Пускат за движение ремонтирания участък от Околовръстно до 10 септември

Отсечката беше затворена на 14 юни за разрушаване на стария надлез
Обновена: 20 авг 2020 15:35 | 20 авг 2020 15:22, Камелия Цветанова
37
Пускат за движение ремонтирания участък от Околовръстно до 10 септември
Снимка: АПИ

Движението по Южната дъга на Софийския околовръстен път /СОП/ в участъка между пътен възел „Горубляне“ и пътен възел „Младост“ ще бъде възстановено до 10-ти септември, както е по график, съобщиха от пътната агенция.

Участъкът беше затворен на 14 юни т. г. за разрушаване на стария надлез при 40-ти км и изграждането на нов, част от разширяването на над 6 км участък от СОП от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. Реконструкцията на трасето стартира през октомври м. г. Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

Построено е ново съоръжение над р. Кална. В момента се изграждат пътните възли „Горубляне“ и „Младост“. Изграждат се армонасипни стени, завършени са всички изкопни и насипни работи в участъка. Положена е пътна основа и бордюри на директното трасе. Изградени са 80% от мрежите от инженерната инфраструктура. В момента се полагат долните пластове на асфалтовата настилка на южния локал в посока АМ „Тракия“.

По време на строителните дейности в участъка между „Горубляне“ и „Младост“ транзитно преминаващите автомобили се отклоняват от автомагистралите „Струма“, „Тракия“ и „Хемус“ по Северната скоростна тангента. Локалният трафик използва като обходни маршрути бул. „Александър Малинов“ и бул. „Цариградско шосе“, както и ул. „Самоковско шосе“ в кв. „Горубляне“ и ул. „Инж. Георги Белов“, които свързват кв. „Горубляне“ и кв. „Младост“.

С новото трасе на Софийския околовръстен път ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
2
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До РеалистТе така за кместките избори казаха, че и третия лъч метрото е готово, а сега за пак клазаха че щели да го пуснат...
35
1
 
3
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Доколкото се вижда от Самоковско шосе, доста далече са от пускане на движението между Младост и Самоковско шосе. Ако успеят да направят нещо, то ще е едното локално платно да го пуснат в двете посоки, но и това не го виждам да стане до 10 септември.
34
3
 
9
 
! Отговори
stiling до Боко да с преди 3 години
Пич ти си много зле защото нищо не разбираш от мостови съоръжения,обаче изказваш мнение без да си професионалист и разбираш от всичко.Миналия месец правиха профилактика на разширителните метални фуги на моста, които компенсират температурното разширение и свиване на мостовата конструкция през различните сезони.Понеже връзката там е асфалт с метален компенсатор се разбива по-бързо.Такава профилактика е задължителна на 2-3 години.Отне по 5 дни в посока.Всичко иска подръжка
33
7
 
4
 
! Отговори
Боко Да Си Ходи преди 3 години
До 21 Стилинг, ти си много зле, ремонтираха го 5 пъти, миналия месец беше ад, мостовете правеха за 3-и път.
32
8
 
5
 
! Отговори
Свиня преди 3 години
Супер задръстването ще се премести на Бояна Бъкстон Павлово...*** аз там работя нямам така че чакам с нетърпение а на едиотите които *** връзката между северната тангента и източнатра дъга на околовръстно кога ще има нашибат 100тояги на голо заради малоумното свързване дето прави задръстване в час пик.... А Данче кака ти нал обеща връзка на Северната тангента и Ботевградско преди 3 години ...кво стана краднахте парите ли?
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на 15-ти ще го затворят за ремонт.
30
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да се пусне и открива, дискредитирания крадлив кофпомпаджия вече е в историята и то като най-неспособния и вреден, даже пагубен управник.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ремонта кога е? Почва ли вече или за през септември плануван?
28
7
 
6
 
! Отговори
Радеф преди 3 години
Браво.Добра работа.
27
2
 
14
 
! Отговори
man преди 3 години
Браво, страхотна придобивка за софиянци!Сигурно съм изфубил седмици пт цивота си да вися в задръстване там..
26
6
 
5
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До stilingМай не си спомняш как се наводни, че даже имаше и няколко хора с лодки. И там имаше ремонт на ремонта!
25
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера докато карах по околовръстното и друсаше като офроуд си мислех , че е зле , но като завих към Суходол след митницата разбрах , че е все по зле. Така че там където няма за шкафчето нищо не се прави. Това е положението.
24
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тука въпроса е че парите потъват в шкафчето и пътят струва двойно. За обикновените работници има само за храна. Затова белите работници вече трудно ще видите да работят тука. От което не могат да крадат не дават да се развива. Всичко е един рекет. Имаш ли идея как се печели търг последните 10 години. Икономика никаква, бг е фалирала.
23
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С това уточнение, че е готово само едното платно. Дано да са останали пари за довършване на второто, че е още насип и мостове няма.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Между Бояна и Младост има неравности, разбира се. Не казвам, че има дупки или големи проблеми, но неравности има. Иначе новата част, която се прави, е перфектна. Само дано не прибързват с отварянето с някакви пропагандни цели. Да изчакат бетона хубаво да набере якост!
21
6
 
19
 
! Отговори
sdf преди 3 години
*** една козя пътека не са направили
20
8
 
22
 
! Отговори
stiling преди 3 години
Работят хората ще стане и ще е от полза за всички. По бързо и лисно ще се излиза и влиза в града от основните магистрали. Искам да попитам хейтърите от рода на " Кога ще почне ремонта на ремонта" или "Вчера минах и вече е зейнало" следнто. Частта от околвръснато от Младост до Бояна е пуснато преди 6 години и е строено от Главбулгарстрой. Някой да е забелязал някакви пробеми, дупки или неравности? Пътят е перфектен гладък и не е мръднал. Всеки ден минавам. Ама дай да плюем и да храним!!!
19
15
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Ние,ремонтните бригади сме готови с лопати и асфалт да започнем ремонта на следващия ден след рязането на лентичката. Така че - нЕма страшно!
18
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От това шосе, тиквата ще усвоява(краде) поне още две години. И на малък бойко скринчето трябва да напълни. Сега на девети септември ще първа част от откриването на двеста шестдесет и три метра положен асфалт. После ще има лента и за птичките и пчеличките, велик е баш суджука.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как точно ще осигури връзка между "Струма" и "Тракия" и ще улесни транзита от "Европа", че нещо не се сещам?