Адела Пеева - специален гост в Кан

Българската режисьорка е сред 20-те поканени на престижния фестивал
29 апр 2011 11:34, Петя Славова
6
Адела Пеева - специален гост в Кан
Снимка: София Филм Фест

Известният български кинорежисьор - документалист Адела Пеева е един от 20те избрани изтъкнати кино творци от Европа, поканени да бъдат специални гости на тазгодишния филмов фестивал в Кан.

Тя е автор на култовите „Чия е тази песен?”, „Развод по албански” и на филма „Кметът”,

По време на тържествата ще бъде проведена и конференция "The Future MEDIA Programme" - Europe listens to the Audiovisual Industry”, на която ще бъде обсъдено бъдещето на програмата.

Непосредствено преди заминаването си за Кан, Адела Пеева ще представи в Мюнхен немската версия на филма „Кметът” в рамките на седмицата на българското кино в Германия, организирана от Националния филмов център и Гьоте-институт България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
ama napravete edin film za mizernicite v balgaria pokajete gradovete ylicite horata kakvi sa neshtastnici blokovete kadeto jiveiat vse edno v kilii bez da sa osadeni razgradenite zavodi i predpriatia potanali v byreni mrasotiata kazanite tarataikite vtora ypotreba drehite vtora ypotreba ot ymrelite germanci italianci i t.n.
6
0
 
0
 
! Отговори
mancho преди 13 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Да, "Чия е тази песен" е много интересн филм - като тема за изследване, но е направен (нарочно или не) много, много (меко казано) провокативно... Губи се замисъла за мен..
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, много впечатляващ филм -"Чия е тази песен".
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БНТ е канила тази режисьорка да говори и е пускала някои от филмите й, просто не сте им обърнали внимание
3
1
 
3
 
! Отговори
кино преди 13 години
Много се радвам, че български документалист е оценен да присъства в Кан. Аз си признавам, че не бях чувал за тази жена, но пък човек не може да знае всичко:) Но поне гледах част от филмите й след като прочетох за нея:)Странно ми е едно: защо трябва да разбирам за български режисьор от факта, че са я поканили в Кан, а не например от медиите, от БНТ (нали е обществена тв, боже). Мога да кажа, че имам доста широка обща култура, чета доста, информирам се, направо се почувствах неловко в случая
2
0
 
1
 
! Отговори
Tanya преди 13 години
Браво Адела, много се радвам за теб. Загубихме се във времето, но много съм щастлива, че ти продължаваш да правиш хубави филми. Успехи в Кан.
1
1
 
4
 
! Отговори
Katia преди 13 години
Радвам се на тази новина. Прекрасни филми направи тази жена! Браво и успех!