа, аз по-голям от Тръмп не знам да има. Цял живот млади мацки покрай него, и една не се оплака. А накрая го осъдиха заради една дърта, грозна и вмирисана ****ра, която той "изнасилил", като се доближил на "опасно близо" разстояние от нея.........
71
2
 
6
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 2 часа
Поредната статия-пом.ия...От 1977 до сега са минали почти 50г.Деменцията и тежката склероза са виновни...
70
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Цяло предаване имаше по ББС относно тоя еми то човештинка като имаш толкова пари и власт и толкова риба работи за теб в твоето езеро нормално е да огладнява 😃
69
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
До Анонимен 56 За едно нещо бъркаш. Пичът, ако е пич наистина, винаги държи на думата си. Щом нищо не е завещал на някои, значи нищо не им е обещавал. Ако са получили подаръци, то е било навремето, когато са имали някакви отношения с него и после всичко е приключило. Ако пък е обещавал големи бонуси, но не им е дал нищо и с това ги е озлобил, значи не е никакъв пич, а е най-обикновен негодник, въпреки милиардите си.
68
0
 
5
 
! Отговори
Пипо преди 4 часа
След дъжд качулка.... Кой трябва сега да прехвалим за това разследване и да чуем от прокуратурата как ще го накажат ако обвиненията се окажат верни...
67
3
 
0
 
! Отговори
Пловдив преди 4 часа
Въобще,не можеш да се Докоснеш,до моето интелектуално ниво,ще ти е трудно,да не кажа,невъзможно.Ограничен си,Яко.
66
3
 
1
 
! Отговори
Пловдив преди 4 часа
Коя е тази тенесистка,как се казва?По- добре,да си мълчиш,и,хората да те мислят за ***, отколкото,да кажеш нещо,и да разсееш всички съмнения.
65
9
 
8
 
! Отговори
Българостанец преди 4 часа
Ние от Българстан сме твърдо застъпени зад правоверния Ал-Файед! За нас всички жени са ку**и и тяхното място е в кухнята. Те нямат права, а само задължения към нас!
64
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 часа
А, и други златотърсачки ще се появят. Няма да са само тия.
63
10
 
19
 
! Отговори
00-11 преди 5 часа
"""Многократно била насилвана... """" -------- Но, вместо да напусне още същия ден и да се обърне със заявление в полицията, че е била "изнасилена", е избрала да остане в разкошното имение на милиардера и да получава солидна заплата!? Е, туй.., как става???????
62
7
 
16
 
! Отговори
Русия преди 6 часа
Британия иска да заличи убийството а сина му и снаха му ф Париж 1997г. Ал фаейд много въпроси задаваше за Доди и пръцеса Даяна.
61
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
До Пловдив Очакваме да заминеш за русия или китай копейка. Нали си спомняш как една китайска тенисистка изчезна преди 2 години? И как после се оказа, че си е била заплюта от един партиец от политбюро на централния комитет.
60
7
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 6 часа
Ха , че аз без да съм милионер съм ги навървил към сто и нещо ! Сега съм на 62 и пак имам любовница на 42 !
59
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
То и у Нас в момента шефовете си търбушат амбициозните служителки, а те си мислят, че ще станат принцес, а са просто поредната бройка. Старите хора са казали, че ако искаш да ти върви бизнеса да не си ползваш онази работа там дето си вадиш хляба.
58
14
 
16
 
! Отговори
Пловдив преди 6 часа
Значи, ЕВРОПА,излиза,че е една клоака, богаташите,си правят каквото искат,без да им търсят отговорност,това ли са , европейски ценности .Трагедия.
57
6
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 часа
Евалла , накефил се е яко !
56
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Млади моми от бедни семейства са търсили финансови облаги. Този човек им е дал възможност да получат нещо и да си живеят с илюзията че ще се омъжат за милиардер. В такива случаи явно целта оправдава жертвите. Те много добре са знаели за какво става въпрос. Сами са отишли там. Естествено че обявата е била за "бавачка". Кой милиардер ще обяви че търси *** ? Забележете че сега се сетили да говорят. Защо? Защото той се е гътнал и нищо не им е оставил. Пич от всякъде.
55
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Помните ли Доди ал Файед и Даяна, които загинаха в адска катастрофа, още тогава се говореше за партита масовки с много безплатна дрога и алкохол, парите и властта развращават!
54
4
 
39
 
! Отговори
Политкоретен преди 6 часа
В момента всичките шейхове в Дубай правят същото, че и по-лошо. За имението Плейбой или рапърските партита да не говорим. Интересно, че се сетихте точно за този милиардер.
53
2
 
7
 
! Отговори
Продълж. 3 преди 6 часа
Другата хитруша се оказа по-съобразителна. След като се увери, че няма да я вземат за снаха, се примири, но не прекъсна връзката си с баламурника и дори се стигна до подаряване на златни бижута. Така майка му се опита да разкара нахалницата. Но, ако искате вярвайте, до ден днешен тази поддържа отношения с него, макар че той отдавна вече е женен и има дете. Но стигна до висок пост и тази явно няма намерение да се откаже от него. С две думи, във всеки клас има такива амбициозни "изпълнителки".