София се нареди на осмо място в света по мръсен въздух

Първите места са за Делхи и Мумбай
5 фев 2022 09:45, Петя Славова
160
София се нареди на осмо място в света по мръсен въздух
Снимка: БГНЕС

София тази сутрин е на 8-мо място в световната ранглиста за мръсния въздух, сочат данните за качеството на атмосферния въздух на iqair.com, предаде БГНЕС.

Нездравословният въздух е в червената зона за столицата ни и се отнася най-вече за квартал "Изгрев" и "Левски" Г. Иначе първите две места за мръсен въздух в света се държат от Делхи и Мумбай в Индия, трети е град Кабул в Афганистан.

Столицата на Сърбия – Белград е на пето място по мръсен въздух тази сутрин. Сараево в Босна и Херцеговина е с едно място преди София – седмо.

Челната десетка по замърсяване продължава с Ухан в Китай и Милано в Италия – съответно на девето десето място. Столицата на Северна Македония – Скопие е на 11-то място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
4
 
! Отговори
Авторката на поста.. преди 2 години
като копираш нещо от някъде поне влез и виж дали е така,като стадо кози сте всичките ***.... София е на 7мо място а Скопие е на 8..... нестига че и линк си пуснала,поне да го беше отворила да видиш за какво иде реч....
50
3
 
6
 
! Отговори
Оф знаем преди 2 години
Тази година въздухът точно в Изгрев е много по-чист от предходните. Само две, три вечери миришеше на ***. Миналата и по-миналата година беше цял месец зле положението. За какво пишете за щяло и не щяло статии? Знае се, че в София има проблем с въздуха. Точка. Тази година проблем почти няма за радост. Сега 1 вечер е бил по-мръсен въздухът и веднага гръмки статии. Абе сензация да има. Колко хиляди прочитания натрупахте вече?
49
4
 
1
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Моята тройка струва доста повече от 15 хиляди евро. А твоята класика като е толкова ценна трябва да и направят два три бона данък да видим как ще я караш
48
2
 
1
 
! Отговори
Оплакващ се... преди 2 години
Моят Вълчо е на 6 години, но иска като порасне да му купя три коли от най-новите, викам, бе Вълче, тате, какво ще ги правиш толкова....а- ще се състезавам! Ужас, як ми портфейл и.......
47
0
 
4
 
! Отговори
До 57 преди 2 години
Да не мислиш,че някои от тях ще дадат по 1000 лв.на месец за пелети?Пак си горят б...те,а това решение на кметицата беше прах в очите на мат'ряла.
46
3
 
5
 
! Отговори
София е преди 2 години
кочинка
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ще кажете тия дето имат повече от един автомобил...да ви ги изгорим или да ги продадем за части, така поне София ще олекне с едно 100 000 хил. автомобила.
44
2
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СТОЛИЧНА ОБЩИНА ДАВА 10-КИ МИЛИОНИ ЗА СПРАВЯНЕ С ПРОБЛЕМА С ЛОШИЯ ВЪЗДУХ! ЗА КАКВО ГИ ДАВА ТЕЗИ ПАРИ?????????? РЕВИЗИЯ ТРЯБВА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА , А НЕ ДА СЕ ВЯРВА СЛЯПО НА ДАННИ ОБЯВЕНИ ОТ КРАДЦИ И ИЗМАМНИЦИ КАКВИТО СА ГЕРБ!
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На някои екземпляри във форума строежите са им виновни.В цял свят се строи,но над строителите има строг контрол,а в София никакво строителство не се контролира от СО.Нагледахме се на какви ли не безумия.Като включите и копторите,картинката става пълна.
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
12 години ГЕРБ, 12 години просто тия. Всичката строителна лудост се разви откакто банкянския идйод превзе общината. 2005, когато си купувах жилище, ново строителство в затворен комплекс беше 360 ДОЛАРА/м2. Сега всяка трета кола е с несофийска регистрация.
41
1
 
6
 
! Отговори
Това, разбирасе,... преди 2 години
...са пълни глупости. Естествено за пари.
40
1
 
4
 
! Отговори
Дрифтим грациозно. преди 2 години
Време е СЗО да сложи данък въздух.
39
1
 
4
 
! Отговори
Евро преди 2 години
Нашите политици са най евтините в света ,те и за контейнер с боклyк ще продадат България.Щом горим пласмасите на европа ,какво можем да очакваме, ръсят ни и отгоре тровят ни и отдолу, и накрая щени сложат глоби да плащаме чесме замърсянали Запада. С джобове чували нашите жълти подметки, скоро няма да ПРОМЕНЯТ НИЩО.
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въздухът в София е много мръсен - факт!Но при толкова много гъсто населени милионни градове само в Китай и Индия!? 8 място в света!? Може би в Европа.
37
10
 
3
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
Скоро ще спрат от движение старите гълъбарници и всичко ще си дойде на мястото. Все пак автомобила не е за мизерници.
36
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално София е по-мръсен от Делхи, Мумбай и прочие, защото населението на София не 25 милиона както във въпросните градове. По глава на население тук си е най-мръсно.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на Радев в действие.
34
2
 
1
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
Ти с Бангладеш ли се сравняваш,бе,алоууу?
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сериозно ли всред стотиците 10+ милионни градове, София е в челната 10 ка.Най малкото е нереално. ----///------ Ами София е една от малкото столици, която е в дъното на котловина. Повечето големи градове са в равнина или по крайбрежията.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що така ни излагате. Заради такива като вас не сме на първо място. Докога народе?