НаКонтени в СОС – 9 партии с общинари в София

1 не стигна на ГЕРБ за мнозинство за първи път от 8 години
28 окт 2015 08:17,
48
НаКонтени в СОС – 9 партии с общинари в София
Кадър: YouTube

За първи път от 8 г. ГЕРБ няма да има мнозинство в Столичния общински съвет - не стигна един мандат.

Според предварителното и неофициално разпределение на 61 мандата в СОС ГЕРБ ще има 30 общински съветници, с трима по-малко от изтеклия мандат.

В новия общински съвет ще има 9 партии. За първи път в него представители ще имат "Глас народен" на Светльо Витков, "Движение 21" на Татяна Дончева, партия "Зелените" и АБВ - на Георги Първанов чрез местната коалиция "Сердика", в която участва партията.

Още по темата

Все още не е ясен точният списък с имената на новите общински съветници, тъй като не се знае дали заради преференции няма да има размествания в листите.

Освен това някои от кандидатите е възможно да се откажат. Сред тях са Ангел Джамбазки от ВМРО, който е евродепутат и вероятно ще отстъпи мястото на следващия в листата, и Георги Кадиев, който е депутат, пише "24 часа".

Групата на ГЕРБ отново ще е най-голямата в СОС. Сред новите лица в нея са певицата Йоанна Драгнева, както и членовете на младежката партийна организация Михаела Иванова и Ботьо Ботев.

Групата на Реформаторския блок ще е от 12 души. Така бившият министър на икономиката в първия кабинет "Борисов" Трайчо Трайков става общинар.

БСП ще има седем съветници. Така червените отстъпват второто място в СОС, където досега имаха 15 мандата.

По трима души вкарват коалиция "Сердика", в която влизат АБВ и "Български социалдемократи", и ВМРО.

Част от група "Хиподил" попълва състава на новия СОС - освен фронтмена Светльо Витков общински съветник става и Венцислав Мицов, тъй като "Глас народен" вкарва двама.

Двама съветници ще има и "Атака". Единият от тях е бившият депутат и кандидат за кмет на София на партията на местните избори през 2011 г. Николай Пехливанов.

Един мандат взема "Движение 21" на Татяна Дончева.

Общински съветник става банкерът и бивш финансов министър в правителството на Любен Беров - Стоян Александров.

Един мандат получава и "Зелените". Техен представител в СОС ще е Иван Велков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глас наконтен ;)
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако знаех, че Йоана Драгнева е кандидат за общински съветник от ГЕРБ, щях да гласувам за "Глас Народен". Тая е от проста, по- проста. Какво правят такива хора в Общинския съвет??!!! какво разбира тая от политика, инфраструктура, икономика, а да не говорим и за култура. Едно време се намърда в телевизията, благодарение на мама, сега пак някой я е вредил. Певица не можа да стане, журналист също, сега да опитаме да я пробутаме там. *гати *ибаната държава
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боли ме главата от десните обяснения. Лошата държава само контролира и събира пари.. Да ги дадем парите на група от хора, те знаят как се купуват мерцедеси и яхти и хотели... тея тъпите пенсионери не знаят какво да направят с допълнителните 100 лева, децата и да имат хубаво образование, пак ще трябва да отидат в чужбина и да бачкат като хамали на позиции под достойнството им и на заплати по-ниски от местните, за да издържат себе си и родителите си и тамошните полицици ще ги обвиняват за вс. лошо
32
3
 
12
 
! Отговори
общинарчето преди 8 години
Светльо ПРЕЗИДЕНТ!!!И кой каза, че за да си в общинския съвет, трябва да си политик?!?Политиката е висша форма на бизнес. А е много грешно в управлението на един град/община да се поставят политически/бизнес лица. Така всичко ще опира до интереси - а именно конфликт на интереси!!!
31
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'Лява' политика в България означава децата на крадливите комунисти да запазят остатъците от държавното богатство за себе си. 'Дясна' политика в България означава всеки бандит и мутра без грам образование също да краде от това държавно богатство. Кои точно са леви - собствениците на петролни компании, зелена енергия и фирми за алкохол? А кои са десните - бившите ченгета от ДС, бодигардове на диктатора и соц. преподаватели по полит-икономия? Кунева ли ще ми говори за демокрация, а Кадиев за права?
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Лондон видях най-огромния митинг по повод 1 Май и останах шокиран. След време си говорих с техен депутат, който ми каза: Вие бягате от мизерията, а не от социализъм. Левите политики идват (и са полезни и необходими) едва след като има какво и как да се разпределя. В Източна Европа винаги са ви давали от Москва и вашият социализъм е изкуствен, за разлика от Лат. Америка, където социалисти са най-големите крадци и капиталисти; първо натрупайте ЗА ДЪРЖАВАТА СИ, после разпределяйте.
29
2
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
Понеже Сте успял и посочихте един пример от добрата стара Великобритания. Началото на индустиалната революция - деца работници по фабриките, никакви осигуровки, никакви санкции и отговорност. Вашите съмишленици са се борили до дупка, да могат децата да имат "право" да работят. И като гледам в чужбина, как всичките десни представители правят всичко възможно да назначават чужденци на по-ниски заплати и после прехвърлят вината на лошите чужденци и профитират двойно от тази схема ми се повръща!
28
8
 
6
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
До Анонимен 35. Аз съм възрастен и успял човек и ще ти цитирам Чърчил: Този, който до 30 години няма леви възгледи, няма сърце. А този, който над 30 години няма десни възгледи, няма акъл. Изглежда ти си млад. Големите средства, събрани чрез данъци от народа, са идеалната предпоставка за корупционни схеми на най-високо ниво. Справка - Законът за обществени поръчки. Ако разчиташ държавата да се грижи за тебе, значи ти не можеш да се справяш. Има професия "социално слаб", други живеят с "детските
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СтефановЛяво означава-по-активно участие на държавата в управлението, големи регулаторни функции като защита от монополистите, безплатно здравеопазване (по качествено от сегашното), същото и за образованието. Дясно означава ниски данъци, възможност "чорбаджиите" сами да си определят заплатите за сметка на работниците, всичко си плащаш. Държавата не се грижи за тебе, отговорността е твоя. Избирайте си какво ви харесва.
26
3
 
9
 
! Отговори
До 28 преди 8 години
Йоана Драгнева е гадже на Ненчо Балабанов.Той пък свойски се закача с Бойко,имитирайко го.Е,ако не виждате връзката,ваш проблем.
25
6
 
3
 
! Отговори
Стефанов преди 8 години
До Анонимен 25. "...десни партии, които защитават интересите на богатите..." Не си подготвен. Ляво означава-високи данъци, които държавата преразпределя, големи регулаторни функции на държавата-разрешителни, такси, безплатно здравеопазване (но не качествено), същото и за образованието. Дясно означава ниски данъци, високи заплати, но всичко си плащаш. Държавата не се грижи за тебе, отговорността е твоя. Избирайте си какво ви харесва.
24
5
 
5
 
! Отговори
Агент Дейл Купър преди 8 години
Светльо Витков - Победа !
23
2
 
9
 
! Отговори
:) :) :) преди 8 години
Нека голямо крадене..... започнееееее..... СЕГАААААА !!!!25 години гласувате за едни и същи. Те ви "уважат", вие пак за тях. Любов ще е това! Извратена и набиваща на садо-мазо, но все пак любов.
22
4
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 8 години
То това му е идеята на него да крадне. На предните избори какво направи? Открадна субсидията! Видя, че е трудно с музиката и избра на хляба мекото.Не мога да си обясня усещането на много хора, че бил по-добър от другите политици??? Е с какво го доказва??? Да има реални действия ама няма. Имали мижави проценти в СОС, еми хубаво, но освен да се продават друго не могат. Да дават поне смислени предложения, но те и това не го могат. По-добре Кадиев от Светльо. Кадиев поне има разумни идеи :)
21
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Йоана Драгнева в ГЕРБ - срам. Изумяват ме хора, които по някакъв начин са свързани с културата. Как е възможно да влезеш в партията на такива некомпетентни и прости хора.
20
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой ми беше казал преди 4 години, че ще гласувам за Светльо...очаквах отдавна да се е отказал, както повечето музиканти, които са импулсивни и глупави, но се оказаха търпеливи в тяхната партия, което е силно качество. Успех!
19
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а защо някои хора си мислят, че общинските съветници трябва да са политически фигури? Напротив, колкото по-далеч са от политиакта, толкова по смислени и реални решения биха взимали
18
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България е държавата на фарса - където масата от хората е под прага на бедността, а гласува за десни партии, които защитават интересите на богатите и бизнеса....Гласувайте за реформатори, герберасти и тем подобони и после се чудете защо портмонетата ви са празни. Може би отговарят на главите ви. Баща ми с 200 лева пенсия само за тея гласува, щото нещял за мръсните комунисти да гласува...Ама то е лесно, децата като пращат пари от чужбина да си *** и да си копаеш сам гроба.
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В ТОЗИ ВИД ЛИ ГЛАСУВАЛ ТА СТЕ ГО ЛЕПНАЛИ КЪМ ТЕМАТА ?
16
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Светльо Витков - Президент!