"Милениум" - специален акцент на София Филм Фест

Селектираните филми са насочени към идеята за премахване на бедността и насърчаване на човешото и социално развитие
6 мар 2012 12:48, Петя Славова
0
"Милениум" - специален акцент на София Филм Фест
Снимка: София Филм Фест

Специална програма от документални филми ще бъде показана за първи път на 16-ото издание на София Филм Фест. Тя е част от Международния филмов фестивал „Милениум” - Брюксел.

Селектираните филми са насочени към идеята за премахване на бедността и насърчаване на човешото и социално развитие. Тези цели са част от Декларация на хилядолетието, приета на 8 септември 2000 г. в Ню Йорк от всички държави-членки на ООН.

Девет години по-късно Любомир Георгиев и Златина Русева създават международния филмов фестивал „Милениум”. Форумът е единственото световно киносъбитие, посветено на Целите на хилядолетието.

По време на София Филм Фест може да видим едни от най-добрите филми, представени на „Милениум“ в Брюксел. Специален гост на панорамата ще бъде г-н Антонио Виджиланте, директор на ООН - Брюксел и директор на Програмата за развитие на ООН - офис Брюксел. Той ще открие панорамата с корейския документален филм „Моят босоног приятел” на режисьора Сеон Гю Ли.

В тази категория влизат още „Грийн” на Патрик Руксел, „Когато клонът се счупи” на китайския режисьор Джи Дан, „Контакт” на австралийците Бентли Дийн и Мартин Бътлър. „Снимане с мурси” на Бен Янг и Олисарали Олибу, „Шахта № 8” (2010) на Мариана Каат и иранският „Шесто чувство” на Махмуд Рахмани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари