Васил Терзиев: Готови сме за лошото време

Приоритетно ще се почистват подходите към подлези и метрото
24 ное 2023 20:00, Стела Стоянова
17
Васил Терзиев: Готови сме за лошото време
Снимка БГНЕС

"Заради прогнозата за обилни снеговалежи искам да успокоя софиянци, че службите и фирмите, ангажирани с почистването на Столичната община имат пълна готовност да реагират навреме и да осигуряват нормалното и безопасно придвижване на граждани и автомобили".

Това написа във фейсбук профила си кметът на София Васил Терзиев по повод очакваните обилни снегове.

"За градската част има подготвени 171 снегорина, за общинската пътна мрежа - 53. При снеговалеж през нощта, спирките ще се почистват до 07:30 ч. сутринта, а при дневни снеговалежи - до 18:00 ч. Санкциите за всяка непочистена спирка на градския транспорт са в размер на 2 000 лева. Снегопочистващата техника е снабдена с GPS система и в реално време ще се следи работата от оперативния дежурен център на инспектората.

Приоритетно ще се почистват подходите при подлези и метростанции, както и тротоарите около училища, болници и детски градини. Важно е да припомним, че прилежащите територии около търговските обекти и жилищните имоти са отговорност на собствениците и ползвателите. Призовавам хората да бъдат съвестни и да почистват своевременно, за да не се стига до инциденти.

Точно преди седмица на щаб беше създадена организация и координация за почистването на снега. Столичната пожарна и десет аварийни екипа на дирекция „Аварийна помощ и превенция" имат готовност да реагират на сигнали и да извършват обходи на терен от рано сутринта и през целия ден. Екипите на Столичната община и на Полицията имат готовност при минусови температури да настаняват бездомни хора в Центъра за временно настаняване в Красна поляна", пише още Терзиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тва и Фандъкова то говореше. Атропо тия действия и тя ги анонсиране.
15
0
 
4
 
! Отговори
А бе, преди 5 месеца
...Терзиев, верно ли сметката за почистване тихомълком е нараснала с ...50 милиона? И то от данъците на Софиянци?
14
2
 
2
 
! Отговори
Готови сме преди 5 месеца
заради лошото време да подредим чекмеджетата
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Оня ловеше снежинките във въздуха.Ти направо пренасочвай облаците Васко, снежинка да не падне.
12
0
 
3
 
! Отговори
тъй.....тъй преди 5 месеца
Добре, че е в събота и неделя! В четвъртък валеше, и трафика беше ад.........
11
1
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 5 месеца
Купил си е нов джип. Другите да се оправят.
10
0
 
4
 
! Отговори
просто и банално преди 5 месеца
Абе Васко ли си какво си , всеки пэт това го слушаме , нищо ново не научихте , повтаряте като папагали и после ама не било съвсем така .
9
0
 
6
 
! Отговори
Питам преди 5 месеца
Кмета на община Тервел,дали се върна от чужбина и беше ли вкусен гъшия бут,през това време общината беше 4 дни без ток докато той се гъшеше.
8
1
 
6
 
! Отговори
Айде престанете вече преди 5 месеца
Най-големия урожай за фирмите са тези прогнози за много сериозни валежи. Първо, такива валежи аз не помня поне от 12 години в София. И при първите снежинки, тези тръгват да ръсят или да карат с вдигнати гребла, колкото да изгорят нафтата. После ни е ясно, че им се плаща, а те на практика е нямало какво да чистят. Та, на такова ми прилича и сегашното тридневно вайкане как щяло да вали сняг. Хайде да завали пък ще чистите. Едва ли не вече изкарахте багерите. Ще вземе да не завали от вас.
7
0
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 5 месеца
Избран с 16% червеното милионерче и Бонев до него София защо
6
0
 
12
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
На тоя още в люлката са му обяснявали, че дружбата със СССР са му необходими, както слънцето и въздухът за всяко живо същество... ===)))
5
0
 
11
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 5 месеца
ПС : София нема да те търпи дълго,да си знаеш просто!!!!!!!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
По Бай Тошово време никога политиците не са ги ругали толкова много по новинарските форуми.
3
0
 
12
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 5 месеца
За кво си готов ти бре ?!????? Чете кво са му спуснали сутринта и до там !!! Бил готов!!!!! Смешници братче кво да ги правиш!!!
2
1
 
13
 
! Отговори
Нане преди 5 месеца
Тоя десар къФ е та го отразявате.... Комунистическо чедо, цял живот на хранилка.... ===)))
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Бойко Борисов като се върне и пак ще раздава на всички. Той на пенсионерите почти всяка година им даваше, на полицаите даде два пъти, на селскостопанските, отделно колко спортни зали построи, детски градини, от Катар казаха колкото агнета произведете, всички ще ви ги изкупим, и границата пазеше, даже английският премиер видя от джипката, и на учителите даваше, и в НАТО го канеха да каже, на всички даваше, и се разбираше и с Ердоган и с Меркел и колко построи и гарата оправи