Тръгват хайки за такса куче в София

24 лв. е годишната такса за домашен любимец
21 яну 2010 16:12,
231
Тръгват хайки за такса куче в София
Снимка: БГНЕС

До месец Столичната община стартира акция за издирване на домашни кучета, които не са регистрирани и не им е платена такса.

Проверките ще се правят от служители на Столичния инспекторат, ветеринари и чиновници от районните кметства.

Визитите по домовете трябва да установят колко са хората, които имат четириноги домашни любимци, колко кучета гледат, регистрирали ли са ги и плащат ли им таксата, която е 24 лв. на година.

По ветеринарния закон всеки притежател на куче трябва да го регистрира в животинска лечебница и да му плаща такса в общината по местоживеене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
до 106 преди 14 години
Бе ко ти пука...
108
0
 
1
 
! Отговори
ГЛОБИ преди 14 години
Има хора с по 4-5-6 кучета в апартамент, което е меко казано е превръщане на жилището в животновъдна ферма. Да не говорим за хигиена, миризми, лаене и подобно. Тези хора със сигурност не са си плащали таксите за кучетата от години, а цяла София е "замърсена" с кучешки екскременти. Това е толкова нехигиенично, че нямам думи.
107
0
 
1
 
! Отговори
Doggy Style преди 14 години
Извинете, Вие нормален ли сте?
106
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
От чисто практична гледна точка ... Как ще се пробежда проверката и как ще се доказва платена такса ? Листчето постоянно в джобчето ли трябва ли да е ?Бъкаме от идеи --- но *** !
105
0
 
1
 
! Отговори
Anti Kuchev преди 14 години
nai-posle!!! Stiga sme gazili kucheshki *** i nosim zarazite po domovete si. I na koito kuchkar kucheto se izdriska i ne mu subere govnoto ...po 100 kinta globa. Znaete li kolko kucheshki *** dishame za edna godina v Sofia? Okolo 1000 kilograma, suhi, vuv vid na prah i pulni s gadni mikrobi. Da ste jivi i zdravi vsichki kuchkari..mrusni. Tenijata da ne izliza ot domovete VI.
104
0
 
1
 
! Отговори
Кучка преди 14 години
Сега поне *** ще си стоят в къщи,и няма да осират навред, щото не му е платена таксата... И белким сега собствениците ,които се престрашат да ги изкарат , да ги държат вързани. А който има куче в нелегалност - да ги пускат на ловни дружинки да се кефят.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Защо не се тръгне за шайка за ***?За тях кой ще плаща ? Те са по принцип общинска собственност ...
102
0
 
1
 
! Отговори
обещавам преди 14 години
Ако Бойко ги вкара в правия път тия м*ан*гали с кучета да си плащат данъка ставам избирател на Герб во век и веков. Обещавам!
101
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Лукса да имаш куче" какъв лукс бе *** ти плащаш ли за лукса да имаш приятели макар че едва ли ти се намират? Това е просто начин да посъберат някой лев отгоре и да се тупат в гърдите че имали излишък както данък телевизор преди години и други подобни глупости.
100
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Като чета коментарите съм невероятно доволен! Като се обсъждаше акциза нацигарите казвахте - "Браво! ама още да го вдигат", като си мислехте "не е за мен". Сега е ред на кучкарите. Хахаха! Спокойно за всеки ще има - всичко по реда си! Като се обсъждаха бездомните кучета викахте "ама... ама виновни са хората" - ето подгониха вас, хората! Не ревете - вие гласувахте избрахте ГЕРБ! До всеки ще стигне - я безработица, яданъчни прагове, я акцизи, я такси, я следене... Само спокойно!
99
0
 
1
 
! Отговори
АБ преди 14 години
един западно европеец никога няма да заведе кучето си на детската площадка! и това за отделните градини не е вярно
98
0
 
1
 
! Отговори
^ преди 14 години
нищо не можеш да направиш, ***. В най-добрия за теб случай, ще си събираш зъбите със счупени пръсти. Такива кандидат-хулигани, дето висят пред монитора са ми ясни. Бегай да сучеш.
97
0
 
1
 
! Отговори
ал преди 14 години
Първо това не са го измислили ГЕРБ, а закона го има отпреди поне 1 година. друг е въпроса, че доскоро имаше около 30 случая на регистрирани кучета. Аз също имам кучо, ретривърче (т.е. антипод на депутат) - НЯМА да му платя никакъв данък, защото:1. живея в къща и кучето - в двора2. излиза навън естествено, *** много ясно - но аз пък като излизам по улиците да не би да няма дупки? да не би да не чупя колата си?3. таксата е - боли *** фара, няма да пусна никой в нас, прокурорска заповед ли?
96
0
 
1
 
! Отговори
hm преди 14 години
"Визитите по домовете" ... Тия хора наред ли са въобще???
95
0
 
1
 
! Отговори
67 до ^ преди 14 години
Ами аз ти казах, в момента рефрешвам страницата и очаквам да ми отговориш, пък като се видим ще ти обадя какво ще направя по въпроса с устата ти кирлива дето много знае!
94
0
 
1
 
! Отговори
Диана преди 14 години
Точно за това трябва да се плаща такса. За да могат с тези пари да се приберат бездомните кучета в кучкарниците. И глоби трябва да сложат за тези, които си изхвърлят кучетата. Щото аз още не съм видяла куче дето да е дошло от гората, всичките някой ги е гледал преди да отидат на улицата.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не спорете с кучкарите бре, това са увредени хора, които отказват да приемат всякаква критика. А единствените им доводи са, че видиш ли "не са само те проблем" Ми по тая логика давай да сер*м по пътя и ние и да се изнасилваме и крадем - няма да е само това проблема...
92
0
 
1
 
! Отговори
^ преди 14 години
аха, ербап съм. И кво ше направиш по въпроса, ***?
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Децата си играят в пясъчника с фасовете и пласмасовите чашки от кафета на родителите си, вие кучетата веднага ги вкарахте там.
90
0
 
1
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Боли ме фара, нямам куче, просто искам да се посмея на глупостите които се случват в Бг.