"Луковмарш" се раздели на три лъча, събитието – без инциденти

По-рано се проведе и шествие "Без нацисти по улиците"
Обновена: 12 фев 2022 20:17 | 12 фев 2022 20:00, Красимир Ангелов
204

Снимка: БГНЕС

Националисти организираха за поредна година шествие в памет на ген. Христо Луков, което е познато и под името "Луковмарш".

Провеждането му беше прекратено със заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова, защото шествието не е съгласувано със Столична община.

Още по темата
Полицията раздели участниците на три групи – три лъча от храм "Св. Неделя", пл. "Македония" и "Попа".

Събитието премина без инциденти и при засилена охрана на полицията.

"Луковмарш е събитие, което обединява всички онези, които почитат героите, които помнят историята и обичат народа си. За тях ген. Луков е светиня", заявиха организаторите на протеста.

По-рано през деня имаше контра шествие, което стигна до Съдебната палата. Демонстрациите бяха под мотото "Без нацисти по улиците"., съобщава телевизия Bulgaria ON AIR.

"Тук съм, защото не съм съгласна Луковмарш да се представя като невинно патриотично събитие", каза участник в антишествието.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който трепе комунистически от пад ъ ци е ГЕРОЙ
123
0
 
5
 
! Отговори
Д.ИВАНОВА преди 2 години
ФАНДЪКОВА, ЗАЩО НЕ ЗАБРАНИ ГЕЙ ПАРАДИТЕ ,А ГИ ТОЛЕРИРА ?!
122
1
 
4
 
! Отговори
Тъпанар преди 2 години
Аз не мога да разбера какъв проблем има. Нали е демокрация и всеки има право, без да нарушава закона, да изразява мнение? Хора като дъгата излизат да маршируват в централните части на градовете. Хора, маскирани като кървави тарелки, увити в стреч фолио, лежат по площадите. Хора с животи като метър, обикалят и чупят наред. Хора манифестират, че преди 100 години са били насилени от друг пол, несъществуващ вече. Хора, пафкайки си тревичката, протестират срещу замърсяването... Бе манифестация
121
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
евала има надежда че с тия харвардски келемета аман
120
2
 
2
 
! Отговори
шанаджия преди 2 години
Българина ще е последния,който ще напусне ЕС!
119
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо им пращаш "нацисти".След това им пращаш Червената армия да ги "освободи"от нацистите.Тоя номер сме го виждали.
118
1
 
6
 
! Отговори
този точно разбойник преди 2 години
е кой уби Яне ,и той левичар и интернационалист взаимно се изпозастрелват във ВМРО той не иска Българска Македония а за македонците казва че са българи, гърци , власи, евреи и тн и си един терорист , като умира понеже станал търговец до роженския манастир половин милион лева, 36 тона вино 11 т ракия
117
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите никога не сме били нацисти, но за сметка на това имаме простолюдие :))) От глупав по-глупав, такава е ситуацията в БГ :)) Май забравиха тези "насистчета", че ние сме единствената страна в света, дето си е спасила евреите :)))
116
1
 
6
 
! Отговори
Просто киро четете преди 2 години
не им ясно на някои тука и пишат глупости ВМРО се разделя на фракции и даже има документи , че комунистите правят ляво крило ВМРО обединена , те са били за федерация с Югославия, някои членове и там остават , върховистите са тук в България , а някои даже осават в македония и са депутати в османския парламентимитър Янакиев Влахов е български политически деец от Македония. Последователно е активист на БРСДП, ВМОРО, НФП, ОСП, ВМРО, ВМРО (обединена), БКП, Коминтерна и ЮКП.
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Външно министерство коментира вътрешно събитие.Чужди посолства също се изявяват. Нито на едните нито на другите им е работа да коментират вътрешни работи.
114
2
 
12
 
! Отговори
червен терор преди 2 години
абе намерете устава на легионерите , той като почетен председател го прави за младежи за физическа и духовна подготовка и вече не е никой в правителството , няма нацизъм няма фашизъм , защо мълчат историците . самоорганирали са се срещу терористичната секция на БКП , сле като и в рода си имам от убит от тези терористи как да им повярвам на антифашистите в кавички и какви са тези ЛГБТ антифашисти и антифа срещу кой ?
113
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Македония нацистки и фашистки организации са забранени? В ЕС явно не са и могат да правят шествия.Утре ще правят други неща.Нацизма трябва да бъде изкоренен.ЕС не знаех ,че разрешава подобни неща.Никога в ЕС.Ние от Македония сме се борили срещу нацисти и фашисти и никога не сме били за тях.Затова почитаме Гоце Делчев и Яне Сандански и сме твърдо срещу Луков,Тодор Александров и Черноземски.
112
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Гоце Делчев уважавате ли вие от Луков Марш? Левски,Боте и Вазов уважавате ли? Последователите на Гоце Делчев? Пере Тошев уважавате ли? Кой уби Пере Тошев и Яне Сандански? Долни фашисти и нацисти?
111
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луков е били нацист и фашист още преди Хитлер и Мусолини.Неговата организация проповядва фашизъм подобен на Мусолини.Той организира избиването на последователите на Гоце Делчев,заедно с Черноземски и Тодор Александров.Ако Вие почитате тези хора ,ние Македонците няма как да сме в един съюз с вас,даже да е и ЕС.Ние зачитаме правата на всички в нашата държава(на евреите,различните,болните деца)Няма как да Ви уважаваме нацисти и фашисти на Луков.
110
1
 
4
 
! Отговори
до 159 преди 2 години
Какво е теШки?
109
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не харесвам комунисти,но благодарение на тях в управлението на нашата държава,няма фашисити и нацисти.Предпочитам комунисите.Комунисрите поне уважават,расите,малцинствата,различните хора.Вие нацистите и фашистите се водите от омразата към всичко.Имате тешки психически нарушения и това е вредно за вас,кактоюи за държавата.За Луков се знае е че е нацист и фашист.Това е причината да е отстранен.Гоце Делчев е бил комунист и затова е отстранен от държавата.
108
9
 
0
 
! Отговори
До 156 преди 2 години
Защото не е трепал токлова комунисти, колкото македонски революционери. ВМРО е обезглавено в България, не в Македония. Ген. Луков на практика слага край на въоръжената борба на българите в Македония.
107
13
 
7
 
! Отговори
4 преди 2 години
В Германия има специална служба за борба и недопускане на профашистки организации!ДАНС защо дреме , а не ги разпердушини?
106
8
 
22
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Каква изненада? Всяка година е мирно шествие и всяка година наследниците на националните предатели които са го застреляли в гръб реват, че видите ли било нацистки марш. Тоест според самите ревящо нацизма е мирна проява? Да разбираме ли, че според тия които реват против марша нацизма е мирна идеология? Явно е щом оприличават мирен митинг с нацизма! А после го същите индивиди казват, че нацизма е лош, пък той бил мирен.
105
7
 
28
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
Цялата статия в едно изречение: злите нацисти излязоха на шествие което премина мирно, но въпреки всичко е лошо защото нямаше никакви вандалщини каквито се очаква от нацистко шествие! Или марша не е нацистки или нацистките маршове са мирни, нека противниците на Луков марш да изберат кое от двете твърдения ще подкрепят!