За 3 месеца над 1500 пешеходци са глобени в София

Точно 200 са катаджиите, които обикалят столицата
Обновена: 2 сеп 2011 21:21 | 2 сеп 2011 21:21,
57
За 3 месеца над 1500 пешеходци са глобени в София
Снимка: Булфото

Катаджиите в София са санкционирали над 1500 пешеходци заради пресичане на необозначени за това места.

Бройката е само за три месеца, от началото на юни до сега, обяви шефът на столичния КАТ Богдан Милчев.

Пътна полиция ще следи и санкционира и шофьорите, които не дават предимство на пешеходна пътека с отнемане на четири контролни точки и глоба от 50 лева. Докато има и един убит при катастрофа, значи, че ние трябва да работим много усилено", закани се той пред "Фокус".

По думите му, ако всеки пешеходец, преди да слезе на пешеходната пътека, си вдигне ръката, показвайки на шофьора, че желае да пресече, със сигурност ще премине безопасно.

Милчев смята още, че обществото ни е болно по отношение на инстинкта за самосъхранение и сме безотговорни към собствения си живот.

"Да тръгнеш да правиш обратен завой на булевард "Рожен" и на Околовръстния път, това е все едно да скочиш от осмия етаж и да чакаш евентуално да ти се отвори парашутът", изрази се образно той.

Още статистика от КАТ:

– 2500 нарушители са заснети с камери в София само за август;
– за трите месеца юни, юли и август над 10 000 водачи са заснети и са санкционирани;
– над 25 000 призовки са изпратени за трите месеца.

Още по темата

"Необходими са ни още поне шест камери, които да разположим на всички възлови места, на които е възможно развиване на голяма скорост и където стават произшествията с фатален край.

Те са известни на цялото общество – бул. "България", бул. "Рожен", улица 202-ра, бул. "Владимир Вазов", Ботевградско шосе", каза още Милчев.

Според него обаче се очертава тенденция водачите да стават все по-дисциплинирани.

"Ние не се крием, няма вече да видите полицай, който да се крие зад храстите. Полицаят стои на явно, демонстративно място, неговата идея е превенция, да не допуска нарушители", кълне се шефът на КАТ.

В КАТ-София има около 200 катаджии, които всекидневно контролират движението и водачите, три стационарни камери и шест мобилни, допълни Богдан Милчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
56 преди 12 години
54, а занеш ли колко пъти съм спирал на пешеходна пътека понеже някой е застанал на нея, и след като спра седим и се гледаме тъпо - той човекът просто си седи там, а не е тръгнал да пресича. даже с гаджето ми съм имал скандали по този повод
54
1
 
1
 
! Отговори
митака преди 12 години
54 ti si nqkade ot provinciqta.....
53
1
 
4
 
! Отговори
Не само пешеходците! преди 12 години
Някой знае ли как се пресича дори и на пешеходна пътека ?? Дори и там чакаш 5 минути да спре някой ,за да минеш ! Тях кой ще ги глоби ?
52
0
 
0
 
! Отговори
NA преди 12 години
Много от тези хора си го заслужават, трябва да се научат, браво на общината и КАТ за решимостта.
51
2
 
2
 
! Отговори
DO PE6EHODCITE преди 12 години
MOLQ, NEKA SE SUBRAZQVAME EDIN S DRUG, NIE /VODA4ITE/ S VAS I VIE S NAS. A NE KATO PRESI4ATE DA ZABAVQTE HOD, DA SPIRATE I GOVORITE PO TELEFONA, PRAVOTO NA ZEBRATA E VA6E, PO ZAKON. NO S EHIDNI USMIVKI DA SE DVIJITE KATO OHLUVI, NARO4NO, DA SE VTURVATE NA PUTEKATA BEZ DA SE SPIRATE, VODI SAMO DO EDNO, PROBLEMI I ZA DVETE STRANI.AKO VI UDARI KOLA VI 4AKA BOLNICA. MOJE DA VZEMETE PARI NO ZDRAVE NE.A I GROBI6TATA SA PULNI S HORA IMALI PRAVO. ETO ZA6TO E NEOBHODIMO SUOBRAZQVANETO.
50
0
 
3
 
! Отговори
пич преди 12 години
"Ние не се крием" само се спотайвате... :D все киснете зад завой, около някое дърво, между паркирали коли.. може да се каже, че пак сте зад храстите... :) Иначе браво за пешеходците.
49
1
 
4
 
! Отговори
Борисоfffff преди 12 години
Първо кмета на София да създаде условия като маркировка, надлези, не наводнени подлези и тогава ченгетата да глобяват хората. Писна ми от комунисти!!!!!!!
48
1
 
5
 
! Отговори
милчев е перко преди 12 години
А и всички ченгета се самозабравиха вече от глупащини.Щеше да е смешно, ако не беше тревожещо.Психиката на милиционерчетата е такава, че умрат да виждат пред себе си хора с вдигнати нагоре ръце - демек, предавам се на народната милиция. Що не се разбързат, вместо да глобяват пешеходците, да разкарат ВСИЧКИ туловища на паркиралите автомобили от пешеходните тротоари. на нашата улица има поне двайсетина коли, плътно наредени върху тротоара.Всеки ден да ги глобяват,за 1месец цял надлез ще построят.
47
0
 
2
 
! Отговори
Димитър преди 12 години
Харесват ми новите методи за регулиране и превенция на нарушенията по пътищата!
46
3
 
5
 
! Отговори
Александър преди 12 години
Браво за инициативата! Крайно време е пешеходците да спазват правилата за движение!
45
0
 
5
 
! Отговори
Мария преди 12 години
Абсолютен факт е, че българите нямаме никакъв инстинкт за самосъхранение! Явно глобите са единствения начин някои хора да бъдат вразумени!
44
1
 
5
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Страхотно е, че вече има контрол и върху пешеходците! Така ще се научат да пазят себе си и да не пречат на безопасността на движението!
43
2
 
3
 
! Отговори
Илина преди 12 години
Само така, да се научат че има места обозначени и предвидени за пресичане!
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нали всичките сте супер шофьори.Колко от вас намаляват с готовност за спиране като видят,че наближава пешеходна.И въобще виждате ли знака или не разбирате,че идва такава.
41
1
 
4
 
! Отговори
we преди 12 години
Повечето пешеходци са като всички мотоциклетисти: аз ще си правя каквото си искам, а ти ме пази! Нагли ***.
40
1
 
4
 
! Отговори
ив преди 12 години
Емиии, то крайно време беше да започнат да глобяват и пешаходците. Заради тях водачите страдат! Много хора пресичат там, където не трябва и няма пешаходни пътеки.
39
3
 
3
 
! Отговори
Андонов преди 12 години
Управлението на ГЕРБ донася ред във всички сфери.Крайно време беше в този хаос да дойде силна ръка и да налага закона, защото друг начин няма!
38
0
 
3
 
! Отговори
софия преди 12 години
Браво, убеден съм, че въпросните пешеходци също ще подкрепят идеята, понеже аз самия съм такъв.За да се научим как трябва да бъдат нещата трябва да контролните органи да "ни покажат", че така не се прави...
37
0
 
3
 
! Отговори
кравар Петко преди 12 години
Ами крайно време беше, за да се научим къде да пресичаме и да не стават сакатлъци...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Правилно! Подкрепям! Аз съм шофьор и знам какво е да стане инцидент по вина на пешеходец и да обвинят шофьор! Има всякакви главоци!