Кметът на "Красно село" взела 7600 лв. по скандалния проект

Министерството ще извърши проверки на 17 столични района
Обновена: 24 фев 2021 14:07 | 24 фев 2021 13:38, Анисия Иванова
71
Кметът на "Красно село" взела 7600 лв. по скандалния проект
Снимка: БГНЕС

Управляващият орган на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" започна проверка на проекта на столичния район "Красно село" по мярката "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3", след медийни публикации за разпределението на средствата по проекта, съобщиха от социалното министерство.

Ръководителят на Управляващия орган сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Главната инспекция по труда (ГИТ), които да се произнесат по компетентност дали има нарушения при управлението на проекта.

До момента ОПРЧР е извършила една проверка на място за изпълнението на проект "Район Красно село - по-близо до гражданите - патронажна грижа". Обект на проверката са постигнатите резултати от проекта, в т.ч. брой нуждаещи се, получили услуги в дома си от екипите на "Патронажна грижа".

Още по темата

УО на ОПРЧР ще извърши проверки на всичките 17 столични района, които предоставят услуги по мярката "Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания - Компонент 3".

Скандалът избухна вчера. Според информация на финансовата комисия на Столичния общински съвет кметът на район "Красно село" - Росина Станиславова, е платила на себе си и служители 1/3 от парите за възрастни с COVID-19, като е сключила договор със себе си.

Тя призна, че управленският екип по проекта е от 5 души, а възнаграждението им, сред които е и самата тя, е малко над 41 000 лв.

По думите на Станиславова всеки ръководител по този проект получава финансови средства, като нейната заплата като кмет е 2400 лв. с осигуровките и е получила 7600 лв. допълнително за целия период на програмата.

"Имаме ли друг районен кмет, който сам е сключил договор със себе си?", попита Георги Георгиев, председател на ресорната комисия. Според него не е постъпила информация, че друг кмет е сключил договор сам със себе си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно предизборно да ги прави тия номера, не говори хубаво за нея.
42
2
 
11
 
! Отговори
зер преди 3 години
дб имат около 15 човека в управленски позиции (районни кметове и общински съветници, а и 1 евродепутат). Един човек от тях със съмнителни морални качества е значителен процент :) Не ми е ясно как ще могат вътрешнопартийно да правят скрининг за такива хора в бъдеще.П.С. Районният кмет на Триадица също е някакси по-нисък от тревата, бидейки един от бездействащите по въпроса с незаконните будки на бул. Гешов.
41
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
освен това не е взела 1/3 от парите за възрастни, както нагло внушава "журналистката". По даден проект има предвидена сума за възнаграждение на работещите по него. Работа е свършена и то двойно повече от предвиденотоДруг е въпросът, че не е трябвало да назначава себе си, там вече да преценяват дали има административно нарушение и да си носи последствиятаГерберските т.ролове са иначе верни на себе си - нагли и жалки едновременно
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама с едно извинение ли ще мине кметицата? Живея в подопечния й район и освен да снима във ФБ боядисана пейка пред някой блок, друга следа от дейност няма. Има десетки замеазени строежи в района, които ДНСК трябва да събори например, защо не се разчистват? Само свърталища за *** отглеждаме
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не съм привърженик на дб, ама тая нация очаква упраениците да са и най умните ама да не взимат заплати
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много такива,но като няма работеща съдебна система ще е така,те си гласуват законите и законно си крадът това е.....
37
10
 
1
 
! Отговори
Хари Матов преди 3 години
Разкрита е мистерията с кюлчетата. Тази е Мата Хари - взимала е пари от бедните и болните и ги е носила в Банкя под формата на злато и евраци.Ах тиииии...
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДБ вече плати 7000 лева като дарение в знак на извинение за това, което е направила кметицата (защото тя отказала да върне парите).И вече са я изритали от партията.
35
1
 
5
 
! Отговори
Ицето преди 3 години
Да БГ излязоха и поискаха оставката на кмета. Нормално и правилно решение. На фона на само една къща за гости на ГЕРБ-авите това е като троха за пиленца паднала от масата на лакомниците. Не в това е въпроса обаче. Щом е нередно трябва да си понесе последиците без значение коя партия е.П.С. Какво става с Петьо Еврото?
34
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами за 2400 не бих се съгласил кмет да ставам, ако няма далавера
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази партия не става най вече лидера Христо ИвановДемократична Партия е измислена партия на която целта е отмъщение
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей това ни очаква, но в гигантски размери ако ДАЙ БЪЛГАРИЯ влезе в парламента.
31
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе няма ли да има и мнение от Фигуранта- да каже че ГЕРБ са виновни за дето са излъчили хилав кандидат за кмет на тоя район:)))))))))))))))) и ДАЙ БЪЛГАРИЯ ги е била
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията на бившия МИНИСТЪР на Бойко- ДАЙ БЪЛГАРИЯ, да излезе и каже защо тая е крала като за последно. Какво парите на олигарха ли свършихте?
29
0
 
9
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Тая като се загледате в снимката е ревала. Ама крадло, като нямаш дупе да крадваш защо се буташ при професионалистите ? Няма как да бръкнеш в кацата без да се оцапаш. Крадла, крадла, крадла!
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новия морал... Тя тази за някакво дребно проектче за 2 години кметица чопнала няколко хилки, те държавата искат да управляват, ама нямало да крадат, хахаха! Всички сте едни и същи! Всички!
27
1
 
14
 
! Отговори
Дай България преди 3 години
Долна крадла ! Да крадеш от болните е смъртен грях
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всички райони е така. Крадат какво докачат. Да крадеш от инвалидите и болните-какво падение.....
25
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Още се сещам на един от лайфовете на Христо как няккъв случаен човек му обясняваше и вие сте същите и вие ще крадете, Христо с каква сигурност веднага му отговори: - Не нямаЕ Христо нещо да кажеш. Не снемай доверието ами я изкючи от партията и съди, вие поне сте с една камара адвокатчета хомо-бандюги. Ама надали вие като президента още на ниво кокошка не можахте да се сдържите, а не ми се мисли за големите проекти какво ще е. Жалко че подляхте вода на кандидата на Спаси София да не стане кмет.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата защо мълчи?Крадат с писалките като се възползват от позицията кмет.В коя държава го има това и тая все още да е кмет?Няма Бойко да ви казва какво да правите ,арестувайте я тая!