Лифтовете "Витошко лале" 1 и 2 ще работят цяло лято

На 1 юни всички деца до 14 години ще могат да ползват лифтовете безплатно
30 май 2024 13:17, Нели Христова
11
Лифтовете "Витошко лале" 1 и 2 ще работят цяло лято
Снимка: БГНЕС

Два лифта ще работят през цялото лято за туристи и колоездачи, съобщават от "Витоша ски".

С детски празник и безплатно ползване на лифтовете за децата до 14 години ще бъде даден символичен старт на летния сезон над столицата.

Това лято в планината ще работят лифтовете "Витошко лале 1" и "Витошко лале 2", с които лесно и бързо може да се достигне до емблемата на планината – Черни връх, обясниха от "Витоша ски".

По случай Деня на детето на долната станция на "Витошко лале 1" от 10 часа е подготвена интересна развлекателна програма за децата, която включва търсене на съкровища, стрелба с лък, отборни игри и други забавления на открито, в които всеки свободно ще може да се включи през целия ден, посочиха от "Витоша ски". На 1 юни всички деца до 14 години ще могат да ползват лифтовете безплатно за разходки, като задължително трябва да имат придружител.

От 9:00 до 16:30 часа всяка събота и неделя през сезона, при благоприятни метеорологични условия, за туристи и колоездачи ще работят ПВЛ "Витошко лале 1" и ПВЛ "Витошко лале 2". С помощта на лифтовете се достига бързо и лесно до изходните точки на множество пешеходни и веломаршрути из цялата планина, обясниха от "Витоша ски".

И това лято за всички планински колоездачи ще се предлагат специалните "МТБ карти", които дават възможност за целодневно, полудневно или уикенд ползване на съоръженията. Налични за продажба са всякакъв тип билети, семейни пакети и билети за колоездачи и парапланеристи, а тази година за първи път има опция и за сезонна лятна карта, посочиха от "Витоша ски".

По думите им едно от очакваните събития за сезона е отварянето на трасето за спускане "Лалето", което от 1 юни и ще предложи много адреналин и емоции за по-напредналите планински колоездачи. В края на септември Витоша за първи път ще бъде домакин на международно състезание по планинско колоездене, част от календара на Международния колоездачен съюз и носещо точки за световната ранглиста, което ще се проведе именно там, обясниха още от "Витоша ски".

През миналата седмица Столичният общински съвет проведе извънредно заседание по повод изясняване на обстоятелствата в периода 2007-2024 г., довели до постоянното спиране на работата на всички въжени съоръжения, осигуряващи достъпа от София до Природен парк "Витоша".

След множество дебати заседанието на СОС приключи с предложение за създаване на временна комисия за ситуацията с лифтовете в планината Витоша.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от София
Започнва премахването на треви от тротоарите в София
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Марин преди 3 седмици
Най-после добра новина. Но лифтовете и съоръженията на Витоша са много остаряли и отдавна плачат за подмяна.
9
0
 
0
 
! Отговори
Тони преди 3 седмици
Много добре! Дано оправят и останали лифтове в обозримо бъдеще
8
0
 
1
 
! Отговори
Елена преди 3 седмици
Дано власт имащите да създадат условия да има повече лифтове в планините
7
1
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
Стига елементарни, безмислени маневри.Симеоновският е основния довеждащ лифт.Без него останалите са безмислени,особено през лятото.Пуснете го.
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И кой ще ги ползва тези през лятото?! Това са скиорски лифтове за пистите през зимата. Ама нали трябва да имитираме дейност.
5
1
 
8
 
! Отговори
Знаете ли, че... преди 4 седмици
Тези два лифта са на същия производител и на същата възраст като кабинковия, за който "няма части" и затова не можел да работи повече.
4
0
 
4
 
! Отговори
да преди 4 седмици
кмето е виновен
3
0
 
6
 
! Отговори
Страхотно преди 4 седмици
а до там с кола :) закривай
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е нали Витоша беше останала без лифтове? Или пак Герберска предизборна пропаганда?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Надявам се ще забраните и бракмите нагоре до Алеко?