22 бездомни софийски кучета заминават за Германия

През януари са заловени 292 кучета, 150 са върнати на улицата
11 фев 2020 17:15,
40
22 бездомни софийски кучета заминават за Германия
Снимка: Столична община

На 14 февруари - „Св. Валентин“, 22 кучета от общинските приюти заминават за новите си домове в Германия. Това са и първите кучета за тази година, които тръгват към новите си стопани в Германия, съгласно споразумение между Столичната община и германската неправителствена организация „Щройнерхилфе Булгариен“, съобщиха от пресцентъра Общината.

Още по темата

Кучетата пътуват със специално оборудван автомобил за транспорт на животни на Общинско предприятие (ОП) „Екоравновесие“ до град Антрифтал, където на място ги очакват техните осиновители, които получават документите за осиновяване и могат веднага да ги приберат у дома си. Обратната връзка с осиновителите също е част от договорните отношения.

Стопаните информират неправителствената организация и общинското предприятие как са се адаптирали любимците им при тях и изпращат снимки на кучетата от новите им домове. От 31 юли 2019 г до сега 43 кучета са намерили нов дом в Германия.

Rъст на осиновяванията на кучета от общинските приюти, отчитат от ОП „Екоравновесие“. Кучетата, намерили дом през 2019 година са 945, а през 2018 година осиновените животни бяха 600. През месец януари на тази година осиновените кучета са 60.

Екипът на „Екоравновесие“ отчита също, че през месец януари заловените кучета са общо 292, от тях 204 са кастрирани, а 150 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приют са предадени 6 кучета. В общинската ветеринарна клиника „Връбница“ за лечение са постъпили 34 кучета. По кампанията за безплатна кастрация на дворни кучета са кастрирани 40 кучета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И животните напускат бойковия рай.
5
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ще всички бездомни кучета да се ефтанизират бай *** няма културата да не стане пак същото сле 5-10 години.
4
3
 
11
 
! Отговори
ГРОБ преди 4 години
Вече и кучетата емигрират, само песоглавците на ГЕРБЕРСКА хранилка ще останат.
3
1
 
4
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До куче без билет 2 И за Виетнам и за Китай.
2
4
 
13
 
! Отговори
куче без билет преди 4 години
Във Виетнам също има много осиновители. Затам може и по големи бройки.
1
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А защо 150 са върнати на улицата?Да бяха ги изпратили и тях в Германия.