Фандъкова сигурна: Готови сме за зимата

180 снегорина ще спасяват столицата от снега
31 окт 2012 20:54, Красимир Ангелов
59
Фандъкова сигурна: Готови сме за зимата
София е готова за зимата, увери Фандъкова. Снимка: Булфото

Столична община има готовност за зимата, остава фирмите, ангажирани със снегопочистването, да се справят със задачата и да си свършат работата, отбеляза кметът на столицата Йорданка Фандъкова, която инспектира готовността на фирма оператор за предстоящия зимен сезон.

Общо седем фирми отговарят за снегопочистването в София, а общо 13 са всички фирми, заети с почистването на Столична община, републиканските и общинските пътища, отбеляза още столичният градоначалник.

По думите й тази година за зимно почистване имат готовност 180 снегорина, като 220 са общо всички машини, които ще бъдат ангажирани. Фандъкова отчете, че те са с няколко повече спрямо миналата зима.

Тя припомни, че от миналата година машините разполагат и с GPS-система. Тази година има и допълнителни изисквания при необходимост фирмите да мобилизират и допълнително техника, това е техен ангажимент, посочи кметът. 

Още по темата

На този етап са доставени общо 18 000 тона соли за всички фирми, които ще отговарят за снегопочистването.

"До края на тази година са предвидени 3 млн. лв. за зимно поддържане и почистване, а за следващата година – 15 млн. лв. Имаме механизъм, по който при необходимост да се прехвърлят средства за зимно почистване", посочи Фандъкова.

Тя отново бе категорична, че ще се плаща само за реално свършена работа.

"Има механизми за налагане на допълнителни санкции. Миналата година на фирмите бяха наложени 3 млн. лв. санкции и удръжки за несвършена работа", заяви кметът на Столична община.

В края на септември Фандъкова си пожела по-малко сняг тази зима, за да се запази бюджета за нормалното почистване на града през останалата част от годината.

Бюджетът за снегопочистване се определя от общия бюджет за чистенето на столицата, който е около 80 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ako ne vi beshe vrodeno da lajete niamashje da stavate kmetove premieri ministri sadii i taka na tatak ,loshto e che ima po glypav narod koito vi viarva na drankanicite vi ,a tva znachi che prostotiata v tazi darjava e palna za sajalenie.
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бялото Пежо отзад много кефи обаче.
50
2
 
4
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Тя и миналата година беше "готова за зимата". После се оказа, че зимата реши да е гадна и да ни изненада със сняг.
49
2
 
8
 
! Отговори
да-да преди 11 години
Абе то едно почистване, междублоковите пространства винаги са затрупани и никой не го интересува как хората ще се доберат до домовете си, а после плащай данъци! Падне един сняг и движението блокира! Да не говорим, че няма тротоари и снегопочистваща техника точно за тези пространства....
48
2
 
5
 
! Отговори
Фандък, тошев и сие преди 11 години
А коолко ще ни струват договорите с фирмите! Не се разхождай а управляаай правилно и законосъобразно, че прокурорите вече чакат смяната на централната власт!
47
2
 
6
 
! Отговори
анонинем преди 11 години
ха ха ха фъндъка е готова да рине снега от април до септември ,а за останалите месеци снега пак ще я изненада по никое време
46
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато има сняг каруците в София не се движат и съответно улиците не се цапат с конски л**на.
45
2
 
6
 
! Отговори
Дрън дрън преди 11 години
Че тя не е готова за лятото, камо ли за зимата.Ама какви хора седят в управленските кресла. *** наглеци.
44
2
 
5
 
! Отговори
Странно преди 11 години
Имаме си зима и какво да направим ... ами май трябва да се подготвим !Не е ли по - лесно да се съберат съседите и да си изчистят снега задружно вместо някой да се прибие !Направете събрание и график кои кога чисти + глоба ( ние го правим така). Ако някои клинчи, изчиствам, а при следващото събиране на парите + глобата за всеки ден. (инициативата за почистването може да е поеме и друг срещу глобата)...Работи вече две години
43
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
#48,и пред нашия блок е така.Даже и никои от комшиите не се хващат да изчистят,та един път аз и майка ми поизчистихме колкото можахме.
42
2
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Да ти кажа нещо... всяка зима блока ме ползва за авариен техник понеже съм джип! Дай ток, ела ме дръпни, помигни ми да избутам.... аз ходя на работа, плащам данъци, вечер се връщам и хващам лопатата да рина сняг! Познай дали някой друг от блока го прави това! Миналата зима не е минал един снегорин по улицата за 4 месеца - къде са ми данъците? тва дето казваш е така, ама когато си сам, след работа, изморен - еми и аз ще мрънкам, защо плащам тогава като не получавам услуги!
41
3
 
3
 
! Отговори
Racer преди 11 години
Някой забеляза ли каква рядка вече кола има на снимката?!
40
2
 
6
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
Благодаря за съветите, но бюджета на София е 1 млрд. 100 млн. Половината от "мижавите" ни данъци, а другата половина от държавата, пак от нашите данъци, защото и клечки за зъби да си купя, плащам 20% ДДС.
39
2
 
8
 
! Отговори
изненадан преди 11 години
Опааа, кметицата да не остане по-назад от Лилянка и тя раздава интервюта как нямало да има изненади. Защо ли си мисля, че ще има ...
38
2
 
4
 
! Отговори
нен преди 11 години
то ще си покаже колко са готови!
37
2
 
8
 
! Отговори
ili преди 11 години
спомням си как Борисов обещаваше,че ще ловят снежинките във въздуха!
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тази фугурантка въобще си няма представа какво се случва в София.
35
16
 
6
 
! Отговори
До тия с претенциите преди 11 години
Купете си зимни гуми !Сложете ги навреме !Купете си лопати !Изчистете си пред вратата и тротоара на блока , къщата ! Околко колата - платили сте си за място в центъра и около него ! - когато си плащате за хляба не го оставяте в магазина да го изядат ! Гражданско мислене се създава и се учи - не се купува !Мижавите такси и данъци дето протестирате срещу тях - не стигат-особенно за претенциите които всички имаме ,това е истината и я знаем !
34
4
 
3
 
! Отговори
2 истини наведнъж преди 11 години
До края на тази година са предвидени 3 млн. лв. за зимно поддържане и почистване, а за следващата година 15 млн. лв. Имаме механизъм, по който при необходимост да се прехвърлят средства за зимно почистване", посочи Фандъкова В края на септември Фандъкова си пожела по-малко сняг тази зима, за да се запази бюджета за нормалното почистване на града през останалата част от годината.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Общината е пълна със провинция .....Няма ли един по-разбиращ да и каже на тази жена какъв кич са тези паници с цветя, дето ги е наслагала по центъра. Като ходят по Европата да трошат нашите пари, нека се огледат как хората си озеленяват. Има такива кашпи, но по една, най-много две.