Задава се почти летен уикенд, градусите гонят 30

От вторник започват валежи и температурите ще се понижат с 5-6 градуса
28 мар 2024 11:00, Красимир Ангелов
4
Задава се почти летен уикенд, градусите гонят 30

Доста топли и слънчеви се очаква да бъдат последните дни на март.

"От утре валежите ще бъдат история. Днес следобед ще превалява главно в централните и източните райони. В София единствено вятърът ще създава проблеми на гражданите - до 35-40 км/ч. Но той бързо ще подгони облаците на изток", съобщи нашият синоптик Петър Янков в "България сутрин".

От утре ни очаква постепенно повишение на температурите, като на места те ще достигат 28-29 градуса, стана ясно от думите му.

"Времето е много динамично, затоплянето е рязко. В понеделник ще бъдем свидетели на температури над 30 градуса в североизточните райони. От вторник започват валежи и температурите ще се понижат с 5-6 градуса, с максимални до 22-23 градуса. Ще превалява дъжд. Няма опасност от поройни валежи", каза още Янков за Bulgaria ON AIR.

Информация за любителите на белите спортове - ще има сняг в планините и в началото на април. Всички скиори ще могат да се радват на добри условия за ски, отбеляза синоптикът.

Според прогнозата му в началото на април времето ще бъде по-динамично и сравнително топло. Валежите ще бъдат главно на 2-3 април и около 6-8 април. Следва чувствително затопляне и сухо време до средата на месеца. Април ще бъде по-сух от нормалното и с чувствително затопляне. Няма условия за слани.

Вижте видеото с цялата прогноза

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от Видео прогноза
Облачно и дъждовно ще е над Централна и Източна България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Високите градуси говорят, ама премълчават за бурния вятър, който д yx а навън. Толкова е силен, че градусите изобщо не ни радват.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Супер :)