София като дискотека заради строежа на тангентата

ЧЕЗ призоваха фирмите: Спазвайте процедурите!
22 дек 2015 12:52,
9
София като дискотека заради строежа на тангентата
Снимка: архив Булфото

Хиляди софиянци от западните квартали ежедневно остават без ток заради строежа на северната скоростна тангента, стана ясно от съобщение на ЧЕЗ.

Още по темата

Вчера електричеството на 3500 домакинства бе прекъснато на два пъти след изкопни работи на строителни фирми, обявиха от дружеството.

Без ток в 17:50 са останали 1530 семейства, а 25 минути по-късно още 2040 клиенти. На тъмно стояха в Мировяне, Нови Искър, Требич, Илиянци, Волуяк, Връбница, Житен и Мрамор. Там стояха без ток около 2 часа.

Срив в района е имало и на 5 декември, тогава без ток останали стопански потребители в промишлената зона на кв. Илиянци, съобщиха от ЧЕЗ.

"Изкопните работи на строителни фирми редовно причиняват неудобства на нашите клиенти, като само заради строежа на северната скоростна тангента това се случва вече повече от 15 пъти", съобщиха още от електроразпределителното дружество.

От ЧЕЗ призоваха строителните фирми да спазват процедурите по съгласуване на ремонтите, каза Виктор Станчев, от дирекция "Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Нормативните процедури изискват фирмите, които извършват строителни дейности, да уведомят предварително дружеството за местата, на които ще работят.

От съобщението на ЧЕЗ не става ясна причината за поредното спиране на ток в "Люлин". Там тази сутрин без електричество останаха 48 домакинства. В неделя пък люлинчани останаха без светло за повече от 24 часа заради няколко кражби на кабели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички проекти свързани с изкопни работи се съгласуват с ЧЕЗ, ВИК и т.н. Това че те не знаят къде преминават подземните им кабели е едно. Аз да попита къде е Държавата след като има Закон за кадастъра и там изрично е записано какво и подземен кадастър и кой какви специализирани кадастри поддържа.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""The Economic Times": София е най-мръсната европейска столица"Със селската даскалица и Боко начело е ТАКА!
4
0
 
4
 
! Отговори
Комуникатор преди 8 години
Моля Ви и Вие ги спазвайте тези процедури, че колегите се умориха да тичат и да сплайсват след Вас!!!
3
3
 
11
 
! Отговори
sago преди 8 години
И какво има спечелен проект, има едни пари дето трябва да се усовят. Управялват ГЕРБ. Ако не се нарпави пари няма, няма значение качеството ,но трябва да се направи. Какво искате ,че и ток да имате. Бъдете благодарни,че не се прави ремонт на АЕЦ-а с Европейски пари,защото и без ток ще останем.Това бг предприемчивият дух е голямо нещо.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само се чудя до кога ЧЕЗ ще лъже че за аварията в Люлин били виновни някакви "крадци" на кабели а не точно тези които строят Западната тангента ??? Те 24ч. не могат да извадят отровния въздух от помещенията, а ни лъжат за крадци ??? Претоварване ! Претоварване е причината, а не някъкви измислени крадци !!! Всичко е за де не могат гражданите да съдят виновника ! Аман от ГЕРБ и фирмите им !!!
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хич не ме интересува кой какво строи! ЧЕЗ или да си вършат работата и да предлагат качествена услуга или да изчезват! Не стига, че ден през ден искат увеличение на цената, ама качеството на услугата никакво го няма.