Петков ще проверява сигнала за уличното осветление в София

За нередностите алармира съветникът Борис Бонев
30 яну 2022 12:08, Александър Попов
91
Петков ще проверява сигнала за уличното осветление в София
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Премиерът Кирил Петков взе отношение относно изнесените от Борис Бонев данни за уличното осветление в София.

"Когато в София заради начина на провеждане на обществените поръчки една улична лампа от едната страна на улицата струва 1 587 лв., а от другата страна на същата улица струва 5 755 лв., значи наистина ни трябва Антикорупционна комисия с разследващи функции час по-коро.

Още по темата
Законът за КПКОНПИ е огромен приоритет. Едновременно с това от общинската администрация ни казват, че София нямала бюджет да покрие цените на тока и щяла да разрежда градския транспорт. Когато изчистим корупционните практики, ще има бюджет за всичко!  
Още в понеделник ще разпоредя проверки по тези изнесени факти", написа в социалните мрежи Петков.

"Разследването ни показа, че има цени между 3 и 77 пъти по-високи от пазарните. Има разминаване в цените между двете фирми, които са спечелили обществената поръчка. В една от фирмите средната работна заплата е от 7000 лева, което е почти заплатата на премиера на страната. Договорите са подписани и са влезли в сила", обясни по-рано през деня Бонев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
0
 
! Отговори
" селянин " преди 2 години
Вместо да си губиш времето с дреболии по-добре ми върни отнетата ми пенсия за инвалидност от твоите ти събратя комунисти .
71
0
 
0
 
! Отговори
Роко Скиавоне преди 2 години
Като чух за идеята на бат Бойко щях да падна,5 мимути да свети после 5 минути тъмно,така тия крушки на на десетото изключване ще дадат фира
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен. Заради неговите корупционни схеми се вдигна цената на тока
69
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не ходи сам по тъмното да проверява осветлението, че, откакто му излезе име, да не му налети някой по-нежен.
68
6
 
4
 
! Отговори
Петков преди 2 години
Искаме справедливи присади за окралите бьлгария гербери
67
5
 
5
 
! Отговори
митко преди 2 години
Искаме арести и присъди за гербаджийските крадци.Действайте смело.Ако ли пък не ще ви изметем и вас.
66
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е дискриминация - как така на едни ще им светят лампи за 1587 лева, на други ще се кефят на лампи за 5755 лева, а в магазина са 20-30 лева.
65
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май забравихте, че Фандъкова и ГЕРБ слагаха по една боя на тротоара за милиони, когато уж правеха велосипедни алеи.
64
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да го проверя, ами направо ДАНС да се заемат с тази многомилионна кражба в София
63
4
 
8
 
! Отговори
Допитване преди 2 години
Кое е по-противно? Наглостта на Бойко Борисов или корумпираността на ГЕРБ? За наглостта натиснете (+), а за корумпираността натиснете (-).
62
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя, харвардския дали въобще познава географията на България? Виждал ли е карта в живота си? То и Боко си нямаше на идея как да открие Бг на глобуса, но поне си призна, че е чел само наполовин Винету. А Карл Май, който писал за индианците, кракът му не е стъпвал в Америка.
61
2
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До Разделение на властите. Май не знаеш основната идея при разделението на властите - всяка една от трите власти да бъде контролирана от другите две власти.
60
4
 
4
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Кириле , прав е 62 , ти се ловиш на въдица без стръв , само и само да угодиш на ....... , ти си знаеш на кого ! Не ти е работа по лампите на София , или и това учи по Харвадия !! Много , много почна да олекваш , /не по тегло / .Не се толкоз бели , както е в песента , че ставаш за одумване и присмех!Оправяй / ако можеш / важните работи за държавата . за лампите си има хора , лаещи кутраци Боневи много , отсявай ги !!
59
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що се излагате като про ститутки на червен фенер и на витрина като в Нидерландия? Щели да проверяват осветление-в кой век живеем? Това няма ли как да го установиш по електронен път от едно компютърче, та ще ми проверяваш и правиш обиколки пешачката?
58
4
 
6
 
! Отговори
Разделение на власти преди 2 години
Разделение на властите! Изглежда, че Киро и компания не са чували за това! За правомощия и компетенции да не говорим! Време е да се извинят на българите и да си ходят! Между другото ГЕРБ не са на власт от 9 месеца, така, че за управлението на държавата вече нямате оправдание!
57
4
 
13
 
! Отговори
допитване преди 2 години
Кой е по противен според вас в тая история - бисекcуалния Петков или отявления гeй Бонев?
56
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, айде си направете бюджета и уволнете родата, кумовете, любовниците и любовничките, па после "анализирайте" неща, които не са ви работа.
55
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ да във властта от 2005 година, когато Бойко Борисов стана кмет на София. Колко милиарда откраднаха герб за това време? 200, 400, 600 или повече?
54
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво над 30 милиарда потънаха в на боко фирмичките имашре и пейки по 11000лв
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко поне не спекулираше че има културни интереси-там Винету,футбол,каракачански овчарки,коли и толкоз. А Киро тръгна да се прави на духовно формирана личност и става за смях . Засега още го водят лапсуси поради липса на опит, но бая намирисва на яко невежество.