Влакът на София Мийтингс потегли

От 15 до 16 март ще се състои деветото издание
15 мар 2012 10:09, Петя Славова
0
Влакът на София Мийтингс потегли
Снимка: София Филм Фест

Деветото издание на София Мийтингс ще се състои от 15 до 18 март 2012 г. в рамките на 16-ия Международен София Филм Фест (9-18-29 март 2012 г.). София Мийтингс се провежда с подкрепата на програмите МЕДИА на Европейския съюз. София Мийтингс е форум, насочен към професионалната киноаудитория – режисьори, продуценти, дистрибутори, представители на финансиращи организации и филмови фестивали, който се провежда в два самостоятелни модула: Pitching – представяне на проекти за първи, втори или трети пълнометражен игрален филм на режисьори, търсещи финансова подкрепа или ко-продуценти.

Balkan Screenings (Балкански филмови прожекции) – панорама на най-новите български и балкански пълнометражни и късометражни игрални филми. Прожекциите са предназначени за представители на филмови фестивали, международни компании за разпространение на филми и журналисти. Паралелно ще се проведе интензивна програма от лекции, представяне на тренинг програми и дискусионни панели.

Фондацията за кино Robert Bosch, подпомагаща късометражни игрални, документални и анимационни копродукции между Германия и Югоизточна Европа, ще представи за шести път своята The Co-production Prize. В рамките на презентацията ще се състои представяне на проекти на млади български режисьори, търсещи копродукция, пред пристигнали за целта немски продуценти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари