Готвят постоянна контрола за крайградските автобуси в София

Експериментират с нов проект – пътниците се качват само от първата врата
15 окт 2012 18:24, Красимир Ангелов
83
Готвят постоянна контрола за крайградските автобуси в София
Снимка: Булфото

Масови проверки за нередовни пътници по крайградските линии на автобусите започват от "Центъра за градска мобилност", съобщиха от Столична община.

Те стартират от днес и са насочени към редовността на пътниците и качеството на обслужване в тези линии.

Освен това ще бъде въведен нов проект, който предвижда постоянен контрол в превозното средство. Първата линия, по която ще бъдат извършвани новият тип проверки, е номер 59 – от кв. "Княжево" до с. Мърчаево.

По време на проверките от пътуващите ще се изисква качване само от първата врата и слизане от задната врата. При влизане в превозното средство пътникът ще е длъжен да представи за проверка картата си за пътуване или да перфорира билет пред инспектора по контрола.

Ако няма билет – такъв ще се купува от шофьора на автобуса. Единственото изискване ще е наличието на редовен превозен документ, за да може да се осъществи пътуването – няма да бъдат налагани друг тип санкции.

Целта на новата методика е да се подобри контролът и да се стимулира гражданите, ползващи услугите на градския транспорт, да купуват необходимите превозни документи, съобразени с броя на пътуванията – карта, билети за многократно пътуване или билети за еднократно пътуване, отчитат от Общината.

Всяко от превозните средства, в които ще се осъществява постоянен контрол, ще е допълнително обозначено с указателни табели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da tova e dobro kato ideq obacha kak da si kupq bilet v tazi liniq 59 specialno koqto shte e purvata s postoqnen kontrol kato purvo nqma spirki pod koito da se kriq ot dajda ili snega a vtoro v avtobusa vali poveche ot kolkoto navun nqma nikakvo parno i ne moe 50 choveka ot 1 spirka da se kachat ot 1 vrata sutrin kogato vsichki barzat za rabota i predstavqte li si kolko shte zabavi tova prodaljitelnostaa na putuvaneto prosto nqmam dumi za teq nedoizmisleni nachinaniq
69
8
 
2
 
! Отговори
безработен преди 11 години
ГЕРБ обещава средна заплата до 2000 лева, ако дойде на власт.
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, не трябва да има гратисчии! Но ми е много интересно как 30 човека ще се качат в автобус/тролей/трамвай в час пик през предната врата, един по един ще се таксуват и после къде отиват - навътре в претъпкания автобус? И как така някой който е по средата на превозното средство ще отиде най-отзад, за да слезе? Говоря за тролей 1 вечерта към 18 часа на спирките м/у моста Чавдар и паметник Васил Левски. Това сигурно е най-претъпканата линия. И наистина, вземете ги изчистете тези автобуси!
67
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен 2 преди 11 години
Практиката в Европа е подобна.Качваш се само от първа врата и си валидираш картата или билета пред шофьора на автобуса.Валидатор има съответно само при него.Така всеки плаща.Тук разликата е, че ще има контроли и най-***-указателни табели.Глобата да се плаща веднага или по-желание по-късно, но да е повече пари!Но най-важното е да има събираемост на тези глоби!Не плащаш 15 дни, на 16-тия става двойна и т.н.После те съдят и идва съдия изпълнителя във вас!Така се прави в Европа!!
66
1
 
10
 
! Отговори
избирател преди 11 години
След опустошителния тайфун, който мина през държавата БСП-ДПС-ДС , най после малко слънце. ГЕРБ ще въведат ред навсякъде , че няма да ги пуснем и през втория си мандат. Погледнете София как се е разхубавила и се сетете за Каракачанов-БСП, който въведе купони или Софиянски с неговите *** от СДС.
65
6
 
1
 
! Отговори
чухипи преди 11 години
На всички управляващи най-голямата им мъка беше шепата гратисчии, които все още оцеляват в отчаяната битка с контрольорите. С тази мярка ще ги премахнат окончателно, но нямат си и на идея какъв ще си го надънят. Общината ще похарчи повече, отколкото ще спечели /от нашите пари/. Хората които се возят на гърба на шофьора /по думите на контрольорите/ вече ще се возят на гърбовете на другите хора, както сме всички в градския транспорт всяка сутрин.
64
0
 
5
 
! Отговори
Ивчо преди 11 години
В САЩ съществува тази практика и тя е с доказана ефективност. Но никой не задължава пътниците да слизат само от задната врата, тъй като това може да се окаже проблемно в някои ситуации.
63
1
 
34
 
! Отговори
ratchet преди 11 години
всичко това е хубаво като идея, ама кога ще започнат и гнусните *** да си плащат билетите?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
канадците са си решили проблема с качването от предната врата. Има си едни оградки за опашката, така че да няма струпване от народ на предната врата и всеки си чака реда да се качи
61
0
 
6
 
! Отговори
do 67 преди 11 години
Що пък да спира да губи време, да гори бензин или щото си те мързи да си дигнеш ръчичките да махнеш?!И това трябва да се въведе да спира само при махнат палец и натинат бутон стоп и без това има супер тъпо разположени спирки на по 50 метра. Краченцата няма да ви паднат.
60
0
 
17
 
! Отговори
Леле преди 11 години
Да се сети някоя леля да измие седалките на автобус 72, че то вътре не са *** не са ***, *** засъхнали пикня екскременти и други части от хора по задните седалки на автобуса или май тая линия беше частна и не подлежеше на контрол, ааа, и докога контролата ще се прави че не е видяла *** в автобуса, техната мама, едно време като се провикнеше в автобуса некой "Некой мирише много лошо , трябва му ***" и *** слизаха , а сега дори "не ги забелязват"...
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам да експериментират и с друг модел - спирането да е задължително на спирките.омръзна ми да чакам на спирката и рейса да дава газ и отминава.Когато няма за слизане шофьорите не спират на спирка, дори там да чака някой.Рейсовете са техни лични, на бащите им.Дори да няма никой на спирката да спират.Затова е тази спирка.Може някой да иска да се качи и в момента когато шофьорът гледа от 100 м. спирката, този някой още да не е на спирката.Какви хора са тези шофьори?
58
7
 
5
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 11 години
на "СОФЕТАТА " девиза е " с нахалство към прогрес ", защо ли трасицията СИ Е СПАЗВАТ и ПРАКТИКУВАТ - криво разбрана "ЦИВИЛИЗАЦИЯ " :)))))))
57
5
 
19
 
! Отговори
Витошко уауе преди 11 години
"Крайградски" звучи по-добре от "селски", нали?
56
5
 
18
 
! Отговори
Alexandar_313 преди 11 години
Аз имам опит които искам да споделя от Нидерландия. Там има карта (като лична) в която вкарваш пари,когато свършат. Във трамваите, влаковете и реисовете се "регистрираш" че си се качил и слязал на един апарати. Системата отчита от къде до къде и колко пари да ти изтегли. Та там всички се качват от предната врата и слизат само от задната. Аз мисля, че така е правилно . :)
55
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма ли камери ще стане като с БДЖ - вместо да даваш левче за билет, ще даваш по шепа стотинки колкото имаш и те пускат, пък като си редовен понякога и безплатно. Тази история се разиграва всяка сутрин във влака Перник - София и вечрта естествено.
54
5
 
17
 
! Отговори
пак ли терор! преди 11 години
Не контрольори, а кондуктори, бе жена!Това да занимаваш шофьора с продажба на билети е голяма тъпня! Като тръгнат към първата врата 15 души, но 3-4-*** се струпат при шофьора, за да пазаруват "превозни документи", останалите кога ще влязат? Да чакат следващия автобус, който ще пристигне следващата сряда ли?Изобщо, предварителното снабдяване с билет за градски транспорт в София е огромно притеснение за хората. Особено в неделя!Така, с два сака багаж пристигам на гарата в окръжен град в неделя вечер и се оглеждам за билети за тролея. Оказа се, че там редовно си има кондуктор, който има грижата да обикаля напред-назад и да продава билети на новокачилите се. Спокойно, културно, приятно!
53
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво па толкова сте се зачудили как ще ги накарат да се качват през предната врата? С бой ще ги накарат! С бой, стриганье и ибанье. Друг начин да накараш селчура да плаща нема.
52
1
 
20
 
! Отговори
м преди 11 години
Като замисъл е добро. Гадното е, че това няма да важи за ***, а ще го отнасят само белите хора!
51
5
 
8
 
! Отговори
ffff преди 11 години
От личен опит знам, че е така в Дания, Швеция и Чехия.